29 / 04 / 2024

Limantepe kazılarında sualtı kursu tamamlandı!

Limantepe kazılarında sualtı kursu tamamlandı!

Limantepe kazılarında sualtı kursu tamamlandı. Limantepe sualtı kurslarına katılan 9 kişilik ekibe düzenlenen törenle Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal tarafından sertifika da verildi




Limantepe sualtı kurslarına katılan 9 kişilik ekibe düzenlenen törenle Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal tarafından sertifika verildi. Törene  İzmir  İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, Urla Limantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Hayat Erkanal ve eşi Prof. Dr. Armağan Erkanal, Kazı alanı Müdürü Vasıf Şahoğlu, kursiyerler Rıdvan Gölcük, Onur Yıldırım, Feriha Baş, Turhan alp Gültekin Yan beyi, Setrettin Öğün, Mustafa Kiremitçi, Kenan Başaltı, Mutlu Karadağ ve Çağman Esirgemez katıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ediz, Hayat Erkanal'ın gerçekleştirdiği çalışmalarla birlikte çok değerli bir insan olduğunu vurguladı. Ediz, Erkanal'dan birşeyler öğrenmenin önemine değinirek kursa katılanlara başarılar diledi. Erkanal, kursun her sene devam ettiğini bir önceki sene kursa gelenleri bir sonraki sene bilgilerini tazelediklerini de vurguladı. Konuşmalardan sonra 9 kişiye sertifikaları gerçekleşen törenle verildi.


22 yıldır sürüyor

Limantepe kara kazıları, 1992 yılından bu yana,  Ankara  Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hayat Erkanal'ın başkanlığında yürütülüyor. 2000 yılında Ankara Üniversitesi ve İsrail Haifa Üniversitesi arasındaki bilimsel işbirliği ile başlatılan sualtı kazıları, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin 2006 yılında kurulmasından sonra, merkez koordinatörlüğünde yürütülmeye başlanmıştı. Akdeniz'in bilinen en eski liman tesislerinin açığa çıkarılması öngörüsüyle başlayan Limantepe sualtı kazılarında, sualtında kalan mimari kalıntıların M.Ö. 6'ncı ve 4'üncü yüzyıllarda kullanılan limanın mendirek yapısı olduğu anlaşılmıştı.



Yeni Asır


Geri Dön