02 / 05 / 2024

Laodikya Kilisesi

Laodikya Kilisesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Roma İmparatoru 1. Konstantin dönemine ait kiliseyi gün yüzüne çıkarmak için hummalı bir çalışma içine girdi. Belediye'nin projesine Güney Ege Kalkınma Ajansı da 748 bin liralık destek geldi.

Laodikya Kilisesi 748 bin liraya restore edilecek!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında işletmesini devraldığı 6 yıldır çalışmaların sürdüğü Laodikya Antik Kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor Projesi" tarihi yapıları olumsuz hava şartlarından koruyacak...

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor!

Laodikya Kilisesi turizme kazandırılıyor. İncil'de de adı geçen 7 kiliseden biri olan Denizli'deki Laodikya Antik Kenti'nde yer Loadikya Kilisesi'nin yıl sonuna kadar turizme kazandırılacağı belirtildi.

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi iki yıl içinde tamam!

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum." dedi...

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temelini Cumhurbaşkanı atacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinde ilk kez inşa edilecek Yeşilköy'deki Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temel atma törenine katılması bekleniyor... 

Antalya'daki Noel Baba Kilisesi'nin çatısı çürüdü! 

Antalya'daki Noel Baba Kilisesi'nin çatısı çürüdü. Kilisenin yağmur ve güneş ışığından koruması amacıyla inşa edilen dev örtü yıllar uzun süredir kaldırılmayınca, yapı sera etkisine maruz kaldı. 

Batı Şeria'daki Doğuş Kilisesi restorasyonu tam gaz! 

Batı Şeria'nın Beytüllahim kentinde Doğuş Kilisesi'ndeki restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.Restorasyon için komisyonun, bir kısmı Filistin hükümetinin, bir kısmı da yerli ve yabancı ülkelerdeki iş adamlarının ve kiliselerin finansmanıyla yaklaşık 15 milyon dolar tahsis edildi.

Laodikya Antik Kenti'ndeki tiyatroda restorasyon çalışmaları başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2008'de Türkiye'de ilk kez Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokolle işletmesini üstlenip, kazı çalışmalarına destek verdiği Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu'nda restorasyon çalışmaları başladı.

Patrikhane ile Yunan Kilisesi arasında arazi krizi!

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi, Rus Ortodoks Kilisesi’nden sonra bu defa da Yunanistan Kilisesi ile kriz yaşıyor.

Fransa'daki Saint-Jules Katolik kilisesi 190 bin avroya satılıyor!

Fransa'nın Logwy kentinde yer alan Saint-Jules Katolik kilisesi cemaatin ilgisizliği nedeniyle boş kaldığı gerekçesiyle 190 bin avro bedelle satışa çıkarıldı...

Andaval Kilisesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Ayasofya Müzesi ile çağdaş olan, Hristiyanların kutsal hac yolu üzerinde bulunan ve 1977'de meydana gelen patlamada büyük bölümü zarar gören Andaval Kilisesi'nde 22 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Aya Yorgi Kilisesi Kültür Merkezi ve müze olacak!

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 1800'lü yılların sonunda yapılan, harabe durumdaki Aya Yorgi Kilisesi, restorasyonun ardından kültür merkezi ve müze olarak açılacak.

1800 yıllık Ortodoks Kilisesi yıkılmak üzere!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Kameriye Adası'nda bulunan Ortodoks Kilisesi yıkılma eşiğine geldi. 1800 yıllık tarihi olan kilise yenilenmeyi bekliyor.

Niğde Rum Kilisesi kamulaştırılıyor!

Niğde Belediye Meclisi’nin Haziran Dönemi Toplantısı'nda Eskisaray Mahallesi’nde bulunan Rum Kilisesi’nin kamulaştırılması kararı alındı.

Elazığ'daki Ermeni Protestan Kilisesi otopark mı oldu?

CHP'li Gülay Yedekci, Elazığ'da bulunan tarihi Ermeni Protestan Kilisesi'nin özel sermayeye satıldığı ve otoparka dönüştürüldüğüne dair iddiaları meclis gündemine taşıdı..

Laodikya Kilisesi Haberi

Laodikya Kilisesi

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi 2008 yılında işletmesini devraldığı Laodikya antik kenti için hazırladığı, "Dünya Mirası Laodikya Uyanıyor" projesiyle Laodikya Kilisesi'ni ziyarete açacak. Roma imparatoru 1. Konstantin dönemine ait Laodikya'da bulunan kilisenin restorasyonuna. Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 748 bin lira destek verecek. Laodikya'da kazı çalışmaları, 6 yıldır aralıksız devam ediyor. 


Büyükşehir Belediyesi'nin antik kent için hazırladığı projenin ilerleme toplantısı da antik kentte yapıldı. Toplantıya Belediye Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı, imar ve Şehircilik Daire Başkanlığı ve Fen işleri Daire Başkanlığı yetkilileri ile Laodikya kazı heyeti katıldı. Birinci ilerleme toplantısında, proje kapsamında şu ana kadar yapılan faaliyetler ve çalışmalar yerinde görülerek, proje takvimi hakkında değerlendirmeler yapıldı. 2013 Yılı Proje Teklif Çağrısı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Laodikya için Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı,...