29 / 04 / 2024

Levent Camii temel atma

Levent Camii temel atma

Levent Camisi'nin temel atma töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak...

Levent Camii'nin temeli atılıyor!

Mimar Sinan'ın "kalfalık eseri" olarak tanımladığı Süleymaniye Camii'nden öykünerek tasarlanan Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle atıldı.

Levent Camisinin temeli bugün atılıyor!

Levent Camisi'nin temel atma töreni bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak...

Levent Camii'nin temeli Cuma günü atılıyor!

Levent’te, mülkiyeti Maliye Bakanlığı’na ait olan ve 2016 yılında İBB Meclis kararıyla imar planı değişikliğiyle cami alanına alınan 18 bin 450 metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine Levent Camisi'nin temeli atılıyor.

İnşaata yatırımı virüs de durduramadı!

Salgınla mücadele devam ederken ihalelerin gerçekleşmesi, projelerin devam etmesi tepkileri çekiyor. 159 milyon 738 bin TL'lik kaynak ayrılan Levent Camii inşaatı için "Evde kal deniyor. Ama gece ve hafta sonu da devam eden inşaat nedeniyle kimse evinde duramıyor" diye tepkiler gelmeye başladı.

Kemal Akar'ın cenazesi bugün defnediliyor!

Türkiye'de sosyal konutun öncü isimlerinden CHP eski Büyükşehir Grup Başkanı Kemal Akar'ın cenazesi bugün öğle namazına müteakiben Levent Camii'nden kaldırılıp, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

Merkez Bankası'nın Levent'teki arsasında camii inşaatı başladı! 

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Merkez Bankası‘na ait olduğu belirtilen alana cami yapılabilmesi için arazinin mülkiyeti Milli Emlak‘a verildi. Caminin inşaatını ise ASL İnşaat üstlendi...

Bağcılar Mehmet Akif Camii'nin temeli atıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkımı yapılan Bağcılar Mehmet Akif Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

15 Temmuz Şehitler Camii'nin temeli atıldı!

Gediz Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından inşa edilecek olan 15 Temmuz Şehitler Camii için temel atma töreni gerçekleştirildi. 

Bağcılar Cavat Yerlikaya Camii'nin temeli atıldı!

Bağcılar’da 954 kişilik kapasitelik Cavat Yerlikaya Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, temel atma töreninde konuştu.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Pendik Selahattin Yıldız Şeyhli Merkez Cami'nin temeli atıldı!

Sultanlar Grubu Başkanı Şeref Yıldız’ın bağışıyla yapımına başlanan Selahattin Yıldız Şeyhli Merkez Camii Temel Atma Töreni gerçekleşti.

Küplüce Cennet Camii’nin temeli atıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı Küplüce Cennet Camii’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Bursa Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Bursa Yunuseli'de hayata geçirilen Kalemdar Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de katıldı.

Levent Camii temel atma Haberi

Levent Camii temel atma

Mimar Sinan'ın kalfalık eseri olan Süleymaniye Camisi'nden öykünerek tasarlanan Levent Cami ibadete açıldığında, Sarıyer Büyükdere'den Yıldız Hamidiye Camisi'ne kadar ana arterdeki tek büyük cami olacak.

İhale bedeli 159 milyon 738 bin TL olan cami, 5 bin 744 metrekare büyüklüğünde alanda konumlanacak. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kapalı ve açık alanlarıyla toplam 20 bin kişi kapasitesi bulunacak caminin klasik mimari özellikleri bulunuyor. Caminin inşasında, modern inşaat tekniklerinin tamamından yararlanılacak.

İstanbul için öngörülen deprem katsayısının üzerindeki bir değer göz önüne alınarak statik projeleri hazırlanan cami, olası depremde toplanma alanı şeklinde kullanılacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ATACAK

Levent Camisi'nin temel atma töreni bugün gerçekleştirilecek. Saat 14:00'te yapılacak olan temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

DERNEK BAŞKANI: BU BİR İHTİYAÇ

Levent Cami Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma...