28 / 04 / 2024

Limak kuveyt projeleri

Limak kuveyt projeleri

Yapılan açıklamada, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na yeni terminal inşası için en düşük teklifi 1.39 milyar dinar ile Limak ve Kharafi National şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum verdi.

Limak İnşaat'tan 764 milyon dolarlık dev anlaşma! 

Kuveyt, havalimanında inşa edilecek yeni terminalin bir kısmını yapması Limak Holding ile 764 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı. İşte ayrıntılar...

Limak İnşaat'ın Kuveyt'teki projeleri tam gaz!

Limak İnşaat, koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tüm önemleri alarak Kuveyt'teki projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Kuveyt Havalimanı inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak!

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

Kuveyt’in Mühendis Kızları mezun oldu!

Limak Vakfı’nın "Kuveyt’in Mühendis Kızları" adıyla Kuveyt’te başladığı proje, ikinci mezunlarını verdi. Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatında da staj yapan öğrenciler havalimanı inşaatında görev alacak.

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

Kuveyt Türk konut kredi faiz oranı 2019!

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı seçenekleri ile anlaşmalı konutlarda yüzde 0.98 faiz oranı kullandırırken anlaşma olmayan konut projeleri için ise yüzde 1.89’dan başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor...

Kuveyt Havalimanı için 823 milyon dolarlık finansman!

Limak Holding, kontrat bedeli 4,3 milyar dolar olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı için önde gelen iki Kuveyt bankasından yaklaşık 823 milyon dolar finansman sağladı

Limak, Kuveyt'in en büyük projesini yapıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Limak'ın Kuveyt'te üstlendiği yeni havalimanı terminalinde incelemelerde bulundu, şantiyede işçilerle yemek yedi.

Limak, Kuveyt, Hindistan, Rusya'da inşaat işlerini takip edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini açıkladı.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na Limak imzası!

Limak İnşaat tarafından inşa edilecek Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah'ın katıldığı törenle atıldı.

Limak, Kuveyt Havalimanı'nı 2 yıl erken bitirecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir: "Kuveyt Havalimanı yeni terminalinin yapım süresi olan 6 yıl çok uzun bir süre, bunu 3,5-4 yıla mutlaka indirmemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Türkiye’nin mega projeleri dünyaya açılıyor!

Petrol gelirleriyle dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline gelen Kuveyt, Türkiye’deki dev projeleri mercek altına aldı.

Limak İnşaat'ın projeleri 7 milyar doları aştı!

Tamamlanan 100'den fazla projenin toplam değeri 7 milyar doları aşan Limak İnşaat Grubu, Engineering News Record Dergisi'nin yaptığı sıralamalarda dünyanın en büyük uluslararası inşaat şirketleri arasında yer alıyor.

Limak kuveyt projeleri Haberi

Limak kuveyt projeleri

Limak Kuveyt Uluslar arası Havalimanı'nın terminalinin inşaat ihalesini kazandı. Yapılan açıklamada, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na yeni terminal inşası için en düşük teklifi 1.39 milyar dinar (4.78 milyar dolar) ile Limak ve Kharafi National şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum verdi.  Açıklama ihale kurulu tarafından yapıldı.


İhaleyi kimin kazandığına dair nihai karar teklif Kuveyt Bayındırlık Bakanlığı tarafından değerlendirildikten sonra açıklanacak.


İhaleye teklif veren şirketler arasında Çin kamu inşaat şirketi ve Dubai merkezli Arabtec bulunuyordu.


Terminal ilk etapta yıllık 12 milyon sonra 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak(Yapılacak eklemelerle 50 milyona kadar çıkacak).Bina 140 bin metrekare alan üzerine kurulacak. Ortalama 39 metre yüksekliğinde olacak. Bina yeraltı ve yerüstü toplam 4 katlı olacak.


HEDEF 50 MİLYON YOLCU


Esnek şekilde yapılacak olan projede, önce yıllık 13 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor, sonra...