27 / 04 / 2024

Libya'da 10 yılda 15 milyar dolarlık petrol yatırımı yapılacak!

Libya'da 10 yılda 15 milyar dolarlık petrol yatırımı yapılacak!

Arap Baharı sonrası yapılanma sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, ülkeye 10 yılda 15 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Arousi, üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını belirtti...



Arap Baharı sonrası yeniden inşa sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, 10 yılda Libya'da 15 milyar dolarlık yatırımla üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını açıkladı. Yeni projelerle dolu dolu çantasıyla Türkiye'ye gelen ve SABAH'a konuşan Arousi, Türk işadamlarını yatırıma davet etti. İşadamları ve hükümetten bu komplekslerin yapım sürecine katılmalarını, yatırım yapmalarını beklediklerini belirten Arousi, "Özellikle Türk şirketlerinin inşaat konusunda kapasitelerinin çok iyi olduğunu biliyoruz. Türk hükümeti ile yaptığımız anlaşmalarla yatırımları kolaylaştırmayı düşünüyoruz" dedi. 


10 FİRMAYLA GÖRÜŞTÜK 

Arousi, önceki gün İstanbul'da petrol ve gaz sektöründen yaklaşık on firma ile görüştüklerini belirtti. Bu sohbetlerin Türkler'i Libya'ya gelmeleri, özelikle petrol ve gaz sektörüne katılmaları, Libya'da yatırım yapmaları konusunda teşvik ettiğini dile getiren Arousi, şöyle konuştu: "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Türk firmalarının Libya'da petrol ve gaz sektöründe yatırım yapabileceği bir anlaşma üzerinde de konuştuk." 


TÜRKİYE BAŞARI ÖYKÜSÜ YAZDI

Türkiye'nin son 10 yılda ciddi bir başarı öyküsü yazdığını anlatan Bakan Arousi "Yüzyıllardır iyi ilişki içinde olduğumuz Türkiye ile gurur duyuyoruz. Biz Türkiye'yi hep böyle istikrarlı ve gurur duyduğumuz bir İslam ülkesi olarak görmek isteriz. Dileriz daha çok güçlenirsiniz" dedi. İstanbul'a gelme sebeplerinin de bu güç olduğunu dile getiren Arousi, "Türkler'le ekonomik alanla iyi ilişkiler kurmak, karşılıklı fayda sağlamak istiyoruz" diye konuştu. 


Mehmet Nayır/Sabah Gazetesi


Geri Dön