07 / 05 / 2024

Lara Temalı Park alanı ne olacak

Lara Temalı Park alanı ne olacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Lara’da hukuki süreci devam eden 3 bin dönümlük bir temalı park alanı bulunuyor. Mimarlar Odamızın belediye alsın önerisi var. Hukuki süreci sonuçlanırsa biz de almaya hazırız” diye konuştu.

Emirgan Korusu ve Abbasağa Parkı’nın koruma statüsü değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Beşiktaş’taki Abbasağa Parkı’nı ve Sarıyer’deki Emirgan Korusu’nu “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” şeklinde tescilledi. Bu statüye sahip alanlarda; kamp ünitesi, bungalov, günübirlik tesis, büfe, iskele gibi yapılara izin veriliyor.

Tabiat parkı ve milli parklar artık 20 yıllığına kiralanabilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Kamulaştırma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında, tabiat parkı ve milli parklarda 29 yıl süreyle yatırımcılara kiraya verilen alanların kira süreleri 20 yıl olarak yeniden düzenlendi.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Trabzon Beşirli Spor Temalı Park 26 Ekim’de ihaleye çıkıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Beşirli Spor Temalı Park'ın ihalesini 26 Ekim'de gerçekleştirecek.

Deluxia Park Business ofis fiyatları ne kadar?

Toplam 400 adet ofisten meydana gelen Deluxia Park Business projesinde satışlara başladı. Proje "İş hayatına bir tık önde başlayın" sloganıyla basına tanıtılıyor. Peki Deluxia Park Business ofis fiyatları ne kadar?

Menderes Türel: Lara Temalı Park alanına talibiz!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Lara’da hukuki süreci devam eden 3 bin dönümlük bir temalı park alanı bulunuyor. Mimarlar Odamızın belediye alsın önerisi var. Hukuki süreci sonuçlanırsa biz de almaya hazırız” diye konuştu.

İzmir'in sosyal donatılara da ihtiyacı var!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümün sadece bina yıkıp yapmak olmadığına dikkat çekti. Kocaoğlu, İzmir'in yol, park, kültür merkezi, kent ormanı, okul, çocuk oyun alanları gibi sosyal donatılara da ihtiyaç olduğu vurguladı.

Sakarya Adapark hizmete açıldı!

Adapazarı Belediyesi Temalı Park projelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Şeker Mahallesi’nde hayata geçirilen Adapark hizmete açıldı.

Çekmeköy Doğa Park yenileniyor!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 7den 70’e tüm Çekmeköylüleri ağırlayan Doğa Park’a ilave 60 bin metre kare yürüyüş ve piknik alanının vatandaşlara hizmet vermesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Antalya Muratpaşa'da Deniz Feneri Parkı inşa ediliyor!

Muratpaşa Belediyesi, 1'inci derece doğal SİT statüsünde Lara falez kıyı bandı üzerindeki Deniz Feneri Parkı çalışmalarında son aşamaya geldi.

Park Adana AVM 24 Şubat'ta açılıyor!

Park Adana’nın 24 Şubat’ta açılacağını açıklayan MT Gayrimenkul Genel Koordinatörü Tekin Taylancı, “Adanalılara yeni bir alışveriş merkezinden öte yeni bir yaşam alanı sunuyoruz” dedi.

Bandırma'daki mimarlık temalı park için uluslararası yarışma!

Bandırma Güney Mahalleleri İçmesuyu Temini İnşaatı ve Bandırma İçme Suyu İletim Hattı İnşaatı temel atma törenlerinde konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma’yı liman, organize sanayi ve tematik park projeleri ile Türkiye’nin vizyon şehri yapacaklarını söyledi.

Aydın Çine'ye engelsiz park!

Çine'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik projeleriyle tanınan Kaltun Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Kamil Tuncer, 'Engelsiz Park'ın açılışında 8 akülü tekerlekli sandalye hediye ederek engellileri sevindirdi.

Lara Temalı Park alanı ne olacak Haberi

Lara Temalı Park alanı ne olacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 4. Uluslararası Antalya Mimarlık Bineali’ne katıldı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. C. Abdi Güzer’in yaptığı, Nevzat Sayın, Doç. Dr. Kemal Reha Kavas ve Ahmet Doğu İpek’in konuşmacı olarak katıldığı ,”Mimarlık ve Kentte Süreklilik, Sürdürülebilirlik” konulu paneli dinleyen Başkan Türel, ardından mimarlara seslendi.

Şehrin yeni yapılanmasında Mimarlar Odası ile iş birliğinde çok iyi işler yaptıklarını söyleyen Başkan Menderes Türel, “Mesela Türkiye’de ilk defa eski bir stadyumu yıkıp, yerine yeni bir stadyum ya da AVM yapılmadan parka dönüştürüyoruz. Kent müzesi ile de birleşecek. Bunu mimar arkadaşlarımız bize geldiler anlattılar sonra uygulayıcısı olarak da işin içerisinde yer aldılar. Antalya’da ucube diye tarif ettiğimiz birçok kamu binasını yıktık, açık park haline dönüştürdük.” dedi.

Yavuz Özcan Parkı’nın yanındaki hemşire yüksek okulunu yıkıp,...