08 / 05 / 2024

lavabo suyunun arıtılması

lavabo suyunun arıtılması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı günlük hayatta kullandığımız lavabo, banyo sularının arıtılarak tekrar klozetlerde kullanılması için proje başlattı. Lavabo ve de banyo suları arıtılarak klozetlerde kullanılacak...

Mimar Şenol Gökner: Acilen 20 yeni şehir tasarlanmalı ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmalı!

Mimar Şenol Gökner, deprem dirençli ve güvenli şehirlerin geri gelmesi için acilen 20 yeni şehir tasarlanmasının ve halka 330 metrekare ücretsiz müstakil ev arazisi dağıtılmasının gerektiğini belirtti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Türk ürünleri için kritik adım! Yüzde 1,5'tan yüzde 10'a yükseltildi

Ticaret Bakanlığı e-ihracatın, genel ihracattaki payının yüzde 10'a çıkarılması hedefiyle ilgili bir açıklama yayınladı. Türk ürünlerinin ve markalarının dünyaya tanıtılmasında gerekli desteğin verileceği ifade edildi.

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

TÜİK Eski Başkanı Aydemir: ‘Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım’

TÜİK’in açıkladığı düşük enflasyonun halkı yoksullaştırdığını belirten Birol Aydemir, “Geriye dönük 3-4 senenin düzeltilip çalışan kesimin aylığına yansıtılması lazım” dedi. Aydemir, ekonominin bir senede yoluna girebileceğini söyledi.

Wecycle Arıtım Mühendislik Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Wecycle Arıtım Mühendislik Ve Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Muzaffer Uludağ tarafından kuruldu.

Vestel rafine su arıtma cihazı kaç TL? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Doğal olarak arıtılmış sağlıklı su tüketmek isteyenler için Vestel su arıtma cihazı ile karşımıza çıkıyor. Cihaz;  klor filtresi,ön karbon filtresi ve ters ozmoz filtreleri ile kötü tat,koku,bakterileri yok ediyor. Cihazın diğer özellikleri neler ?

Oppo Reno 8T piyasaya sürülmeden ikinci ele düştü! 27 Ocak 2023 fiyat listesi...

Oppo Reno 8T fiyatı ne olacak? Önümüzdeki haftalarda tanıtılması beklenen Oppo Reno 8T için yeni bir ilan açıldı.

Temettü nedir? Dağıtılması zorunlu mudur?

Borsaya yeni giren yatırımcıların merak ettiği temettü aslında şirketlerin elde ettikleri karın yatırımcıya ya da hissedarlara dağıtılması anlamına geliyor. Peki dağıtılması zorunlu mu? İşte yanıtı...

Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosu tanıtılmasına günler kala sızdı! 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Checkout Tech isimli bir YouTube kanalı geçtiğimiz saatlerde Samsung Galaxy S23 Ultra'nın kutu açılış videosunu paylaştı.Peki, Samsung Galaxy S23 Ultra'nın fiyatı ne kadar olacak? 24 Ocak 2023 fiyat listesi...

Samsung Galaxy A53 tanıtımına sayılı günler kala gizlice satışa sunuldu! Şok eden 2022 Mart Fiyat Listesi...

Samsung tarafından 17 Mart günü tanıtılması beklenen Galaxy A53 modeli 2 ülkede gizlice satışa sunuldu. Fiyatı ve özellikleri de belli oldu! İşte çok merak edilen Galaxy A53 fiyat listesi...

Arıtım Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Arıtım Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Esenyurt'ta 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sabri Bilgin tarafından açıldı.

Oya Başar Bodrum'dan ev aldı!

Oya Başar ve Zuhal Olcay, Bodrumlu ünlüler kervanına isimlerini yazdırıyor. Ünlü oyuncu Oya Başar, Türkbükü’nden almak istediği konuttan vazgeçti ve Gündoğan’da iki katlı bahçeli bir yer aldı. Zuhal Olcay da İstanbul’daki evini kiraya verecek ve Bodrum’daki yazlığında yaşayacak.

Vakıf GYO 40 milyon TL'lik bedelsiz hisse senedi dağıtımı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 40 milyon TL temettünün bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılmasına ilişkin olarak 9 Nisan 2021 tarihinde Sermaye Piyasası Kuruluna başvuruda bulunuldu.

lavabo suyunun arıtılması Haberi

lavabo suyunun arıtılması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı günlük hayatta kullandığımız lavabo, banyo sularının arıtılarak tekrar klozetlerde kullanılması için proje başlattı. Arıtılan sular ayrıca yeşil alan sulama, araç yıkama, yangınla mücadele gibi faaliyetler için de kullanılabilecek.


Bakanlık günlük hayatta kullandığımız ve en çok su israfına neden olan lavabo ve banyo sularının dönüşümü için proje geliştirdi.


“Türkiye Kıyılarında Yüzme Suyu Profillerinin Belirlenmesi ve Turizm Tesislerinde Atıksuyun Geri Kazanımı Projesi” çalışmaları 18 Kasım 2012 tarihinde başladı.


Proje su kullanımının en yoğun olduğu sektörlerin başında gelen turizm sektöründe uygulanacak. Otellerde kişi başı günlük su kullanımları 1200 lt değerine kadar ulaşabiliyor.


Proje ile gri sular yani lavabo ve banyoda kullanılan sular depolarda toplanacak ve atıksu arıtma tesislerine gönderilerek temizlenecek.


Arıtılan atıksular daha sonra klozetlerde sifon suyu olarak değerlendirilecek. Arıtılan atıksular ayrıca; tarım...