03 / 05 / 2024

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.



Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Krasnoyarsk kentinde gazetecilerin Rusya'nın petrol üretimine yönelik sorularını cevapladı..

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Rusya'nın Ağustos ayında petrol ihracatını günlük 500 bin varil azaltma kararının, ülkenin üretimini de aynı oranda azaltacağı anlamına gelip gelmediğine yönelik bir soruyu da yanıtlayan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, "Şirketler nasıl hareket edeceklerine kendileri karar verecek. İhracatı veya üretimi azaltacaklar fakat genel olarak görevimiz, dünya pazarlarına yapılan tedarikleri azaltmaktır." dedi.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın bu seneki petrol üretimine ilişkin hedeflerinde değişiklik yapmadıklarını, 2024 yılına ilişkin çalışmaların da devam ettiğini kaydederek,, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik. Söz konusu bu hedef, üretim kesintileri de dahil olmak üzere alınan kararlara dayanıyor. 2024 yılı için şu anda tahminler üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde tahminlerin halka açık hale geleceğini düşünüyorum." dedi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Suudi Arabistan geçen hafta, Temmuz ayında gönüllü olarak uygulamaya koyduğu günlük 1 milyon varillik petrol üretim kesintisi kararını, Ağustos ayını da kapsayacak biçimde uzatırken, Rusya Ağustos ayındagönüllü olarak petrol ihracatını günlük 500 bin varil azaltma kararı aldığını açıklamıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön