03 / 05 / 2024

kyk kiralık yurt

kyk kiralık yurt

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun Türkiye genelinde 65 ilde kiralık yurt temini için yaptığı çağrı 29 Kasım 2013 tarihinde sona eriyor. Yetkililer, projeye işadamları ve müteahhitlerin ilgisini bekliyor....

KYK 72 ilde yurt binası kiralıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 72 ilde 80 yurt binası kiralayacak. Peki yurt kullanımı için bina kiralaması yapılacak kentler hangileri?...

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Kiralık evlerde fiyat artışı tam gaz! Ortalama kiralar 9 bin TL ile 22 bin 500 TL arasında değişiyor! 

Son günlerde kiralık ev ve kiralık yurt fiyatları merakla araştırılmaya başlandı. Fiyatlardaki artışların devam edeceği belirtilirken, ortalama rakamlar resmen buz kestirdi. İşte ayrıntılar...

Kiralık ev fiyatlarına yüz yüze eğitim dopingi!

Üniversitelerin, Eylül ayından itibaren yüz yüze eğitime geçmesi hedefleniyor. Bu sebeple öğrenciler de ev ve yurt aramaya başladı. Fakat artık kiralık konut bulmak oldukça zorlaştı.

Kiralık villalara Kovid-19 rağbeti!

Yurt dışında daha fazla popüler olan ancak ülkemizde de son senelerde rağbet artan kiralık villa, otel veya pansiyonlarla karşılaştırıldığında sunduğu fırsatlarla dikkat çekiyor.

Öğrenciler dikkat! Yurt mu yoksa kiralık daire mi?

Ön kayıtlarını yaptıracak olan öğrenciler, fakültesine yakın bir noktada ev kiralamak için arayışlara başladı. Peki Yurt mu yoksa kiralık daire mi?

Türkiye'nin en büyük yurt projesi KYK'ya devredildi!

Türkiye'nin tek seferde inşa edilen ve en büyük yurt projesi olan 10 bin kişi kapasitesine sahip Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'ne devredildi.

Edirne'de öğrenciler kiralık evleri tercih ediyor!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Serhat Çeker, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıt yaptıran öğrencilerin bazıların yurt haricinde kiralık evleri tercih ettiğini belirtti.

Kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Taşınmaz kiralamak için bir emlakçıya danıştığınızı ve emlakçı aracılığı ile kiralık bie ev bulduğunuzu farz edelim. Bu durumda emlakçıya komisyon vermeniz gerekiyor. Peki, kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık daire sayısı düşüyor!

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık ev sayısı da düşüyor. İnşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Konya'da, birçok bina yükselse de kiralık daire bulma oranı her geçen düşüyor...

Ormanada kiralık portföyünü sunuyor!

Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor. Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın konut projesi Ormanada Zekeriyaköy’de, “ önce otur, sonra satın al ” dönemi başlıyor.

Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor!

Yaşayan bir mahalleye dönüşen Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor.Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın konut projesi Ormanada Zekeriyaköy’de, “önce otur, sonra satın al” dönemi başlıyor.

kyk kiralık yurt Haberi

kyk kiralık yurt

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun Türkiye genelinde 65 ilde kiralık yurt temini için yaptığı çağrı 29 Kasım 2013 tarihinde sona eriyor. Yetkililer, öğrencilerin kalacak yer sıkıntısına hızlı çözüm bulmak için geliştirdiği projeye işadamları ve müteahhitlerin ilgisini bekliyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu’nun Türkiye genelinde 65 ilde kiralık yurt temini için yaptığı çağrı 29 Kasım 2013 tarihinde sona eriyor. Yetkililer, öğrencilerin kalacak yer sıkıntısına hızlı çözüm bulmak için geliştirdiği projeye işadamları ve müteahhitlerin ilgisini bekliyor.


Kredi Yurtlar Kurumu’ndan alınan bilgiye göre, bölgede üniversite öğrencilerinin en fazla yer sıkıntısı yaşadığı il Niğde. Akdeniz Olimpiyatları kapsamında 3 bin 500 kişilik tesis ile adeta yatırıma doyan Mersin, Türkiye genelinde yurt sorunu yaşanmayan tek il konumunda. Öyle ki asgari ücretli...