09 / 05 / 2024

libya petrol bakanı Dr. Abdulbari Arousi

libya petrol bakanı Dr. Abdulbari Arousi

Arap Baharı sonrası yapılanma sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, ülkeye 10 yılda 15 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Arousi, üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını belirtti...

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Son dakika! Mehmet Şimşek, Gabar'da çıkan petrolü rakamlarla verdi! Fışkırıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek, petrol üretiminin Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı rakamsal olarak açıkladı.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Türkiye için sevindiren gelişme! Hakkari petrol kaynağı olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, terörden temizlenen bölgelerdeki petrol çalışmalarıyla ilgili müjdeyi paylaştı. Bakan Bayraktar, aramalarda yeni rotanın Hakkari olduğunu ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar: Adıyaman'da günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapılıyor

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar,  Adıyaman'da, günlük 10-11 bin varil petrol üretimi yapıldığını açıkladı. İşte detaylar...

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Bakan Dönmez açıkladı! Müjde yolda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol keşiflerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Doğu Karadeniz'de petrol müjdesi gelebilir.

ABD’den çok tartışılacak petrol yorumu: Küresel ekonomik büyümeye büyük darbe indirecek!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanı Janet Yellen, OPEC+ grubunun mayıs ayından itibaren petrol üretiminde kesintiye gitme kararının "yapıcı olmayan" bir eylem olduğunu ifade ederek, eylemin küresel büyüme için olumlu olmadığını söyledi.

Petrol için müjdeli haber geliyor! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan dikkat çeken petrol açıklaması geldi. Bakan Soylu, müjdeli bir haber alınacak diyerek detayları paylaştı.

Türkiye petrol üretiminde sıçrama yaptı! Bakan Dönmez  müjdeyi verdi!

Petrol üretimine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 100 bin varil petrol hedefine yaklaşıldığı açıklamasında bulundu.

Petrolde son dakika müjdesi! Bakan Dönmez canlı yayında açıkladı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı bir televizyon programında petrol keşifleriyle ilgili bir müjde verdi.

Almanya Başbakanı'ndan enerji fiyatlarında ortak çaba vurgusu!

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, artan gaz, petrol, kömür ve elektrik fiyatlarının düşmesi için Avrupa ülkeleri arasında ortak çabanın gerektiğini bildirdi.

libya petrol bakanı Dr. Abdulbari Arousi Haberi

libya petrol bakanı Dr. Abdulbari Arousi

Arap Baharı sonrası yeniden inşa sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, 10 yılda Libya'da 15 milyar dolarlık yatırımla üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını açıkladı. Yeni projelerle dolu dolu çantasıyla Türkiye'ye gelen ve SABAH'a konuşan Arousi, Türk işadamlarını yatırıma davet etti. İşadamları ve hükümetten bu komplekslerin yapım sürecine katılmalarını, yatırım yapmalarını beklediklerini belirten Arousi, "Özellikle Türk şirketlerinin inşaat konusunda kapasitelerinin çok iyi olduğunu biliyoruz. Türk hükümeti ile yaptığımız anlaşmalarla yatırımları kolaylaştırmayı düşünüyoruz" dedi. 


10 FİRMAYLA GÖRÜŞTÜK 

Arousi, önceki gün İstanbul'da petrol ve gaz sektöründen yaklaşık on firma ile görüştüklerini belirtti. Bu sohbetlerin Türkler'i Libya'ya gelmeleri, özelikle petrol ve gaz sektörüne katılmaları, Libya'da yatırım yapmaları konusunda teşvik ettiğini dile getiren Arousi, şöyle konuştu: "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile...