09 / 05 / 2024

LNG terminali için lisans başvurusu

LNG terminali için lisans başvurusu

Yatırımcılar da arka arkaya LNG terminali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvuruda bulunmaya başladı. Türkiye'den 4 şirketin LNG terminali için lisans başvurusunda bulunduğu öğrenildi...

Türkiye'den doğal gaz krizi için kritik hamle

Rusya, Avrupa’ya doğal gaz akışını keserken, Türkiye için gaz tedarik tehdidi henüz yok. Ancak kış ayları gelirken herhangi bir sorun oluşmaması için Türkiye, kritik hamleler yaptı. Bu kapsamda ABD'yle LNG alımına yönelik görüşülüyor.

Elmalı Otobüs Terminali'nin inşaatı tamam! Açılışa hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Otobüs Terminali'nin inşaatını tamamladı. 10 bin metrekarelik alana inşa edilen yeni terminal açılış için gün sayıyor.

Antalya Elmalı Otobüs Terminali için geri sayım başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Elmalı’da 10 bin metrekarelik alana inşa ettiği yeni otogar binasının inşaatı yüzde 95 tamamlandı. Modern ve kullanışlı bir yapıya sahip olacak terminal yakın zamanda Antalyalı vatandaşlara hizmet verecek. 

Düzce Terminali için yeni yollar açılıyor!

Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali için çevre yol bağlantıları tamamlanıyor. Kalıcı konutlar ve D-100 üzerinden Haydar Gördebil caddesine uzanan yolun terminal bağlantısı için son bölüm tamamlanıyor.

Çorum Osmancık Otobüs Terminali için imzalar atıldı!

Osmancık Belediyesi'nin 4 büyük yatırımından Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi işinin yapım sözleşmesi imzalandı.

Düzce Belediyesi Otobüs Terminali için son ihale!

Düzce Belediyesi Şehirlerarası Otobüs ve İlçeler Terminali işyeri kiralama ihalesi 6 Eylül 2016 Salı günü Düzce Belediyesi Encümen Salonunda yapılacak.

Düzce Belediyesi otobüs terminali yönetmeliği hazırlandı!

Yakında hizmete girecek olan Düzce Belediyesi Otobüs Terminali için yönetmelik hazırlandı. Düzce Belediyesi Otobüs Terminali Yönetmeliği Belediye Meclisi’nin Meclis ayı toplantı gündemine alındı.

Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı için anlaşma imzaladı!

Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir, Uluslararası Kuveyt Havaalanı'nda yeni yolcu terminali inşa edilmesi için Türk şirketi Limak Holding ile 4,3 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalandığını belirtti.

Şirinevler Minibüs Terminali için çalışmalar başladı!

Bahçelievler-Şirinevler Minibüs Terminali ve Zeminaltı Otopark Projesi için çalışmalar başladı. E-5 Şirinevler girişi bir yıl süreyle trafiğe kapatıldı.

Bursa'da tramvay hattı için imzalar atıldı!

Bursa Uluslararası ve Şehirlerarası Otobüs Terminali ile kent meydanını bağlayacak yaklaşık 9,5 kilometre hat uzunluğuna sahip olan “T2 Tramvay Hattı" için sözleşmeye imzalar atıldı.

Kocaeli Tramvay Hattı için şantiye kuruldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan tramvay hattı için yüklenici firma tarafından inşaat şantiyesi kuruldu. Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali arkasından başlayacak tramvay hattının garaj inşaatı da aynı alanda olac

Bingöl Otobüs Terminali'nin inşaatı Kasım'da bitecek!

Yeni şehirlerarası yolcu terminali için Bingöl'de geri sayım başladı. Toplam 26 bin 500 metrekarelik alana sahip terminal kasım ayında teslim edilecek.

Burhanettin Kocamaz: Yeni terminaldeki yazıhaneler için Kira Tespit Komisyonu yasalara aykırı!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Yeni Otobüs Terminali’ndeki 78 iş yerinden 40 tanesinin kiraya verilmiş göründüğünü ve yazıhaneler için önerilen ‘Kira Tespit Komisyonu’nun yasalara aykırı olduğunu belirtti.

LNG terminali için lisans başvurusu Haberi

LNG terminali için lisans başvurusu

Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacı için hayati önem taşıyan LNG terminallerine yatırım yağdı. 4 şirket 2.5 milyar dolarlık terminal için lisans başvurusu yaptı.


Türkiye, elektrik üretiminden ısınmaya kadar geniş alanda kullandığı doğalgaz arzının garanti alınması için sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminal yatırımına hız verdi. Yıllık 50 milyar metreküpü aşan doğalgaz tüketiminin karşılanması için boru hatları ve gemilerle gaz ithalatı yapılıyor. Gemilerle gelen LNG terminallerde işleniyor. Yatırımcılar da arka arkaya LNG terminali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvuruda bulunmaya başladı. Ekonominin hızlı büyümesi ve kullanım alanının genişlemesiyle yakın zamanda Almanya'dan sonra Avrupa'nın en büyük ikinci pazarı haline gelecek Türkiye'den 4 şirketin LNG terminali için lisans başvurusunda bulunduğu öğrenildi. 


DÖRT BAŞVURU GELDİ 


EPDK'ya başvuran şirketler arasında Kolin, IC-İçtaş, Ege Yıldızı ve Tayfun Liman bulunuyor. Bunlar arasında...