19 / 05 / 2024

kyk kendi yurtlarını yapabiliyormu

kyk kendi yurtlarını yapabiliyormu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) öğrencilerin yüksek öğrenim gördüğü sırada sadece barınma imkanı sunan bir kurum olmaktan hızla çıktığını söyledi.

1941 yılında bir emlakçının ilanı! 

1941 yılında  emlakçılar 'emlak alım satımı' başlığı altında kendi reklamlarını yapmak için gazetelere ilan veriyormuş. İşte 1941 yılında bir emlakçının ilanı...

KYK'ya kiralanan bazı yurtlar, 'kira garantili' denilerek satılıyor!

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı bazı yurtların emlak sitelerinde “kira garantili KYK yurdu” denilerek satışa sunulduğu belirlendi. İşte ayrıntılar...

Elazığ'da yerinde dönüşüm diyen depremzedeler konut inşaatlarına başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen Elazığ'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Yerinde Dönüşüm Projesi"ne başvuru yapanlar devletin sağladığı hibe ve kredi desteğiyle kendi konutlarını yapıyor.

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

İBB'nin öğrenci yurtları ile kreşlerine zam geldi! Yurtlarda aylık ücret 1.300 TL'ye yükseldi! Üniversiteliler dikkat! 

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam uygulanmasına, kreşlere de yüzde 27,65 oranında zam yapılmasına karar verildi. İşte o rakamlar...

İBB’nin öğrenci yurtlarına yüzde 36,8 zam

İBB Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait yükseköğrenim öğrenci yurtlarının aylık ücretine yüzde 36,84 zam yapılması kararlaştırıldı. İşte detaylar...

KYK yurt ücretlerinde son dakika gelişmesi! Yurtlarda kalacak öğrenciler mutlaka baksın!

​​​​​​​KYK yurt ücretlerinin ne kadar olduğu, müracaat edecek öğrenciler tarafından merak ediliyor. 6 çeşit tipte öğrencilere olanak sağlayan yurtların oda fiyatları sunduğu imkân kapsamında değişiyor.

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

MEB'in dağıttığı ders kitaplarının bazı özel okullarca kapağı dahi açılmadan geri dönüşüm tesislerine satıldığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin lira arasında fiyata satıldığı ifade edildi.

2023-2024 KYK yurt ücretleri belli oldu! KYK yurt ücreti ne kadar? İşte KYK yurt ücretleri...

Yeni öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından işletilen yurtların 2023-2024 ücretleri açıklandı. İşte KYK yurt ücretleri...

Kirasını düzgün ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracıya ihtarname çekildikten sonraki süreç nasıl işler?

Kiracılar ve aynı şekilde ev sahipleri kendi haklarının farkında olması gerekir. Özellikle kiracı çıkartma durumu merakla araştırılmaktadır. İşte detaylar!

KYK yurtları açılacak mı? Bakan Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi!

KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak? sorusuna Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu'ndan son dakika açıklaması geldi. İşte KYK yurtlarının son durumu..

2023 KYK yurtlarının durumu! KYK yurtları açılacak mı? KYK yurtları ne zaman açılacak?

KYK yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak? KYK yurtlarının son durumu nedir? İşte detaylar!

Ölen kişinin mirası nasıl pay edilir? Mirasçı kendi payını satabilir mi?

Miras, vefat eden bir kişinin yakınlarına bıraktığı para ya da servet olarak tanımlanır. Bu miras kalıtım yolu ile gelen herhangi bir özellik de miras olarak değerlendirilir. İşte bu konuya dair vatandaşların kafasını karıştıran sorular!

kyk kendi yurtlarını yapabiliyormu Haberi

kyk kendi yurtlarını yapabiliyormu

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) öğrencilerin yüksek öğrenim gördüğü sırada sadece barınma imkanı sunan bir kurum olmaktan hızla çıktığını söyledi. 


Bakan Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun 78. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, burada yeni görev alacak tüm yönetim kurulu üyelerinin bugüne kadar olduğu gibi yüksek öğrenim gören ve KYK bünyesinde barınan öğrencilere ve tüm öğrencilere destek vereceklerine olan inancını dile getirdi.


KYK'da barınan öğrencilere sunulan eğitim, seminer, kariyer eğitimi ve desteği, akademik destek noktasındaki çalışmalarla üniversitedeki eğitimlerine destek olabilecek imkanlar sunduğunu belirten Kılıç, "2002 yılında AK Parti, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında göreve geldiğinde yurt sayısı 190 idi. Bu sayı şu anda 570'in üzerine çıktı" dedi.


190 yurtta 180 bin öğrenci kapasitesine ulaşıldığını ifade eden Kılıç, şöyle...