15 / 05 / 2024

Türk firmadan Kanada'ya dev yatırım!

Türk firmadan Kanada'ya dev yatırım!

Ünlü iş insanı Murat Türel, petrol ve enerji sektörü alanında Kanada'ya dev bir yatırım yapacak.



“Türkiye’de Doğal Gaz ve Petrol Dinamiklerini Değiştirecek Çalışmalar Yürütülüyor”

Türkiye’nin; Orta Asya, Rusya, Orta Doğu ve Hazar Bölgesi gibi dünyadaki petrol ve doğal gaz rezervlerinin yoğun olduğu bir bölgede konumlanmakla birlikte, hem bu kaynaklara bağımlı hem de kaynakların arz ve talep dengesi bakımından stratejik önemi olduğunu vurgulayan Murat Türel, “Türkiye’deki enerji piyasalarına liberal ve rekabetçi özel sektör katılımının artmasıyla birlikte ciddi anlamda gelişen bir altyapı oluştu. Öngörülebilirliğin en önemli kriter olduğu bu sektöre yeni aktörlerin eklenmesi mevcut sistemi geliştirmek açısından önem kazanmaya başladı. Ayrıca son 10 yılda ülkemizde 2.2 GW’lik muazzam bir yatırım gücü devreye girdi ve arz güvenliği geçmiş yıllara göre büyük ölçüde bertaraf edilmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

Özel sektörün toplam pazar payının %45 gibi ciddi bir seviyede artış yaşadığını belirten Türel, önümüzdeki yıllarda özel sektöre geçmesi planlanan diğer santraller de hesaba katıldığında kamunun pazar payının %35’lerin altına düşmesinin beklendiğini ve bunun yeni atılımlar için önemli bir fırsat olduğunu açıkladı.

“Ülkemizde tarihsel olarak petrol ve doğal gazda ithalata bağımlı bir yapı var fakat TPAO tarafından yapılan doğal gaz saha keşifleri sektördeki enerji dinamiklerinde değişikliğe yol açacak kadar önemli bir gelişme. Özelleştirmeler neticesinde dağıtımdaki özel sektörün yeri 10 milyar TL’yi aştı ve doğal gaz giriş kapasitesi 120 milyon m3 üzerine yükseldi. Petrol piyasasında ise büyük ölçüde ithalatçı olmamıza rağmen, rafineri, ham petrol boru hattı, akaryakıt dağıtım ve bunlara yönelik depolama terminali kapasiteleri üst düzey bir gelişme kaydetti. Yeni rafineriler sayesinde dünya devleri ülkemizi tercih etmeye başlarken, Türkiye global açıdan çok daha önemli bir stratejik konuma sahip ülke konumuna yükseldi. Yapılan yatırımlar önümüzdeki dönemde dünyadaki enerji kaynaklarına daha kolay ulaşma ve Türkiye’yi enerjide daha iyi bir yere getirme konusunda büyük fayda sağlayacaktır” açıklamasında bulundu.

Türk firmadan Kanada ya dev yatırım!

Editörün Notu: Bu haber 23 Temmuz 2022, saat 22.06'da yazıldı. An itibariyle dolar kuru 17 lira 74 kuruş, euro 18 lira 14 kuruş, altının gramı ise 984 lira 38 kuruş değerindedir.

İslam Memiş doların düşeceğini söyledi ve tarih verdi!

Selçuk Geçer'in dolar yorumunu duyan soluğu döviz bürosunda alacak!

Dünya şokta! O ülke de iflasın eşiğine geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön