24 / 07 / 2024

Libya petrol yatırım

Libya petrol yatırım

Arap Baharı sonrası yapılanma sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, ülkeye 10 yılda 15 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Arousi, üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını belirtti...

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 10 milyon 575 bin TL sermaye bedeli ile Öztatlı Otomotiv Petrol Ürünleri tarafından kuruldu.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Libya ve Türkiye arasında toplamda 4 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olduğunu belirtti. Karanfil, Libya'da Türk iş insanlarını bekleyen ortalama 150 milyar dolarlık bir yatırım potansiyeli olduğunu dile getirdi

Türk firmadan Kanada'ya dev yatırım!

Ünlü iş insanı Murat Türel, petrol ve enerji sektörü alanında Kanada'ya dev bir yatırım yapacak.

Vera Petrol Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Vera Petrol Ve Enerji Yatırım Anonim Şirketi Bağcılar'da Yusuf Uçar ve Akif İshakoğlu ortaklığında kuruldu.

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Libya'da on milyarlarca dolarlık yatırım potansiyeli Türk firmaları bekliyor!

Türk-Libya İş Adamları Derneği (TULİB) Başkanı Murtaza Karanfil, Libya'nın iş yapma kültürüne en hakim ülke olduklarını dile getirerek, , "Libyalıların Türkiye'den beklentisi büyük. Tüm iş insanlarımızı ve yatırımcılarımızı bu ülkeye yatırım yapmaya çağırıyoruz." dedi.

Pünhan Grup Yatırım İnşaat Altın Petrol Tekstil Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Pünhan Grup Yatırım İnşaat Altın Petrol Tekstil Turizm Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün 1 milyon TL sermaye bedeli ile Punhana Aliyeva tarafından kuruldu.

Türk müteahhitler Libya'ya yatırım yapmak için hazır!

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının altını çizerek, "Libya bizim ilk göz ağrımız. Türk müteahhitleri Libya'ya gitmek için hazır" diye konuştu...

Libya Türk iş adamlarına 120 milyar dolarlık yatırım fırsatı sunuyor!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, "Libya'da başta müteahhitlik olmak üzere tüm sektörlerde 120 milyar dolarlık yatırım hacmi var. Türk yatırımcılarımızın bunu değerlendirmesini çok istiyoruz. Libya'dan da bu yönde çağrı var." dedi.

Libya'dan Türk müteahhitlere 120 milyar dolarlık yatırım fırsatı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Libya'da başta müteahhitlik olmak üzere tüm sektörlerde 120 milyar dolarlık yatırım hacmi var. Türk yatırımcılarımızın bunu değerlendirmesini çok istiyoruz. Libya'dan da bu yönde çağrı var" diye konuştu.

SOCAR'dan 2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Türkiye’de 15 milyar dolara yakın yatırım yapan Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR, 2022 yılına kadar yeni bir tesis kurmayı planlıyor. BP ile ortak hayata geçmesi planlanan tesis için 2 milyar dolar harcanacak.

Türkiye'ye yeni Katar yatırımı yolda!

İnşaat, ulaşım, gemi ve petrol sektörlerinde faaliyet gösteren 2,5 milyar dolar cirolu Katar merkezli Al-Hodaifi Rocks, Türkiye'de yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Libya petrol yatırım Haberi

Libya petrol yatırım

Arap Baharı sonrası yeniden inşa sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, 10 yılda Libya'da 15 milyar dolarlık yatırımla üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını açıkladı. Yeni projelerle dolu dolu çantasıyla Türkiye'ye gelen ve SABAH'a konuşan Arousi, Türk işadamlarını yatırıma davet etti. İşadamları ve hükümetten bu komplekslerin yapım sürecine katılmalarını, yatırım yapmalarını beklediklerini belirten Arousi, "Özellikle Türk şirketlerinin inşaat konusunda kapasitelerinin çok iyi olduğunu biliyoruz. Türk hükümeti ile yaptığımız anlaşmalarla yatırımları kolaylaştırmayı düşünüyoruz" dedi. 


10 FİRMAYLA GÖRÜŞTÜK 

Arousi, önceki gün İstanbul'da petrol ve gaz sektöründen yaklaşık on firma ile görüştüklerini belirtti. Bu sohbetlerin Türkler'i Libya'ya gelmeleri, özelikle petrol ve gaz sektörüne katılmaları, Libya'da yatırım yapmaları konusunda teşvik ettiğini dile getiren Arousi, şöyle konuştu: "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile...