05 / 05 / 2024

Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal

Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal

İzmir Urla'nın İskele Mahallesi'nde 13 yıl önce hava fotoğrafında görülen lekelerin ne olduğunun merak edilmesiyle başlayan Türkiye'nin ilk sualtı kazı macerasında, yeni bir aşamaya gelindi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projelere başlayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeden geçen 8 istasyon ve 10,9 kilometrelik Çekmeköy- Sancaktepe- Sultanbeyli Metro hattında kazı çalışmalarını bitirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yakın zamanda hızlıca yeni projeleri başlayacağız.

Emekliler Derneği Başkanı'ndan promosyon açıklaması!

Emekli promosyonlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "Özel bankaların birbirleriyle rekabeti sayesinde emekliler 8-9 bin lira promosyon almaya başladı. Buna karşın kamu bankalarının rakamları hala çok düşük, onlar da bu yarışa katılmalı" şeklinde

TÜED Başkanı’ndan emekli maaşı talebi! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilecek mi?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, memur emeklileriyle SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki emekli maaşı makasının her geçen yıl arttığını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi.

Antalya Limyra Antik Kenti'nde kazı çalışması başladı!

Antalya'nın Finike İlçesi'ndeki Limyra Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. Martin Seyer, 'Limyra'da Helenistik Dönemde Kentsel Gelişim' projesi kapsamında yeni kazı alanları açıldığını belirtti.

Edirne Sarayı'nda kazı çalışmaları başlıyor!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Türk ve İslam Sanatı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Edirne Sarayı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özer, saraydaki kazı çalışmalarının yeniden başlayacağını bildirdi.

Edirne Sarayı'ndaki kazı çalışmaları yeniden başlıyor!

Kazı Başkanı Prof. Dr. Özer: "TBMM Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla onlarca yıl kaderine terk edilen Edirne Sarayı'nın makus talihi kültür turizmine kazandırılarak değişmeye başlamıştır" dedi.

Sabahattin Birdal tekrar Vakıf GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olağan yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulu üyeleri seçildi. Vakıf GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Birdal, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ise Kazım Şimşek seçildi.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı sezonu başladı!

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Kaunos Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı. Kaunos Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, kazı çalışmalarının ekim ayına kadar devam edeceğini söyledi.

Muğla Kaunos Antik Kenti'nde kazı çalışmaları başladı!

Köyceğiz’deki antik kentte kazı çalışmaları yeniden başladı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, ‘Kaunos, fanus altında korunması gereken bir yer, UNESCO Dünya Kültür Mirası olarak kabul edilmesi gerek’ dedi.

Mersin Soli Pompeipolis Antik Kenti kazı çalışmaları ne zaman başlacak?

Mersin'deki Soli Pompeipolis Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları gelecek hafta başlayacak. Kazı Başkanı Prof. Dr. Yağcı: "Ekibin çoğunluğuyla sütunlu caddede çalışacağız. Amacımız, sütunlu caddenin restore edilen kısmının devamını getirebilmek'' ded

Limantepe kazılarında sualtı kursu tamamlandı!

Limantepe kazılarında sualtı kursu tamamlandı. Limantepe sualtı kurslarına katılan 9 kişilik ekibe düzenlenen törenle Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal tarafından sertifika da verildi

Toki Başkanı Turan'dan Fatma Toru'ya ziyaret!

Mehmet Ergün Turan, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, TOKİ Uygulama Daire Başkanı Ömer Faruk Karabayır ve Uygulama Şube Müdürü Kazım Bayburt ile birlikte Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu ziyaret etti.

Mehmet Ergün Turan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu ziyaret etti!

Mehmet Ergün Turan, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, TOKİ Uygulama Daire Başkanı Ömer Faruk Karabayır ve Uygulama Şube Müdürü Kazım Bayburt ile birlikte Meram Belediye Başkanı Fatma Toru'yu ziyaret etti.

Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal Haberi

Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal

Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal, buranın insanoğlunun avcı toplayıcı dönemden üretici topluma ilk kez dönüştüğü yerlerden birisi olduğunu, Roma dönemine kadar 6 bin yıllık kesintisiz yerleşimin bulunduğunu söyledi. Erkanal , "Özellikle turistlerin ilgisi çok fazla. Biz de bunu bir programa bağladık. Acenteler belli günlerde turistleri getiriyor. Ayrıca gruplar önceden randevu alarak ziyarette bulunabiliyor. Bu ilgi bizi arkeopark projesini yapmaya yöneltti. Urla Belediyesi 11 dönümlük bir alanı tahsis etti. Koç Vakfı desteğiyle bir arkeopark oluşturacağız"...