03 / 05 / 2024

Levent Bendeş izmir kentsel dönüşüm

Levent Bendeş izmir kentsel dönüşüm

Levent Bendeş, "Büyükşehir Belediyesi, Bakanlığın İmar Yönetmeliği şartlarına uymuyor. Eğer bakanlık bir inceleme başlatırsa 2015 yılında İzmir'de inşaat sektörü ve kentsel dönüşüm çalışmaları durur. Milyarlarca lira zarar oluşur" dedi

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

İnşaat sektöründe Otopark Yönetmeliği endişesi!

İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, 30 Haziran 2019'da yürürlüğe girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliğinin inşaat sektörünü zora sokacağını ileri sürdü.

Levent Uşkay İzmir'deki arsasına otel yerine zeytin sıkım tesisi kurdu!

İzmirli İşadamı vergi rekortmenleri arasında yer alan Levent Uşkay, Çeşme Ayasaranda'ya konut ya da otel yerine yeşil yatırım yaptı, 100 dönümlük alana 4 bin zeytin ağacı dikti, bir de zeytin sıkım tesisi kurdu.

Levent Piriştina'dan İzmir Buca'ya yatırım müjdesi!

İzmir'de Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 2014-2016 hizmet envanterini CHP Buca İlçe Başkanlığı mahalle temsilcileri ile paylaştı. Piriştina, "Buca sokakları şantiye havasına bürünecek" dedi.

Levent Bendeş: İzmir'de konut ve arsa açığı var!

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Levent Bendeş, "Yapılacak kentsel dönüşüm projesi 50 yıl sonra da konuşulacaktır. 50 sene sonra konuşulacak bir şey bırakamıyor isek o bir kentsel dönüşüm değildir" diye konuştu.

Levent Bendeş: İzmir'in konut açığı var!

İzmir Ticaret Odası Meclis üyesi Levent Bendeş yaptığı açıklamada İstanbul'un konut fazlasına doğru gittiğini İzmir'in ise hala konut açığının bulunduğunu söyledi.

İnşaat sektörü 300 iş kolunu besliyor!

İzmir İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Mühendislik Komitesi Başkan Yardımcısı İnşaat Yüksek Mühendisi Levent Bendeş, inşaatın Türk ekonomisinde en etkili sektörlerin başında geldiğini kaydetti.

Levent Bendeş: İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları durur!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ' nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ' nın İmar Yönetmeliği şartlarına uymaması nedeniyle kentteki inşaatların durabileceği ve milyarlarca liralık zararın ortaya çıkabileceği belirtildi...

Levent Bendeş: 2015 yılında İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları durabilir!

Levent Bendeş, "Büyükşehir Belediyesi, Bakanlığın İmar Yönetmeliği şartlarına uymuyor. Eğer bakanlık bir inceleme başlatırsa 2015 yılında İzmir'de inşaat sektörü ve kentsel dönüşüm çalışmaları durur. Milyarlarca lira zarar oluşur" dedi

Levent Bendeş: İzmir'de inşaatlar durabilir!

İTO İmar Komisyonu Başkanı Levent Bendeş, "Büyükşehir Belediyesi, Bakanlığın İmar Yönetmeliği şartlarına uymuyor. Eğer bakanlık bir inceleme başlatırsa 2015 yılında İzmir'de inşaat sektörü ve kentsel dönüşüm çalışmaları durur' dedi.

Timur Gayrimenkul'den Nef 4 Levent Residences'ta 575 bin TL'ye!

Ramada ile Timur Gayrimenkul'un yaptığı anlaşma ile tamamen yatırım için hayata geçirilen Nef 4 Levent Residence projesinde fiyatlar 585 bin liradan başlıyor

Nef Flats Levent 163'te fiyatlar 320 bin TL'den başlıyor!

Nef Flats Levent 163'te 59 metrekare alana sahip olan konutların fiyatları 320 bin liradan başlangıç gösteriyor. 16 bin lira peşinat ve 3 bin TL taksitle bu konutlara sahip olunabiliyor

Levent İnşaat'ın acı günü: Zeynep Oran vefat etti!

Levent İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Oran'ın annesi, Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Oran, şirket ortakları Metin Oran ve Murat Oran'ın babaanneleri Zeynep Oran'ın cenazesinin 25 Aralık 2011 Pazar günü Batman'da defnedildiği açıklandı

Levent Bendeş izmir kentsel dönüşüm Haberi

Levent Bendeş izmir kentsel dönüşüm


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yönetmeliği şartlarına uymaması nedeniyle kentteki inşaatların durabileceği ve milyarlarca liralık zararın ortaya çıkabileceği belirtildi. İzmir Ticaret Odası (İTO) İmar Komisyonu Başkanı Levent Bendeş, Büyükşehir'in hala alt ölçekli nazım imar planlarını, üst ölçekli nazım imar planlarına uygun hale getirmediğini söyledi. Büyükşehirin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1 Haziran 2013'te yayınladığı İmar Yönetmeliği'nin 2'nci maddesinde yer alan, "Alt ölçekli planlar, üst ölçekli planlara 18 ay içinde uygun hale getirilecek" şartına aykırı davrandığını ifade eden Bendeş, "Büyükşehir bu şartı yerine getirmedi ve düzeltmekte geç kaldı. Eğer bakanlık bir inceleme başlatırsa 2015 yılında İzmir'de inşaat sektörü ve kentsel dönüşüm çalışmaları durur. Milyarlarca lira zarar oluşur" dedi.


Planlar uymuyor

Haziran 2013'te İmar Yönetmeliği'nin 2'nci maddesinin değiştiğini anımsatan Bendeş, "Alt...