02 / 05 / 2024

Laodikya Kilisesi denizli

Laodikya Kilisesi denizli

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Laodikya Antik Kenti'nde arazi sahibi vatandaşların sorunları mecliste!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti sit alanında arazisi bulunan vatandaşların sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Denizli Laodikya Kilisesi restorasyonuna AB Kültürel Miras Ödülü!

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nde devam eden restorasyon projesinin, AB Kültürel Miras Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldüğünü bildirdi.

Denizli'de 12 yılda 3663 eser gün yüzüne çıkartıldı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti, hızla gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

Laodikya Kilisesi 748 bin liraya restore edilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak...

Denizli'de tarihi yapıları koruma projesi hayata geçirilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak.

Denizli'deki Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi...

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.

Denizli Belediyesi'nin turizm projelerine GEKA desteği!

Denizli Belediyesince hazırlanan "Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor" ve "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor" projelerine, Güney Ege Kalkınma Ajansının, Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hibe kredi desteği sağlandı.

Denizli Belediyesi'nin turizm projelerine GEKA'dan destek geliyor!

Denizli Belediyesince hazırlanan "Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor" ve "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor" projelerine, Güney Ege Kalkınma Ajansının, Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hibe kredi desteği sağlandı...

Denizli'deki tarihî kiliseyi Kalkınma Ajansı restore ettiriyor!

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Denizli’de, Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait Laodikya antik kentinde bulunan kilisenin restorasyonuna 750 bin lira destek vererek çatısını yaptırıyor.

Denizli'de turizm yatırımları artıyor!

Turizmi de tekstil ve mermer gibi ana sektörler arasına katmak isteyen Denizli, Pamukkale, Karahayıt, Laodikya Antik Kenti ve Bozdağ Kayak Merkezi ile 4 koldan bu sektördeki iddiasını artırmak istiyor...

Laodikya Antik Kenti'ndeki kazılarda dev mermer sütunlar bulundu!

Laodikya Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarında, toprağın 7 metre altında mermer sütunlar bulundu. Denizli’nin Eskihisar Mahallesi’ndeki kazı bölgesi, antik dönemde Anadolu ’nun en büyük inanç merkezlerinden biri olan ‘Kuzey Agora’yı barındırıyordu...

Laodikya Kilisesi denizli Haberi

Laodikya Kilisesi denizli

İncil'de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.


PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı ve Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Laodikya antik kentindeki kazı ve restorasyon çalışmaları çerçevesinde bu yılki kazı ve restorasyon çalışmalarının, tapınakların bulunduğu özel bir alan olan Kuzey Kutsal Agora'da devam ettiğini belirtti. 


"C yapısı" diye adlandırılan yapıda kazı çalışmalarını tamamlandığı anlatan Şimşek, "Kiliseli peristilli evde peristil bölümünü tamamıyla açtık. Batıda erken tunç çağına ait hem yerleşim yeri hem de bir mezarlık alanı var. Bu da günümüzden hemen hemen 5 bin yıl öncesine tarihlediğimiz bir alan, orada kazı çalışmalarını yaptık. Özellikle bu seneki çalışmalarda bir de...