22 / 05 / 2024

Leaseback türkçesi

Leaseback türkçesi

Finansal kiralama ile ilgili esaslar, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Finansal kiralama hususunda karşımıza çıkan Leaseback yöntemi nedir? Leasback ne demektir?

Türk Kızılayı, Bahçelievler'deki iş yerini kiraya veriyor! Megakentte dükkan arayanlar dikkat! 

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Kocasinan Mahallesinde yer alan dükkanı ihale ile kiraya veriyor. Peki Bahçelievler'de yer alan dükkanın kirası ne kadar? İşte ayrıntılar...

Şehirleşmenin etkisiyle 'Gesi Bağları' sadece türkülerde kalacak! Üzüm bağları yapılaşmaya ve betonlaşmaya terk edildi

Türkülere konu olan, Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Gesi Mahallesi'nde yetiştirilen Gesi Bağları kentte artan şehirleşmenin etkisiyle yok olma noktasına geldi. 

Türk Kızılay, Sakarya'da bahçeli ev satıyor! Konut sahibi olmak isteyenlere büyük fırsat!

Türk Kızılay Sakarya Şubesi, Sakarya ili, Erenler ilçesi, Erenler mahallesinde yer alan bahçeli kargir ev niteliğindeki konutu satıyor. Peki Sakarya Erenler'de yer alan konutun fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Türk Kızılay o ilde 426 bin TL'ye 2 adet konut satıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

Türk Kızılayı Sakarya Şube Başkanlığı, Sakarya ili, Hendek ilçesi, Kemaliye Mahallesi'nde yer alan 2 adet daireyi satıyor. İşte ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği o ayrıntılar...

Türk Kızılay İzmir'deki 21 gayrimenkulü satıyor: 265.3 milyon TL'ye!

Türk Kızılay, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Ilıca Mahallesi ve Reisdere Mahallesi'nde bulunan 21 gayrimenkulü 265 milyon 365 bin TL'ye satışa sundu...

Türk Kızılay'dan Erzurum'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Erzurum İli, Yakutiye İlçesi, Muratpaşa Mahallesi, 223 ada, 100 nolu parselde inşaat yapım işi ihale edecek.

Türk Hava Kurumu'ndan Aksaray'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Aksaray Merkez İlçesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale ediyor.

Türk Kızılay'dan Çorum'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Çorum İli, Merkez İlçesi, Ulukavak Mahallesi, 2667 ada, 3 nolu parselde inşaat yapım işi ihale edecek.

Türk Hava Kurumu Kadıköy'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, İstanbul İli Kadıköy İlçesi, Suadiye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Türk Kızılay'dan Erzurum'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Erzurum İli, Yakutiye İlçesi, Muratpaşa Mahallesi, 223 ada, 100 nolu parselde inşaat yapım işi ihale edecek.

Türk Kızılay'dan Adıyaman'da kat karşılığı inşaat işi ihalesi!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Adıyaman İli, Merkez İlçesi, Bahçelievler Mahallesi, 1201 ada, 35 nolu parselde inşaat yapım işi ihale edecek.

Türk Kızılay Tokat'ta kan bağış merkezi yaptırıyor!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Tokat İli, Merkez İlçesi, Karşıyaka Mahallesi'nde bulunan taşınmaz üzerinde kan bağış merkezi yaptırıyor...

Türk Kızılay'ın Diyarbakır'daki gayrimenkulü aşevine dönüştürülecek!

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü, Diyarbakır ili, Sur ilçesi, Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde bulunan gayrimenkulü kan merkezine dönüştürecek.

Leaseback türkçesi Haberi

Leaseback türkçesi

Leaseback nedir?

Finansal kiralama hukukunda karşımıza çıkıyor. Lease back, kelime anlamı olarak satıp geri kiralama anlamına geliyor.


Finansal kiralama, bir finansal kiralama sözleşmesine dayalı olmak koşuluyla, bu Kanun veya ilgili mevzuatı uyarınca yetkilendirilen kiralayan tarafından finansman sağlamaya yönelik olarak bir malın mülkiyetinin kira süresi sonunda kiracıya devredilmesi; kiracıya kira süresi sonunda malın rayiç bedelinden düşük bir bedelle satın alma hakkı tanınması; kiralama süresinin malın ekonomik ömrünün yüzde sekseninden daha büyük bir bölümünü kapsaması veya finansal kiralama sözleşmesine göre yapılacak kira ödemelerinin bugünkü değerlerinin toplamının malın rayiç bedelinin yüzde doksanından daha büyük bir değeri oluşturması hâllerinden herhangi birini sağlayan kiralama işlemi olarak tanımlanıyor.


Finansal kiralama ile ilgili esaslar, 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu kapsamında yer alıyor.


Kanun gereğince; İşletmeler varlıklarını,...