27 / 04 / 2024

lojman kuralları nelerdir

lojman kuralları nelerdir

Lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının kullanım kuralları..

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz?

Tapuda mal alım ve satışlar belli kurallar çerçevesinde gerçekleşiyor. Peki bu kurallar nelerdir? Kaç yaşından sonra mal satışı yapılamaz? İşte detaylar!

Lojman kullanım kuralları!

Lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının kullanım kuralları..

Apartmanda aidat kuralları!

Kimi zaman apartmanlarda kimi malikler apartman aidatını ödemekten kaçınabiliyor. Peki, maliklerin hizmetten yararlanmıyorum diyerek aidatı ödememe hakkı var mı? Apartmanda aidat kuralları nelerdir? İşte yanıtı..

Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Mal veya hizmet alımları ile yapım işleri ihalelerinde, kanun ve yönetmelikler ile ihaleye katılım kuralları belirleniyor. Peki, ihaleye katılım kuralları nelerdir? Kamu ihalelerine kimler katılamaz?

Sit alanlarının özellikleri nelerdir?

Koruma altına alınmış, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen, izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği alanlara sit alanları deniyor. Peki, sit alanlarının özellikleri nelerdir?

Yeni tapu takas uygulaması nedir?

Tapu takas uygulaması, mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amacıyla oluşturuldu. Peki, yeni tapu takas uygulaması nedir? İşleyiş kuralları nelerdir?

Vasiyeti yerine getirme görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Vasiyet işlemleri yapılırken belirli kuralların yerine getirilmesi gerekiyor.Bunlardan bir tanesi de vasiyet işlemi gerçekleştirilirken atanan vasiyet görevlilerdir.Peki,vasiyeti yerine getirme görevlisinin sorumlulukları nelerdir?

Apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015!

Apartmanda malik ve kiracıların uyması gereke kurallar, apartman genel kurul toplantısında belirlenebiliyor. Peki apartmanda uyulacak kurallar nelerdir? İşte apartman sakinlerinin uyması gereken kurallar 2015 örneği...

Lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Lojman tahsis edilen çalışanlar, tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenlerin lojmandan ayrılması gerekiyor. Peki, diğer lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Kentsel dönüşüm geri ödemeleri 2015!

Anlaşma yolu ile riskli binasını tahliye eden ve kentsel dönüşüm kredisinden faydalanan kimselerin kredi geri ödeme sürecindeki kurallar nelerdir? İşte kentsel dönüşüm geri ödemeleri 2015...

Lojman tahsis türleri nelerdir?

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor. Peki, lojman tahsis türleri nelerdir? İşte yönetmelik esasları...

lojman kuralları nelerdir Haberi

lojman kuralları nelerdir

Lojman kullanım kuralları!

Lojman evlerinde oturan kamu çalışanlarının uyması gereken bazı kurallar bulunuyor. Bu kurallar, Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Yönetmelikteki uyulması gereken esaslar şu şekilde sıralanıyor:


Konutlarda Oturanların Uyması Gerekli Esaslar

Kendisine konut tahsis edilen kiracılar, konutta oturdukları süre içinde aşağıda betirtilen esaslara uymak zorundadırlar.


a) Konut sakinlerinin huzur ve sükünunu bozucu genel ahlak ve değerlerini zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunamazlar,


b) Yönetici tarafından tesbit edilen, konutların iyi kullanılması, korunması ve tahribatının önlenmesi ile ilgili önlemlere titizlikle uyarlar,


c) Konutların tamamını veya bir bölumünü, başkalarına devredemezler veya kiraya veremezler,


d) Konutların mimari durumunda ve iç tesisatlarda, kendiliklerinden değişiklik yapamazlar,


e) Konutun bir bölümünde veya bahçede kümes yapamazlar ve ahır hayvanları ile köpek besleyemezler.


Yukarıda belirtilen esaslara uymayanlar, yönetici veya kiracılar tarafından ilgili kuruma bildirilir. 


İdarece bir yazı ile...