04 / 05 / 2024

libya türk müteahhitlerinin işleri ne durumda

libya türk müteahhitlerinin işleri ne durumda

Alt ve üstyapı yatırımlarına 150 milyar dolarlık yatırım planlayan Libya'nın yeniden inşasında Türk firmalarının etkin rol alacağını tahmin ettiğini kaydeden Büyükelçi Abdurrazaq Mukhtar, Türk firmalarının aldığı işlerin 3 katına çıkabileceğini söyledi.

Türk müteahhitler için Libya önemli bir pazar!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitler için Libya'nın önemiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlerin Afrika'daki projelerinin değeri 65 milyar doları aştı!

Türk müteahhitlerinin Afrika’da hayata geçirdiği projelerin toplam değeri 65 milyar doları aştı. 2003'te Türkiye ile Afrika ülkeleri arasında ticaret hacmi 5,3 milyar dolar olarak belirlenirken, 2025'e kadar bu rakamın 30 milyar dolara ulaştırılması hedefleniyor.

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4225 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili konuşan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, yaptığı açıklamada "Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açıldı" dedi.

Türk müteahhitlerine Libya çağrısı!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, Türk müteahhitlerine Libya çağrısında bulundu. Buna göre; Libya'nın yeniden yapılanmasında Türk müteahhitlik firmaları önemli rol üstlenecek...

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Türk müteahhitlerin Libya'dan alacaklarını tahsil için 1 yıllık yol haritası!

Türk müteahhitler ile Libya arasında, bu ülkede yaşanan karışıklıklar sebebiyle oluşan ve yaklaşık 10 senedir süregelen alacak sorununun, iki ülke hükümetlerinin mutabakata varmasıyla 1 yıl içinde çözüme kavuşması bekleniyor.

Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projeleri devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Türk müteahhitlere Libya'da yeni fırsatlar!

Uzun yıllardır Libya'da faaliyet gösteren Türk müteahhitleri, Libya'nın imarında çok daha büyük sorumluluklar üstlenmeye hazırlanıyor.

Türk müteahhitler Libya'da 19 milyar dolarlık projeyi tamamlayacak!

Türk müteahhitlerin Libya'ya dönüşlerine yönelik mutabakat zaptı imzalandı. TMB Başkanı Yenigün, “En büyük pazarlarımızdan Libya ile yeni bir sayfa açtık, umutluyuz” diye konuştu.

Türk müteahhitler Libya'ya yatırım yapmak için hazır!

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının altını çizerek, "Libya bizim ilk göz ağrımız. Türk müteahhitleri Libya'ya gitmek için hazır" diye konuştu...

Türk müteahhitler, Libya'daki alacaklarını tahsil edemedi!

NATO operasyonuyla Muammer Kaddafi'nin devrilmesi sonucunda Libya iç savaşa sürüklenirken, Türk müteahhitler alacaklarını tahsil edemedi. 

Türk müteahhitlerinin yurt dışı işleri azaldı mı?

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk işçi sayısındaki azalmanın temelinde çalışma mevzuatı kapsamında karşılaşılan sorunlar yattığını söyledi...

libya türk müteahhitlerinin işleri ne durumda Haberi

libya türk müteahhitlerinin işleri ne durumda

Önümüzdeki 10 yıllık dönemde alt ve üstyapı yatırımlarına 150 milyar dolarlık yatırım planlayan Libya'nın yeniden inşasında Türk firmalarının etkin rol alacağını tahmin ettiğini kaydeden Büyükelçi Abdurrazaq Mukhtar, Türk firmalarının aldığı işlerin 3 katına çıkabileceğini söyledi. 


Dünya Gazetesi'nin Abdurrazaq Mukhtar röportajı:


Sıkıntılı bir süreçten geçtiniz. Son durum nedir?


Evet, bizim için zor bir süreçti. Hükümetler değişti. Güvenlik sorunları vardı. Ama şimdi Libya Milli Mutabakat Hükümeti kuruldu ve uluslararası toplumdan da tam destek geldi. Yeni bir dönem başladı.


Kaddafi’den sonra 5 yıl geçti. Yeni Libya’yı nasıl özetlersiniz?


Devrimin en büyük meyvesi başta Kaddafi rejiminin sonlanması ve Libya vatandaşının özgür olarak hissetmeye başlaması. Ama tabi devrimlerden sonra nerede olursa olsun bir istikrarsızlık dönemi yaşanır. Biz devrimden sonra Libya’nın daha ilerleyeceğini umuyorduk ama maalesef tersi oldu. Libya biraz...