27 / 04 / 2024

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.



İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat, Süleymaniye Camii'nin siluetini bozduğu nedeniyle günlerdir gündemden düşmüyor ve tartışmalara neden oluyordu.

İBB mühürleme işlemi kapsamında Fatih Belediyesi'ne 3 günlük süre tanımıştı. Tanınan o süre bugün sona erdi. İlçe belediyesi işlem gerçekleştirmeyince İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

Tepkilerin gelmesiyle geri adım atan vakfın ise inşaattaki iskele ve kalıpları söktüğü görüldü.

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İMAMOĞLU: TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Yurt inşaatının mühürlenmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalar yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mühürlenme anındaki fotoğrafları da yayınlayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii'nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul'un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz."

 

Bir vakıf tarafından yapımı devam eden ve Süleymaniye Camii’nin silüetini bozan yurt inşaatının durdurulması için tanıdığımız süre doldu. İnşaat, ekiplerimiz tarafından mühürlendi. İstanbul’un tarihi ve manevi değerlerini korumada taviz vermeyeceğiz. pic.twitter.com/HYpMCtrtSv

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) February 8, 2022

 

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Fatih Belediyesi'nden Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

İlim Yayma Vakfı'ndan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!


Geri Dön