26 / 05 / 2024

Libra mali özerklik getirebilir

Libra mali özerklik getirebilir

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü, “Libra gelişmekte olan ülkelere daha fazla mail özerklik getirebilir.” açıklamasını yaptı.

11 maddede site aidatlarının hukuki ve mali statüsü!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site aidatlarının hukuki ve mali statüsü" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

İş yaparken en büyük risk mali krizler!

Dünya Ekonomik Forumu'nun raporuna göre mali krizler, küresel ölçekte iş yapmanın önündeki en büyük risk alanı olarak değerlendiriliyor.

Fransa'dan Libra'ya veto!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Facebook'un kripto para birimi Libra'nın hükümetlerin parasal egemenliğini tehlikeye atabileceğini belirterek, Libra'nın kullanımını engelleyeceklerini bildirdi.

Facebook’un Libra'sından gelişmekte olan piyasalara mali özerklik!

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü, “Libra gelişmekte olan ülkelere daha fazla mail özerklik getirebilir.” açıklamasını yaptı.

Mali'de bina çöktü: 15 ölü!

Mali'nin başkenti Bamako'da yer alan 3 katlı bina henüz belirlenmeyen bir nedenle çöktü. Binada yaşayan 15 kişinin hayatını kaybetti...

Mali'de inşaat halindeki bina çöktü: 15 ölü!

Mali'de inşaatı devam eden 3 katlı binanın çökmesi sonucu 15 kişi hayatını kaybetti. 

Martı GYO Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ile anlaştı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 01.04.2019 - 31.03.2020 dönemi için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş. ile anlaştı...

Şirketlerin mali yapılarını güçlendirmek için 28 öneri!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğince "Şirketlerin Mali Yapılarını Güçlendirmeye Yönelik Öneriler Raporu" yayımlandı...

Emlakçılar ve Mali Müşavirler Derneği'nden Enver Dinçer'e ziyaret!

Emlakçılar ve Mali Müşavirler Derneği Başkanı Uğur Akbulut, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ziyaret etti.

Martı GYO 2019 yılı için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ile anlaştı!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılı için Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim Hizmetleri A.Ş. ile anlaştı...

Libra Turizm Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Libra Turizm Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi Beyoğlu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Zafer Barış Dikmen, Yapı Kredi Koray GYO mali ve idari işler genel müdür yardımcısı oldu! 

Yapı Kredi Koray GYO Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Songül Altunpolat'ın kendi isteğiyle görevinden ayrılması nedeniyle, yerine Zafer Barış Dikmen'in Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmasına karar verildi...

Özderici GYO, Işık Yeminli Mali Müşavirlik ile anlaştı!

Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2019 yılı için Işık Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. ile anlaştı.

Libra mali özerklik getirebilir Haberi

Libra mali özerklik getirebilir

Almanya'nın önemli ekonomi ve düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü, Facebook’un kendi kripto parası Libra’nın gelişmekte olan ülkelere daha fazla “mali özerklik” getirebileceğini belirtti.

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü, Facebook’un kendi kriptoparası Libra’nın piyasa sürülmesi planı ve etkisine ilişkin bir araştırma raporu sundu.

Anadolu  Ajansı'ndaki habere göre; Gelişen ve gelişmekte olan pek çok ülkede, merkez bankalarının, enflasyonla ve kurdaki değer kaybı ile ilgili genişletilmiş bir hükumet kolu olarak kullanıldığının belirtildiği raporda, "Gelişen ve gelişmekte olan ülkelerin çoğunda en fakir insanların finansal sisteme erişimleri yok. Borç alırken çok yüksek miktarda faiz veya uluslararası banka transferleri için yüksek ücretler ödemek zorundalar.” denildi.

Ifo araştırmacıları Stefan Eichler ve Marcel Thum tarafından yapılan araştırmada, “Libra gelişmekte olan ülkelere daha fazla mali özerklik getirebilir.” ifadesine yer verildi.

Raporda, bugünkü parasal...