02 / 05 / 2024

lojman mevzuatı

lojman mevzuatı

Lojman Kanunu, 11 Kasım 1983 tarihinde 18218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Lojman kanunu mevzuatı kapsamında lojman konutları ile ilgili yasal düzenlemelere yer veriliyor. İşte Lojman Kanunu 2014...

Eski SEKA Kağıt Fabrikası'nın lojmanı, dokümantasyon merkezine dönüştürüldü!

Eski SEKA Kağıt Fabrikası'nın lojmanı, dokümantasyon merkezine dönüştürüldü. Merkezde, cumhuriyetin ilk sanayi kuruluşlarından Kocaeli'ndeki SEKA Kağıt Fabrikası'na ait belgeler yer alıyor.Açıklamada, şu ifadelere yer verildi.

İzmir Devlet Malzeme Ofisi İdari Bina ve Lojman Binası Güçlendirme ihalesi 30 Ekim'de!

İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Devlet Malzeme Ofisi İdari Bina ve Lojman Binası Güçlendirme İşini ihaleye çıkarıyor. İhale 30 Ekim 2014 tarihinde saat 11:00'de yapılacak...

İTÜ Teknogirişim Atölyesi, lojman eksikliği nedeniyle dönüştürülüyor!

Üniversite - iş dünyası birlikteliğine örnek olan İTÜ Teknogirişim Atölyesi, lojman eksikliği nedeniyle dönüştürülüyor. Üniversite yönetimi, çok sayıda buluşa imza atan 50 girişimciye kapıyı gösterdi...

Kamunun elinde 248 bin 956 lojman ve sosyal tesis bulunuyor!

Başbakan Davutoğlu’nun ‘Sürdürülebilir ve ahlaki bir durum değil, dökümü yapılsın’ talimatının nedeni işte bu saltanat: Kamunun elinde 248 bin 956 lojman ve sosyal tesis ile 15 bin adedi kiralık olmak üzere 106 bin taşıt bulunuyor.

Miras kalan tarla mevzuatı!

Miras kalan tarla mevzuatı kapsamında en son değişiklikler 15 Mayıs 2014 tarihinde yapıldı. Bu tarihte yapılan düzenlemelere göre, miras kalan tarlalarda mülkiyetin devri esasları nelerdir?

Arnavutköy Taşoluk lojman binaları onarım ihalesi 16 Eylül'de yapılacak!

İstanbul Sağlık Müdürlüğü; İstanbul Arnavutköy Taşoluk lojman binalarının onarım ihalesi 16 Eylül 2014 tarihinde saat 10.30'da İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirilecek. Onarım 60 günde tamamlanacak.

Kars İl Özel İdaresi lojman satıyor! 9 milyon 517 bin 459 TL!

Kars İli Merkez'de yer alan 3.918.00 metrekarelik arsa üzerindeki lojman Kars İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı tarafından 16 Eylül 2014 günü saat 14.00'da ihale ediliyor.

Lojman Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı!

16/7/1984 tarihli ve 84/8345 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Konutları Lojman Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yapılan değişiklik...

Erzincan Merkez'de 3.5 milyon TL'ye hizmet binası ve lojman!

Erzincan İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Merkez'de yer alan kargir hizmet binası ve bahçeli lojmanı 3 milyon 500 bin TL bedelle 3 Eylül'de ihale ediyor...

Beykoz Komutan Lojmanı dış cephe mantolama işi ihaleye çıkıyor!

Beykoz Komutan Lojmanı Dış Cephe Mantolama Yapılması, Çatı Onarımı ve de Faraday Kafesi Tipi Yıldırımdan Korunma Sistemi Tesis Edilmesi işi 4 Ağustos tarihinde ihaleye çıkıyor...

Avrupa, kaya gazı için hazırlanan mevzuatını değiştiriyor!

Kaya gazı üretiminin doğalgazı ucuzlattığı ABD ile rekabet edilmek ve Rus doğalgazına olan bağımlığını azaltmak için çalışan Avrupa, kaya gazı için çevreci etkilerle hazırlanan mevzuatını baştan aşağı değiştiriyor.

İmar mevzuatına aykırı 158 yapının yapım işi 12 Ağustos'ta ihalede!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi imar mevzuatına aykırı kabul edilen 158 yapının tahliyesini ve yıkım yapım işini 12 Ağustos 2014 tarihinde saat 10.30 'da ihaleye çıkarıyor.

Ankara Urankent Lojman Binası tadilat işi 7 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Lojistik Komutanlığına Bağlı (Urankent D-6 Blok) Lojman Binası mantolama, çatı işleri ve engelli rampaları tadilatı yapım işi 7 Ağustos tarihinde ihaleye çıkıyor.

lojman mevzuatı Haberi

lojman mevzuatı

Lojman Kanunu!

Kamu Konutları Kanuna göre, lojmanlar tahsis esasına göre dört gruba ayrılıyor. Bunlar: Özel tahsisli konutlar; Görev tahsisli konutlar; Sıra tahsisli konutlar; Hizmet tahsisli konutlar.


Özel tahsisli konutlar; yönetmelikte belirlenecek temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikli konutlardır.


Görev tahsisli konutlar; yönetmelikte belirlenecek makam ve rütbe sahiplerine, görevlerinin önemi ve özelliği, 

yetki ve sorumlulukları gereğince tahsis edilen konutlardır.


Sıra tahsisli konutlar; hizmet süresi, daha önce kamu konutlarından yararlanma durumu ve süresi, çocuklarının ve bakmakla mükellef olduğu aile fertlerinin sayısı, aile fertlerinin gelir durumu, konuttan yararlanma için bekleme süresi, eşinin de bu Kanun kapsamına giren kurum ve kuruluşlarda çalışan personel olması gibi hususlar dikkate alınarak yönetmelikte belirlenecek puanlama esasına göre tahsis edilen konutlardır.


Hizmet tahsisli konutlar; hudut karakolu, istasyon, haberleşme, gözlem,...