15 / 05 / 2024

Lara falez bandı düzenleme

Lara falez bandı düzenleme

Lara Falez Kıyı bandı üzerinde 1930'lu yıllarda küçük bir değirmenken sonrasında sahip olduğu tüm tarihi özellikleri kaybederek dev bir kütleye dönüşen binanın, park alanından günübirlik tesis alanına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı....

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Lara kıyı bandına SİT alanı kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Antalya Lara kıyı bandı ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edildi.

Falez bandında çok katlı yeni binalar yükseliyor!

Antalya'da falez bandı üzerinde bulunan riskli binalar ve yeni yapılan çok katlı binaların yaratacağı riskler konusunda tespitlerde bulunan İnşaat ve Jeofizik Mühendisleri Odası, yeni bir bilimsel çalışma yapılması çağrısı yaptı.

Antalya Muratpaşa'da Deniz Feneri Parkı inşa ediliyor!

Muratpaşa Belediyesi, 1'inci derece doğal SİT statüsünde Lara falez kıyı bandı üzerindeki Deniz Feneri Parkı çalışmalarında son aşamaya geldi.

Lara'daki falez kıyısında yer alan plajlar düzenlemeye giriyor!

Antalya'nın ünlü restoranlarından Lara Balıkevi'nin 1'inci Derece Doğal SİT alanı falez kıyısında yer alan plaj noktasında Muratpaşa Belediyesi'nce yapılmak istenen düzenleme gerginliğe neden oldu.

Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları kurulacak!

Antalya Lara falez kıyı bandında güneşlenme platformları projesi için 4 noktada izin alındı. Muratpaşa Belediyesi, 5 nokta için daha başvurdu.

Antalya falezdeki gayrimenkul satışı tehlikede!

Falez bandı üzerinde bulunan, 12718 ada 1 parseldeki gayrimenkul için bugün ihale gerçekleştirilecek. Ancak satış tehlikeye girebilir. Muratpaşa Belediyesi’ni büyük bir tehlike bekliyor.

Muratpaşa Belediyesi'nden gayrimenkul satışları açıklaması!

Muratpaşa Belediyesi, falez bandıyla ilgili gündeme gelen iddialara cevap verdi, belediye yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtti

Muratpaşa falez bandında otel ya da konuta izin verilmeyecek!

Açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtilerek Antalya'da da bu durumun, kamu hizmetleri için tüm belediyelerin sıkça başvurdukları bir yöntem olduğu ifade edildi.

TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap kura çekilişi 2016!

Emekli vatandaşlara özel olarak satışa sunulan TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik Konutları 2+1 olarak tasarlandı. İşte TOKİ Balıkesir Bandırma Edincik 2. Etap kura çekilişi 2016 detayları...

Felez'de 20 dönüm alan engelsiz kafe olarak hizmete girecek!

Falez bandı üzerinde bulunan 20 dönümlük alan, Muratpaşa Belediyesi tarafından engelsiz kafe,spor ve yaşam alanı olarak halkın hizmetine sunuluyor.

Lara falez bandında düzenleme!

Lara Falez Kıyı bandı üzerinde 1930'lu yıllarda küçük bir değirmenken sonrasında sahip olduğu tüm tarihi özellikleri kaybederek dev bir kütleye dönüşen binanın, park alanından günübirlik tesis alanına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı....

Antalya'da 1. derece doğal sit alanında bulunan eski bina günübirlik tesis alanı oldu!

Antalya'da 1. derece doğal sit olan Lara Falez Kıyı bandı üzerinde 1930'lu yıllarda küçük bir değirmenken sonrasında sahip olduğu tüm tarihi özellikleri kaybetti. Park alanından günübirlik tesis alanına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı...

Lara falez bandı düzenleme Haberi

Lara falez bandı düzenleme

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, konuyla ilgili Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerine hazırlanan planla ilgili görüş sordu. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Aralık ayında önerilen planların, Lara Falez Kıyı Bandı'na ilişkin plan bütününde değerlendirilmesinin uygun olduğu ve onanmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne gönderilmesi gerektiği yönünde oy birliğiyle karar verdi. 

Alana ilişkin uygulama ölçekli imar planlarını Ocak ayı meclisinde görüşen Muratpaşa Belediyesi'nde ise plan çalışması, tekrar incelenmek üzere meclisin ilgili ihtisas komisyonlarına gönderildi. 

Çırçır fabrikasına dönüştü Tartışmalara neden olan yapı, Lara Falez Kıyı Bandı üzerinde, Işıklar Caddesi'nin hemen sonunda yer alıyor. 

Alanın hikayesi, 1935 yılına kadar uzanıyor. 30'lu yıllar, Antalya'da kenti boydan boya kat eden su arklarından gelen suyun falezin yükseltisinden de yararlanılarak değirmenler kurulduğu zamanlardı. O yıllardan kalan bu küçük değirmen, Cumhuriyet'in sanayileşme...