09 / 05 / 2024

Levent Uşkay kimdir

Levent Uşkay kimdir

İzmirli İşadamı vergi rekortmenleri arasında yer alan Levent Uşkay, Çeşme Ayasaranda'ya konut ya da otel yerine yeşil yatırım yaptı, 100 dönümlük alana 4 bin zeytin ağacı dikti, bir de zeytin sıkım tesisi kurdu.

Doğal afetler 2023 yılında 250 milyar dolarlık kayba neden oldu!

Doğal afetler geçen sene dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mal olarak 10 senelik ortalamanın üzerine çıktığı kaydedildi. Buna göre, 10 senelik ortalamanın aşılmasında Türkiye ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu kayıplar da etkili olduğu belirtildi.

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

TÜİK merakla beklenen verileri açıkladı! Mart ayında en çok onun fiyatı yükseldi! 

TÜİK Mart ayı enflasyonu ile alakalı verileri paylaştı. Açıklanan bilgiler bağlamında en çok ücret yükselişinin %19,90 seviyesi ile dana etinde olduğu kayıtlara geçti. En çok gerileme Karayolları ile şehirlerarası yolculuk taşımacılığında gerçekleşirken rakamlar %6,25 oranında gerileme oldu.

Levent'te 32.5 milyon TL'ye satılık bahçeli ev! 

T.C. İstanbul 8. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beşiktal ilçesi, Levent Mahallesi, 851 ada 98 parselde yer alan 848 metrekare alanlı bahçeli evi 32 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

Levent'te 6.3 milyon TL'ye satılık villa!

T.C. İstanbul 15. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Levent Mahallesi, 914 ada 477 parselde yer alan 235 metrekarelik bahçeli evi 6 milyon 310 bin 464 TL'ye satıyor...

Kayı Çatı Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kayı Çatı Ve Cephe Sistemleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ali Uçar tarafından kuruldu.

Kripto paralar kayıplarını telafi etti!

Omicron varyantının sebep olduğu tedirginlikler yüzünden Cuma günü yüzde 8 gerileyen Bitcoin, bugün yüzde 6 değerlendi ve kayıplarının önemli bir bölümünü telafi etti.

Doğuş GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuracak!

Doğuş GYO, 500 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanının 2022- 2026 dönemi için 5 yıl süre ile uzatılabilmesi için gerekli izinlerin alınmasını teminen T.C. Ticaret Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurulmasına karar verildi.

Kayı İnşaat'ın duruşması 15 Aralık'ta!

1991 yılında endüstriyel bina inşaatları yaparak faaliyete geçen Kayı İnşaat, içinde bulunduğu mali sıkıntıları aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket hakkında yeni bir karar alındı. 

Mesut Özil kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı!

Şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Mesut Özil, kayınvalidesi Gülter Gülşe'ye Acarkent'ten ev aldı...

Murat Levent Tatlıcı'nın miras davasında yeni gelişme!

2013 günü beyin kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Murat Levent Tatlıcı’nın Amerikalı eşi Donna Marie Tatlıcı, kayınvalidesi Sevil Tülin Turner’e dava açtı. Amerikalı gelin, eşi Levent Tatlıcı’nın ölmeden 4 ay önce ABD’de hazırladığı vasiyetnamenin Türkiye’de de tanınmasını talep etti.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu yarışması için başvurular başlıyor!

27'uncu kez gerçekleşecek ‘Altın Çekül Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ için kayıt dönemi 1 Mayıs'ta başlıyor. Yarışmacılar 30 Haziran'a kadar başvuruda bulunarak erken kayıt döneminden yararlanılabiliyor.

Levent Uşkay kimdir Haberi

Levent Uşkay kimdir


İzmirli İşadamı vergi rekortmenleri arasında yer alan Levent Uşkay, Çeşme Ayasaranda'ya konut ya da otel yerine yeşil yatırım yaptı, 100 dönümlük alana 4 bin zeytin ağacı dikti, bir de zeytin sıkım tesisi kurdu. İlk iki ayda 250 ton zeytinden elde edilen ürünlerin de tamamı satıldı. Uşkay, "Bana neden otel yapmadın" diye soruyorlar. Otel 3 ay hizmet verir zeytin 12 ay. Cevabı bu kadar basit" dedi. 




İki ay önce hayata geçirilen tesisin ilk konukları Alsancak Rotary Kulübü üyeleri oldu. Üyeler hem zeytin hasadı yaptı hem de kaliteli yağ hakkında Uşkay'dan bilgi aldı. Kulüp Başkanı Arda Işık, kaliteli üretim artıkça kaliteli tüketime olan ilginin artacağına dikkat çekti. Işık, "Yatırımcılar için cazibe noktası Çeşme'nin hem de en değerli bölgesi Ayasaranda'da zeytine yatırım, bir...