06 / 05 / 2024

levent kurnaz su seviyesi yükselme

levent kurnaz su seviyesi yükselme

Taraf Gazetesi muhabirlerinden Billur Özgül'ün haberine göre; Buzulların erimesiyle su seviyelerinin yükseldiğini hatırlatan Prof. Dr. Levent Kurnaz: "Çok uzak olmayan gelecekte, Taksim'in yüksek kesimlerinde hayat devam edecek".

2024 daha sıcak geçecek! Bu ilimizde oturanlar kışı kar görmeden geçirecek!

Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz, eylül ayının normalden daha sıcak olacağını belirtirken, “Ocak ayında İstanbul’a kar yağmasını beklemiyoruz. 2024 yılında tüm dünyada sıcaklık rekorları ölçülecek” dedi.

2023 insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacak! Türkiye'de rekor bekleniyor: Sıcaklık 50 dereceyi aşabilir!

Prof. Dr. Levent Kurnaz, bu yıl hava sıcaklıklarının nasıl olacağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kurnaz, Türkiye'de rekorların olacağına, sıcaklığın 50 dereceyi aşabileceğine dikkat çekti.

Marmara Denizi 50 santim yükselecek, sahiller su altında kalacak!

Bu uyarıyı Boğaziçi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Levent Kurnaz yaptı. Kurnaz, “Deniz yükseleceği için İstanbul Boğazı’nda sahile yakın binalar su altında kalacak. Sahil ulaşımı imkansız hale gelecek” dedi.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Haluk Levent açıkladı! Ahbap Derneği'nden depremzede öğrencilere 5 bin TL burs desteği! İşte detaylar...

Haluk Levent, “Depremde ebeveyn kaybı yaşayan üniversite öğrencisi tüm gençlerimize 1 yıl süreli aylık 5 bin TL burs verme kararı aldık” açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

Loca Suıt Konaklama Gıda Restoran İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Loca Suıt Konaklama Gıda Restoran İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Levent Beşdaş tarafından kuruldu.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Soner Yalçın'ın villasındaki kaçak eklentilere belediyeden suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul Levent'teki sit alanında bulunan  villasında bir kez daha kaçak inşaat yapması gündeme geldi. Beşiktaş Belediyesi, kaçak inşaat ile ilgili Yapı-Tatil Tutanağı ile yıkım kararı vermesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu...

Soner Yalçın’ın villasındaki kaçak için Bakanlık’tan suç duyurusu!

Soner Yalçın'ın İstanbul'un göbeği Levent'te yaptırdığı kale gibi kaçak inşaata ilişkin İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yaptı.

Levent Gökçe, İZODER’in yeni başkanı oldu!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER’in Olağan Genel Kurulu’nda alınan kararla Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Saint-Gobain Türkiye CEO'su Levent Gökçe getirildi.

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, 2018'de hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğünün 12 milyar lira, su yalıtımı pazarının büyüklüğünün ise 7,6 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart!

İZODER’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, Türkiye’de güvenli ve nitelikli binaların sayısının hızla artırılması gerektiğini belirtti. Pelesen, ''Depreme karşı güvenli binalar için su yalıtımı şart'' diye konuştu.

levent kurnaz su seviyesi yükselme Haberi

levent kurnaz su seviyesi yükselme

Kasım ayı başında Filipinler’de Tacloban kentini vuran Haiyan Tayfunu on binin üzerinde insanın hayatım

kaybetmesine neden oldu. Uzmanlar tayfunun bu yıkıcı etkisinin nedenini şehrin düzlükte olmasına ve kabaran denizin beş metre yükseklikte dalgalar oluşturmasına bağladı. Türkiye’de bu kadar etkili fırtınalar

olmadığı için endişelenmiyoruz. Ancak küresel ısınmaya nedeniyle deniz seviyesi

yükseliyor. Deniz seviyesinin yükselmesiyle şiddetli bir lodosta Türkiye’nin kıyı şeridi sular altında kalabilir. Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Araştırmacısı İklim Bilimi Uzmanı Prof. Dr. Levent Kurnaz

buzulların erimesine bağlı olarak deniz seviyesi yükselmesinin Türkiye’ye olası etkilerini Taraf’a anlattı.


TARIM TOPRAKLARI YOK OLABİLİR

Çok uzak olmayan bir gelecekte Türkiye’nin haritasının yeniden çizilmek zorunda kalacağını belirten Kurnaz iklim değişikliği ile ilgili iklim bilimcilerinin görüşlerini şöyle aktardı: “Küresel ısınma ile buzullar eriyor. Buzulların erimesiyle su seviyeleri yükseliyor ve ekstrem...