28 / 04 / 2024

lojman konutlarında oturanların uyması gerekenler

lojman konutlarında oturanların uyması gerekenler

Lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının kullanım kuralları..

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın!

17 soruda AFAD afet konutlarında kimler hak sahibi olabilir? Depremde konutu ve iş yeri hasar görenler hemen bakın...

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

Bursa 1050 Konutları'nda dönüşüm düğümü çözülüyor!

Bursa'da uzun süredir yılan hikayesine dönen 1050 Konutlar kentsel dönüşüm ile ilgili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'tan sevindiren haber geldi. Aktaş yakın zaman içerisinde kentsel dönüşüm anlaşmazlıklarının ortadan kalkacağını dile getirdi. 

Fuzul Başakcity Konutları'nda senetli ön satış!

Fuzul Başakcity Konutları'nda senetli ön satış fırsatı sunuluyor. 25. yıla özel topraktan senetli ön satış imkanı bulunan Başakcity projesi iki blok olarak yükseliyor...

Mavikent 5. Etap Konutları'nda kuralar yarın çekilecek!

TOKİ ve Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından inşa edilen Mavikent 5. Etap Konutları'nda kura çekilişi yarın gerçekleşecek. Kuraya 32 bin 117 kişi dahil edilecek.

Barbaros Üsküdar Konutları'nda ön talep zamanı!

Yeşil Gayrimenkul yeni projesi Barbaros Üsküdar Konutları'nda ön talep toplamaya başladı. Barbaros Üsküdar Konutları 4 katlı 6 blok olarak yükselecek.

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda başvurular bugün son!

TOKİ Kırşehir Boztepe Konutları'nda başvurular için bugün son gün. 23 Aralık'ta başlayan talepler alımı bugün bitiyor.

Kocaeli Çınarlıkent Konutları'nda ön teslimler başlıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut A.Ş. tarafından yapılan Çınarlıkent konutlarında sona gelindi. Yapımı tamamlanmak üzere olan konutların toplam 418 adedinin 28 Kasım tarihinde ön teslimine başlanacak.

TOKİ Çorum Kargı Konutları'nda son sözleşme tarihi bugün!

TOKİ ve Çorum Kargı Belediyesi ortaklığı ile inşa edilen TOKİ Çorum Kargı Konutları'nda toplamda 243 daire yer alıyor. TOKİ Çorum Kargı Konutları'nda son sözleşme tarihi bugün olarak belirlendi.

TOKİ Nevşehir Gülşehir Konutları'nda son teslim günü bugün!

Nevşehir Gülşehir TOKİ Konutları'nın teslim programı sona eriyor. Toplamda 300 adet daireden oluşan Nevşehir Gülşehir Konutları'nda 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

TOKİ Konya Ilgın Konutları'nda sözleşmeler imzalanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)'nin 609 adet konut olarak hayata geçirdiği Konya Ilgın Konutları'nda sözleşmeler imzalanıyor.

Esenler Havaalanı Mahallesi Konutları'nda taşınma heyecanı!

Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nda anahtarlarını teslim alan hak sahipleri büyük bir sevinç ve heyecanla yeni konutlarına taşınmaya başladılar.

Dreamlife Konutları’nda Anneler Günü'ne özel indirim fırsatı!

Dreamlife Konutları’nda Anneler Günü'ne özel indirim kampanyası başlıyor. Kampanya 8-15 Mayıs tarihleri arasında geçerli olacak ve sınırlı sayıda daireyi kapsayacak.

lojman konutlarında oturanların uyması gerekenler Haberi

lojman konutlarında oturanların uyması gerekenler

Lojman kullanım kuralları!

Lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelikteki uyulması gereken esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Konutlarda Oturanların Uyması Gerekli Esaslar

Kendisine konut tahsis edilen kiracılar, konutta oturdukları süre içinde aşağıda betirtilen esaslara uymak zorundadırlar.


a) Konut sakinlerinin huzur ve sükünunu bozucu genel ahlak ve değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunamazlar,


b) Yönetici tarafından tesbit edilen, konutların iyi kullanılması, korunması ve tahribatının önlenmesi ile ilgili önlemlere titizlikle uyarlar,


c) Konutların tamamını veya bir bölumünü, başkalarına devredemezler veya kiraya veremezler,


d) Konutların mimari durumunda ve iç tesisatlarda, kendiliklerinden değişiklik yapamazlar,


e) Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar ve ahır hayvanları ile köpek besleyemezler.


Yukarıda belirtilen esaslara uymayanlar, yönetici veya kiracılar tarafından ilgili kuruma bildirilir. 


İdarece bir yazı ile...