02 / 05 / 2024

lojistik köyü ne demek

lojistik köyü ne demek

Kentte kurulan Organize Saniye Bölgesi' nde yer kalmazken, Ruslar şehirde yatırım için arazi avına çıktı. Kars'a yapılacak yatırımlarla kentini mini bir Çin'e dönüşeceği ifade edildi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.

İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapılacak!

Esenler, çadır kamplarda yaşam mücadelesi veren İdlibliler'e yardım elini uzatıyor. "100 hanelik köy" hedefiyle başlayan yardımlarla 52 briket ev bitirildi. Esenlerli hayırseverlerin yardımlarıyla yeni hedef, İdlib Esenler Köyü'ne 300 briket ev yapmak olarak belirlendi...

İzmit Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi, Ambarlı Köyü'ne muhtarlık ofisi inşa etti.

Konya Sonsuz Şükran Köyü’ne yeni kerpiç evler geliyor!

Sanatçıların yoğun ilgi gösterdiği Konya'nın Hüyük ilçesine bağlı Sonsuz Şükran Köyü’nde yeni kerpiç evler yapılması için çalışmalara başlandı.

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Kemalpaşa'da lojistik köy kurulması için kamulaştırma kararı TBMM'de!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bir lojistik köy kurulması kapsamında tarım arazilerinin acele kamulaştırılması nedeniyle mağdur olan vatandaşların durumu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Polat konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmit Gedikli Köy Konağı'nın ihalesi yapıldı!

İzmit Belediyesi tarafından Gedikli Mahallesi (Köyü)’ne inşa edilecek olan konağın ihalesi yapıldı.

Köyüne dönmek isteyene arsa desteği!

Sivas Valisi Gül, köyüne dönmek isteyenlerin arsa ile ilgili yaşadığı sorunları ortadan kaldırarak destek olacaklarını açıkladı...

Samsun Lojistik Köy Mart ayında hazır!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, lojistik köy projesinin Mart ayında hazır olacağını söyledi.

İzmit Sepetçi Köyü'ne konak ve köy müzesi inşa ediliyor!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Sepetçi Köyü’nde hayata geçirilen konak ve köy müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Samsun Lojistik Köy projesi tanıtıldı!

Samsun'da hayata geçirilen Türkiye’nin ilk ve tek intermodal lojistik merkezi “Lojistik Köy”ün tanıtımı gerçekleşti.

Samsun Lojistik Köy'ün inşaatında sona gelindi!

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Maliye Ekonomi Bakan Yardımcısı Konstantine Megrelişhvili, Acara TSO Başkanı Tamaz Shavadze ve beraberindeki heyet Samsun'daki Lojistik Köy’ü gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

lojistik köyü ne demek Haberi

lojistik köyü ne demek

Herkes 3.Köprü, Kanal İstanbul ve Avrasya Tüp Geçit Projesi gibi popüler projelere odaklanmışken ülkenin en doğusunda sessiz sedasız bir şekilde ilerleyen dev bir projede sona doğru yaklaşılıyor. Yaklaşık yüzde 90’lık kısmı tamamlanan proje ile birlikte bölgede olağanüstü bir hareketlilik de yaşanıyor. Fabrika sayısı 3'ten 39'a çıktı, OSB'de ise yer kalmadı. Rusların arazi arayışında olduğu bölge için müthiş bir öneride ekonomi bakanları toplantısında gündeme taşındı.


Haber 7'den Kenan Biter'in haberine göre, 2008 yılında temelleri atılan ve üç ülkeyi birbirine bağlayacak olan 180 km uzunluğundaki 500 milyon dolar maliyetli Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu projesinde nihayet sona yaklaşıldı. 6 yıllık hummalı bir çalışmanın ardından neredeyse yüzde 90’lık kısmı bitirilen projenin 2015 yılında faaliyete geçirilmesi planlanıyor.


Orta Asya ülkelerini Türkiye üzerinden kesintisiz bir şekilde Marmaray ile...