28 / 04 / 2024

Türk firmadan Kanada'ya dev yatırım!

Türk firmadan Kanada'ya dev yatırım!

Ünlü iş insanı Murat Türel, petrol ve enerji sektörü alanında Kanada'ya dev bir yatırım yapacak.



1998 yılında Petrol ve Enerji sektöründeki faaliyetlerine başlayan ve 20 seneyi aşkın süredir sektörde ismini yapmış olduğu yerli ve yabancı yatırım projeleri ve geçtiğimiz yıllarda Hırvatistan’ın en büyük petrokimyasal tesisini satın alarak adından sıklıkla bahsettiren ünlü iş insanı Murat Türel, Kanada’da aktif üretim yapan bir petrol tesisine 2.7 milyar dolarlık bedelle sahip oldu. 

Yaptığı yatırımının yüzde 75’lik kısmı için uluslararası 5 bankadan sendikasyon kredisi almayı başaran Murat Türel, “Bugün petrol ve gaz sektörlerindeki rekabetin geçmişe nazaran bir hayli büyüdüğü bu zorlu ortamda dünyanın en büyük şirketlerinin arasından yükselerek hedeflerimize ulaşıyoruz. Bu durum yalnızca bir Türk iş insanının değil, aynı zamanda Türkiye’nin de başarısı olarak değerlendirilmeli.” şeklinde konuştu.

Tesisin 2047 yılına dek aksamadan üretime devam edebilecek kapasitede olduğu biliniyor. 

Dünyanın önde gelen petrol ve gaz şirketleri ile stratejik anlaşmalar sağlayarak Türk iş insanlarının global piyasalardaki etkinliğini arttırmaya yönelik başarılı projelere imza atan Murat Türel, Türkiye’nin jeopolitik konumu itibariyle komşu ülkelere nazaran petrol ve gaz açısından daha düşük kapasiteye sahip olmasına rağmen yapılan enerji odaklı yatırımların ve özellikle sahip olduğu petrol ve gaz boru hattı ve tesis kapasitelerinin uluslararası arenada söz sahibi olmak adına önemli olduğunu vurguladı. 

Türk firmadan Kanada ya dev yatırım!

2020 Uluslararası Enerji Denge Tablosu’na göre; jeopolitik konumu ve gelişen ekonomisi ile dünyanın önde gelen enerji tüketicilerinden olan Türkiye’nin birincil enerji arzı içinde %28,7 orana sahip olan petrol birinci sırada yer alırken, onu %27,7’lik paya sahip olan kömür ile %27’lik doğal gaz izledi. 2020 yılı için petrol ve doğal gazın birincil enerji arzındaki oranı %55,7’ye ulaşırken bu arzın %29,9’luk kısmı yerel üretimden karşılandı. Türkiye’nin enerji bağımlılığı önceki yıla göre %1’lik bir artış göstererek %70,1’e yükseldi ve petrol ile doğal gazda dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik politikalar yürütülmeye başlandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön