09 / 05 / 2024

libya 2023 yatırımları

libya 2023 yatırımları

Arap Baharı sonrası yapılanma sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, ülkeye 10 yılda 15 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Arousi, üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını belirtti...

Türklerin yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları 2 milyar dolara dayandı!

Türk vatandaşlarının yurt dışındaki gayrimenkul yatırımları rakamlarında, 2023'te büyük bir yükseliş oldu. 2022 yılının toplamında 701 milyon dolar olan yatırım miktarı, 2023'ün ilk 11 ayında 1 milyar 918 milyon dolara yükseldi. İşte son dakika rakamları...

Enerji yatırımları 2023 yılında yüzde 453 artışla gaza geldi!

Bu yıl teşvik belgesi alınan yatırımlar toplamda geçen yıla göre yüzde 58,4 artarken, enerji yatırımlarındaki yükseliş yüzde 453,7’ye ulaştı. 605,2 milyar liralık yatırımın 114 milyar lira ile yaklaşık beşte biri enerji sektöründe gerçekleşecek.

Kilit Grup otel yatırımlarını hızlandırıyor!

Turizm sektöründe 2023 yılı itibariyle toparlanma olacağını dile getiren Kilit Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Kilit, yeni konsept otel yatırımlarına hız vereceklerini dile getirdi. 

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Türk müteahhitler Libya'ya yatırım yapmak için hazır!

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının altını çizerek, "Libya bizim ilk göz ağrımız. Türk müteahhitleri Libya'ya gitmek için hazır" diye konuştu...

Türkiye'de 'yap-işlet-devret' yatırımları hızlandı!

IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Uludağ Ekonomi Zirvesi'ndeki "Yatırım 2023: Altyapı ve Sağlık" başlıklı oturumda "Son yıllarda ülkemizde özellikle yap-işlet-devret ve kamu-özel sektör iş birliğiyle yapılan yatırımlar çok hız kazandı." diye konuştu.

İnşaat yatırımları jeneratör sektörünü umutlandırıyor!

Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, Türkiye’de inşaat alanında planlanan yatırımlar, jeneratör sektörünü de umutlandırıyor. Türkiye’nin 2023 projelerinin, jeneratör sektörünün de önünü açacağını belirtti.

100 milyar dolarlık mega yatırımlar hızlanacak!

Cumhurbaşkanı tarafından 65. Hükümet’i kurmakla görevlendirilen Yıldırım’ın yatırım ajandası hayli kalabalık. Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştıracak 100 milyar doları aşan yatırımların Yıldırım döneminde hızlanması bekleniyor.

Türkiye'nin yurtdışı yatırımları 10 milyar doları aşacak!

DEİK Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Başkanı Kara, "Türkiye'nin yurtdışı yatırımları belirli sektörlerde ve yakın bölgelerde yoğunlaştı. 2023'te 10 milyar doları aşabiliriz" dedi.

Gaziantep OSB yatırımlarında 2023 hedefleri revize edilmeyecek!

Bu yıl yüzde 4,5 büyümeyi, ihracatta geçen yılı yakalamayı planladıklarını söyleyen Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep’te yatırımların yavaşladığını ama durmadığını bu nedenle 2023 hedeflerini revize etmeyeceklerini açıkladı.

Türkiye 2023'e kadar raylı sisteme yatırımlarını artıracak!

Son yıllarsa kamu yatırımlarında büyük ivme kazanan Türkiye, özellikle raylı sistemler konusunda 2023'e kadar milyarlarca dolarlık raylı sistem yatırımı yapmayı hedefliyor.

Selim Yedikardeş: Bursa'da büyük yatırımlar için yeterli arazi yok!

Bursa’yı yüksek teknolojili yatırımların merkezi haline getirecek olan yeni organize sanayi bölgesi (OSB) Kent Konseyi’nde masaya yatırıldı. Şehrin önde gelen isimleri yeni OSB’nin Bursa’yı 2023 hedeflerine taşıyacağını ifade etti.

Anadolu'daki otel yatırımları daha da artacak!

2023'te 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefine hızla koşan Türkiye'de otel yatırımları da hız kesmiyor. TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2023'e kadar Anadolu'da otel yatırımlarının artacağını söyledi.

libya 2023 yatırımları Haberi

libya 2023 yatırımları

Arap Baharı sonrası yeniden inşa sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, 10 yılda Libya'da 15 milyar dolarlık yatırımla üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını açıkladı. Yeni projelerle dolu dolu çantasıyla Türkiye'ye gelen ve SABAH'a konuşan Arousi, Türk işadamlarını yatırıma davet etti. İşadamları ve hükümetten bu komplekslerin yapım sürecine katılmalarını, yatırım yapmalarını beklediklerini belirten Arousi, "Özellikle Türk şirketlerinin inşaat konusunda kapasitelerinin çok iyi olduğunu biliyoruz. Türk hükümeti ile yaptığımız anlaşmalarla yatırımları kolaylaştırmayı düşünüyoruz" dedi. 


10 FİRMAYLA GÖRÜŞTÜK 

Arousi, önceki gün İstanbul'da petrol ve gaz sektöründen yaklaşık on firma ile görüştüklerini belirtti. Bu sohbetlerin Türkler'i Libya'ya gelmeleri, özelikle petrol ve gaz sektörüne katılmaları, Libya'da yatırım yapmaları konusunda teşvik ettiğini dile getiren Arousi, şöyle konuştu: "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile...