12 / 05 / 2024

limak kolin 3. havalimanı

limak kolin 3. havalimanı

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük projelerinden olan 3. havalimanında çalışmalar hızlandı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, inşaatın yapılacağı araziyi yüklenici firmaya yıl sonunda ya da en geç 2014’ün birinci çeyreğinde teslim edeceklerini söyledi

Limak Çimento, 3 boyutlu yazıcıda üretilen ‘LimakCement 3DC-101’ ürününü tanıttı!

​​​​​​​Limak Çimento, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında 3 boyutlu beton yazıcılarında kullanıma uygun, yenilikçi ve aynı zamanda baskılanabilir harç serisinin ilk ürünü ‘LimakCement 3DC-101’ lansmanını gerçekleştirdi. Ürün, sera gazı emisyonlarının düşürülmesini amaçlıyor.

Limak'tan Kuzey Irak'a 141 milyon dolarlık tünel!

Limak, DEAŞ’ın saldırılarına rağmen yapımını üstlendiği 3.6 kilometrelik Gali Zakho Tüneli’ni açtı.

Limak ve Mapa İGA'daki hisselerini satmayacakmış!

Para Dergisi'nde geçtiğimiz hafta yayımlanan "TAV, 3. havalimanına ortak mı oluyor?" başlıklı haberine ilişkin bu hafta düzeltme haberi yayımlandı. Habere göre, Limak ve Mapa, İGA Havalimanları A.Ş.'deki hisseleri satmayacakmış..

Kanal İstanbul, Limak'ın kadrajında!

Limak Yatırım Başkanı Ebru Özdemir, Kanal İstanbul dahil her türlü altyapı projesi ile ilgilendiklerini söyledi. Limak geçtiğimiz günlerde Çanakkale Köprüsü için 3 milyar euroluk kredi sözleşmesi imzaladı...

3. Havalimanı'nda yeni ortak çok zor!

Limak'ın Başkanı Nihat Özdemir, inşaatı devam eden 3'üncü Havalimanı'na ortak almayla ilgili işlettiğimiz havalimanlarına teklifleri düşünürüz ama 3'üncü havalimanı için kolay değil" dedi.

3. Havalimanı'nda çalışmalar rekor hızla sürüyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'ndan itibaren İstanbul 3. Havalimanı'nı açmayı planladıklarını açıkladı. 

3. havalimanı için 500 kamyon ve kamyoncu aranıyor!

Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. havalimanı için 500 kamyon ve kamyoncu arandığını söyledi. Özdemir, Türkiye’nin en büyük problemlerinden birinin ara eleman olduğunu aktardı.

Nihat Özdemir: 3. Havalimanı örnek gösteriliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  İngiltere'de Londra'nın Belediye Başkanı Heathrow Gatwick havalimanı artık sıkışıyor diyor. Yeni havalimanı yapmak istiyor. 3. Havalimanını örnek gösteriyor" dedi.

İstanbul Airport City projesinde neler olacak?

Yeni iş ve yaşam merkezinin olacağı İstanbul Airport City projesi Cengiz, MAPA, Limak, Kolin ve Kalyon ortaklığındaki İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş. tarafından hayata geçiriliyor. Peki İstanbul Airport City projesinde neler olacak?

Limak, Kuveyt Havalimanı'nı 2 yıl erken bitirecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: "Kuveyt Havalimanı yeni terminalinin yapım süresi olan 6 yıl çok uzun bir süre, bunu 3,5-4 yıla mutlaka indirmemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Gayrettepe-3.Havalimanı Metro Hattı ihalesinin kazananı belli oldu!

Aylardır tartışması süren Gayrettepe-3.Havalimanı metro hattının ihalesi sonuçlandı. Zorlu ihaleyi 999 milyon 769 bin Avro bedel ile Kolin-Şenbay İnşaat firmaları aldı.

Limak Holding, Cengiz-Limak-Kolin ortaklığından ayrıldı!

Boğaziçi, Akdeniz, Çamlıbel ve Uludağ Elektrik dağıtım ihalelerini alarak 3.7 milyar dolarlık dev bir ortaklık kuran Limak-Cengiz-Kolin'den çok kısa bir açıklamayla ayrılık kararı geldi. Limak Holding, Cengiz-Limak-Kolin ortaklığından ayrıldı..

Limak, CLK`dan ayrıldı!

İstanbul`un Avrupa Yakası Elektrik Dağıtımı ihalesini kazanan ve 2013 yılından bu yana CLK Boğaziçi Elektrik adıyla hizmet veren Cengiz-Limak-Kolin ortaklığında sürpriz bir ayrılık yaşanıyor.

limak kolin 3. havalimanı Haberi

limak kolin 3. havalimanı


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havacılıkta 2023 hedeflerini, “bir kişi yurdun herhangi bir yerinde güneye, kuzeye, doğuya, batıya hangi yöne giderse 100 kilometrede bir havalimanına veya 1 saatlik yolculukta bir havalimanına ulaşacak” şeklinde belirlediklerini ifade ederek, bu hedefe çok yaklaşıldığını söyledi. Kısa vadede Ordu-Giresun ve Hakkari havalimanlarının açılacağını anlatan Yıldırım, “Orta vadede buna birkaç havalimanı ilave olabilir. Bunları da gerçekleştirdiğimiz zaman 2023 hedeflerini 2023’e gelmeden tamamlamış olacağız” diye konuştu.  


HEDEFİMİZ 350 MİLYON YOLCU 


Türkiye’nin havalimanlarında taşımacılık hedefinin 2023’te 350 milyon yolcuya ulaşmak olduğunun altını çizen Bakan Yıldırım, bugün havayolu yolcu sayısının 165 milyona ulaştığını, 350 milyon yolcu hedefinin uzak olmadığını söyledi.  


10 YILDA KAPASİTE 5 KATINA ÇIKTI


Yıldırım, şöyle konuştu: “10 yıl önce 34 milyon olan yolcu sayısı, bugün...