27 / 04 / 2024

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.



İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla birlikte gözler, öğrencilerin barınma ihtiyacına çevrildi. Öğrencilerin yoğun olarak tercih ettiği semtlerdeki emlakçılara göre, yeni açılan KYK ve özel yurtlar sayesinde kiralık evlere talep azalmaya başladı ve bu sayede kira fiyatları dengelendi.

İstanbul da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

KİRALIK EVLERE TALEP AZALDI!

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre Esenler'de emlakçılık yapan Mesut Şahin, öğrencilerin yurtları daha çok tercih etmesiyle kiralık evlere olan talebin azaldığını söyledi. Şahin konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:  "Yakınımızda Yıldız Teknik Üniversitesi'nin kampüsü var. Bu nedenle normalde öğrenciler okula yakın olduğu için bu çevreden ev tutarlar. Ancak bu yıl geçen yıla göre ciddi oranda azalma var.''dedi.

Okulun yakınına yeni KYK yurtlarının yapıldığını söyleyen Şahin, ''Biz bu nedenle öğrencilerin yurtları tercih edeceğini durgunluğun sebebinin ise bu olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Esenler'de bulunan bir başka emlakçı U.I. ise "Burada yurt açıldığı için alternatif bir durum gerçekleşti. O yurt olmasaydı şu an burada 10-12 bin lira değerinde olan kiralar 20 bin bandına fırlardı.'' diyerek  arz talep dengesinden bahsetti.

İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü civarında emlakçılık yapan Cemal Karakış ise "Çevremizde odalarını kiraya veren ev sahipleri de olduğunu duyduk. Özel yurda para vermek istemeyen öğrenci bu şekilde makul bir fiyata tutuyor." ifadelerini kullandı.
İstanbul da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

YURT SAYILARI ARTIRILIYOR!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Ünivseriste kayıtlarının başlamasıyla  binlerce öğrenci kiralık ev arayışına girdi. Fahiş kiralar ve ev bulamama sorunu öğrenciler için sorun haline gelirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, buna çözüm olarak yurtların kapasitesini artırma kararı aldı.

KYK yurt başvuruları başladı! KYK yurt başvuru ekranı 2023 nasıl açılır? İşte e-Devlet GSB KYK yurt başvuru sistemi...

Yurt ücretlerine yüzde 100 zam geldi! KYK yurtlarında yıllık oda fiyatı 5.700 TL oldu! 

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Geri Dön