04 / 05 / 2024

lejant sembolleri

lejant sembolleri

Haritalarda kullanılan özel sembollerin açıklaması harita lejant sembolleri bölümünde yapılıyor. Buna göre harita lejant sembolleri nelerdir? İşte yanıtı...

Lejant nedir, ne işe yarar?

Coğrafi bir terim olan lejant nedir, ne işe yarar merak ediyorsanız, detaylarını haberimizde görebilirsiniz...

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Batuhan Gengeç ve İshak Damar ortaklığında kuruldu.

Başakşehir Belediyesi'nden 27.5 milyon TL'ye satılık akaryakıt tesis alanı!

Başakşehir Belediye Başkanlığı, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 1.Kısım (Tatarcık) Mahallesinde yer alan “Bakım ve Akaryakıt Tesis Alanı” lejantında kalan 4 bin 439 metrekare alanlı taşınmazı 27 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

Türkiye, Beyrut'taki sembol mabetlerin onarımına talip!

Türkiye, Lübnan'da meydana gelen patlamanın hasara yol açtığı başkent Beyrut'un sembolleri niteliğinde olan Muhammed el-Emin Camisi ve Meceriyye Kilisesi'nin onarımını üstlenmek istiyor. 

San Siro Stadı yıkılıyor!

Milano'nun sembolleri arasında yer alan tarihi San Siro Stadı'nın yıkımı konusunda yeni bir aşama kaydedildiği belirtildi.

Park Mozaik'te yüzde 0.79 faizle ev sahibi olma fırsatı!

Gayrimenkul sektöründe 50 senelik tecrübeleri ile güvenin sembolleri TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park Mozaik'te yüzde 0.79 faizle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.

Park Mozaik B Blok’ta yaşam başladı!

Gayrimenkul sektöründe 50 senelik tecrübeleri ile güvenin sembolleri olan  TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK projesi B Blok'ta yaşam başladı.

Haydarpaşa Garı'nda restorasyon havadan görüntülendi!

Restorasyon çalışmaları hızla süren Haydarpaşa Garı'nın sembolleri arasında gösterilen saat, yeniden eski yerine monte edildi. 

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Çamlıca Cami bugün açılıyor!

İstanbul’un yeni sembolleri arasında yer alan  Çamlıca Camii, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı törenle resmi olarak açılacak.

Park Mozaik'te A Blok’ta yaşam başladı!

Gayrimenkul sektöründe 50 yıla varan tecrübeleri ile güvenin sembolleri TEPE ve MESA’nın ortak imzasını taşıyan Park MOZAİK projesinin yüksek binalarından A Blok’ta yaşam 18 Haziran’da başladı.

Lejant Zemin Mühendislik Yenilenebilir Enerji Ve Madencilik Limited Şirketi kuruldu!

Lejant Zemin Mühendislik Yenilenebilir Enerji Ve Madencilik Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Akçakoyunluoğlu tarafından kuruldu. 

Cubes Ankara’nın otel bölümü için imzalar atılıyor!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Nuhoğlu, Dalgıç ve Lejant’ın birlikte hayata geçirdiği Cubes Ankara projesinin otel bölümü için dünyanın prestijli otel zincirlerinden Marriott International ile anlaşma sağlandı.

Aden Ballıkpınarı ile yatay mimariye sahip evler!

Lejant Proje tarafından Ankara’nın Gölbaşı Ballıkpınarı Köyü’nde hayata geçirilen Aden; yatay yaşam konseptini, müstakil yaşam ayrıcalığına dönüştürüyor.

lejant sembolleri Haberi

lejant sembolleri

Harita lejant sembolleri!

Lejand olarak da bilinen harita lejant sembolleri, harita çizimi kuralları arasında olmazsa olmazlar arasında bulunuyor. Bu semboller ile harita içerisinde kullanılan özel sembollerin ne ifade ettiği açıklanıyor.


Harita lejant sembolleri, haritanın türüne ve kullanılış amacına göre değişiklik gösteriyor. Genellikle haritanın sağ alt köşesinde bulunan lejant bölümünde haritaların üzerindeki renklerin, simgelerin, terimlerin anlamları belirtiliyor.


Harita lejant sembolleri; harita anahtarı, haritanın dili ya da harita işaret anahtarı olarak da ifade edilebiliyor.




Işıl Seren...