29 / 04 / 2024

limak 3.havalimanı

limak 3.havalimanı

İstanbul'u bölgenin yeni yıldızı yapacak dev projelerin heyecan verici olduğunu söyleyen Limak Holding'in patronu Nihat Özdemir, "Bu projelerde bir virgülüm olabilir mi diye bakıyorum" dedi.

3. Havalimanı'nda çalışmalar rekor hızla sürüyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan itibaren İstanbul 3. Havalimanı'nı açmayı planladıklarını açıkladı. 

3. havalimanı için 500 kamyon ve kamyoncu aranıyor!

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. havalimanı için 500 kamyon ve kamyoncu arandığını söyledi. Özdemir, Türkiye’nin en büyük problemlerinden birinin ara eleman olduğunu aktardı.

Nihat Özdemir: 3. Havalimanı örnek gösteriliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  İngiltere'de Londra'nın Belediye Başkanı Heathrow Gatwick havalimanı artık sıkışıyor diyor. Yeni havalimanı yapmak istiyor. 3. Havalimanını örnek gösteriyor" dedi.

3. Havalimanı Şubat 2018'e yetiştirilecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, 3. havalimanının yüzde 25’nin tamamlandığını ve 1.8 milyar Euro harcama yapıldığını söyleyerek Şubat 2018’e yetiştirilmesi için büyük bir çaba içinde olduklarını belirtti.

3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman geliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu üyesi Nihat Özdemir, 3. Havalimanını yaptıklarını, buraya gelecek yolcu ve araç sayısının belli olduğunu belirterek, 3. Havalimanı'nın Karadeniz sahiline liman yapmayı planladıklarını söyledi.

Nihat Özdemir: 3. havalimanı takviminde sarkma yok!

Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, söz verdikleri gibi 2018'in ilk çeyreğinde 3. havalimanının ilk etabını tamamlayacaklarını belirterek, takvimde sarkma olmadığı hatta programa dakikası dakikasına uyulduğunu söylüyor.

3. havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve İGA Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılan 3. Havalimanı inşaatının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek "Havalimanının ilk etabının yüzde 15'i tamamlandı" dedi.

3.havalimanı inşaatında denize dolgu iddiası TBMM'de!

İstanbul'da, hükümete yakın Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon grubunun yapımını üstlendiği 3. havalimanı inşaatında denize dolgu yapıldığı iddiası TBMM gündemine taşındı.

3. Havalimanı için en büyük büyük krediye imza atılıyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, bugün imzalanacak 3. Havalimanı kredi sözleşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

3. Havalimanı'nın ilk etabında kullanılacak kredi için imzalar atıldı!

3. havalimanının ilk etabında kullanılacak 4.5 milyar Euro'luk kredi için imzalar atıldı. Kredinin yüzde 77'si kamu bankalarından sağlandı. Arazinin yanı sıra yolcu garantisinin de verildiği havalimanını hükümete yakın Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon 25 yı

3. Havalimanı'na yerli finansman!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi.

3. Havalimanın finansmanı yerli bankalar olacak!

Limak Holding Başkanı Nihat Özdemir, 3. Havalimanı kredisinin yüzde 70'ini kamu, yüzde 30'unu özel bankaların sağladığını yabancı bankaların işi uzatma ihtimalinden dolayı yerlilerle yola devam ettiklerini söyledi

3. havalimanı 2018'in ilk çeyreğinde açılacak!

Limak Holding Başkanı Özdemir “İstanbul 3. havalimanı projesi için 4.5 milyar Euro’luk finansman paketini 19 Ekim’de imzalamayı planlıyoruz. Finansmanda Finansbank, Garanti ve Denizbank ile Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank yer alıyor” dedi.

limak 3.havalimanı Haberi

limak 3.havalimanı

Bu hafta Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ile bir araya geldik. Üçüncü Havalimanı inşaatının ortaklarından olan Özdemir ile şirketinin 2015 yatırımlarını konuştuk. Ufukta yeni bir proje olup olmadığını sorduk. İstanbul'a yapılan dev projelerin dünyada örneği olmadığını söyleyen Özdemir, "Bir Türk vatandaşı olarak bu projelerden heyecan duyuyorum. Bunlarda bir virgülüm olabilir mi diye bakıyorum" diyor. 


 Dolardaki artış yatırımlarınızı etkiledi mi? 

Havalimanı yatırımına tesir etmedi. Faydası bile var. Enerji yatırımlarımızı dolarla yaptık. Gelirlerimiz de TL. Bu, biraz rahatsız ediyor ama çok tehlikeli durum değil. Sonuçta aldığımız kredileri de yarın sabah ödemiyoruz. Çoğunlukla 10 yıl gibi uzun vadede ödüyoruz. 


 Üçüncü Havalimanı gecikecek mi? 

Böyle bir şey söz konusu değil şu anda. Sondajlar bitti. Mastır projemizi Ulaştırma Bakanlığı'na sunduk. Tasdik edilmek üzere. Yakın zamanda fiili...