05 / 05 / 2024

limak Blaise Diagne Havalimanı

limak Blaise Diagne Havalimanı

Türk firmaları Limak ve Summa tarafından hayata geçirilen ve Senegal'de yer alan Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı.

Türklerin Senegal'de inşa ettiği havalimanına yoğun ilgi!

Senegal'de Türk firmaları tarafından 8 ayda inşa edilen Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı'nı (AIBD) 2 milyon 109 bin 611 yolcu kullandı.

Limak ve Summa, Blaise Diagne Havalimanı'nı 8 ayda tamamladı!

Türk firmaları Limak ve Summa tarafından hayata geçirilen ve Senegal'de yer alan Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı.

Limak İnşaat'ın projeleri 7 milyar doları aştı!

Tamamlanan 100'den fazla projenin toplam değeri 7 milyar doları aşan Limak İnşaat Grubu, Engineering News Record Dergisi'nin yaptığı sıralamalarda dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında yer alıyor.

Limak Holding, Kanal İstanbul'a talip!

Limak Holding, Kanal İstanbul ve Çanakkale Boğazı projeleri ile yakından ilgileneceklerini açıkladı. Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'yi merkez alarak, bölgesel büyümeye ve özellikle Afrika ile Balkanlara odaklanmak istediklerini söyledi.

Limak Holding Türkiye yatırımlarına devam edecek!

Limak’ın patronu Nihat Özdemir, 17-25 Aralık’ta hedefteki isimlerden biriydi. 15 Temmuz sonrasında dolaşan infaz listelerinde yine onun adı var.

Limak İnşaat, Ukrayna'da metro inşaatı ihalesini kazandı!

Limak İnşaat, Ukrayna'nın Dnepropetrovsk kenti metro inşaatı için anlaşma imzaladı.İhale bedeli 224 milyon euro olan inşaatın 5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Limak'ın TMK projesinde sertifikalar dağıtıldı!

Limak Şirketler Grubu’nun geçen yıl başlattığı Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) Projesi’ne seçtiği öğrenciler, Sosyal Mühendislik Sertifika Programı'nda sertifikalar dağıtıldı.

IC İçtaş ve Limak'tan Gökova Körfezi'ne çimento fabrikası!

IC İçtaş ve Limak Holding, Gökova Körfezi'ndeki Yeniköy-Kemerköy termik santralinin ardından aynı lokasyonda çimento fabrikası kuracak. 150 milyon dolara mal olacak fabrika 2019'da üretime başlayacak.

Fransa Nice havalimanı ihalesinde Limak'a engel!

Fransa hükumetinin yüzde 60 oranında ortak olduğu Nice Cote d'Azur ve Lyon Saint Exupery havalimanlarını özelleştirmek açtığı ihalede Türk Limak grubunun olması tepkiye neden oldu.

Limak Holding'in acı günü! Nezahat Özdemir vefat etti!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in annesi Nezahat Özdemir bu sabah saatlerinde Güven Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Özdemir'in cenazesi, Kocatepe Camisi'nde kılınacak öğle namazının ardından kaldırılacak.

Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nı inşa edecek!

Limak İnşaat, Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminali inşaatı için düzenlenen ihaleyi 4,3 milyar dolarlık teklifle kazandı. Bacaksız: "Türk müteahhitlik sektörünün yurt dışında tek kalemde aldığı en büyük iş" dedi.

Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı için anlaşma imzaladı!

Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir, Uluslararası Kuveyt Havaalanı'nda yeni yolcu terminali inşa edilmesi için Türk şirketi Limak Holding ile 4,3 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalandığını belirtti.

Limak İnşaat’a Kuveyt’ten 1 milyar dolarlık iş!

KUVEYT iki hafta içinde Limak İnşaat ve İtalyan Salini Impregilo ile otoyol ve altyapı işleri inşaatı için 1 milyar dolar tutarında sözleşme imzalamayı planlıyor.

limak Blaise Diagne Havalimanı Haberi

limak Blaise Diagne Havalimanı

Türk firmaların Senegal'de hayata geçirdiği Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; 8 ayda tamamlanan havalimanı 3 milyon yolcu kapasitesine sahip. Havalimanı açılışına, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Gambiya Devlet Başkanı Adama Barrow, Gine-Bissau Devlet Başkanı Jose Mario Vaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Türk firmaların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 


Dakar'da 2008'den bu yana bitirelemeyen ancak Summa ve Limak'ın tamamladığı yeni havalimanı aynı zamanda Senegal'de bağımsızlıktan sonra faaliyete geçen ilk havalimanı olma özelliği taşıyor.


Şehre 40 kilometre mesafede hayata geçirilen yeni havalimanının Afrika'yı Avrupa'ya bağlayacak geçiş noktası olacağı tahmin ediliyor. Summa ve Limak, yaklaşık 730 milyon dolara inşa ettiği havalimanının...