29 / 04 / 2024

lojman satışları gelir

lojman satışları gelir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu kuruluşlarına ait lojmanların 5 binini satarak 1.2 milyar TL gelir sağlamayı hedefliyor.

Özelleştirme İdaresi'nin gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelir Belediyelere aktarılmıyor iddiası!

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Özelleştirme İdaresi'nin ve Milli Emlak'ın gayrimenkul satışları ile ilgili konuştu. Toktaş, gayrimenkul satışlarından elde ettiği gelirlerin Belediyelere aktarılmadığını ileri sürdü. 

Tamer Özyurt: Konutta kredi muslukları açılmazsa satışlar durma noktasına gelir!

Yeni bir konut sahibi olmanın ancak banka kredisiyle mümkün hale geldiğini kaydeden Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kredi musluklarının açılması gerektiğini belirtti. Tamer Özyurt açıklamasında aksi halde üretimin ve satışların durma noktasına geleceğinisöyledi.

Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

Pera GYO'nun 1 Ocak 2021-30 Eylül 2021 dönemindeki hasılatı 2 milyon 650 bin 275 TL oldu. Peki Pera GYO gayrimenkul satışlarından ne kadar gelir elde etti?

24 bin lojman için dev ihale!

Kamuda lojman satışları başlarken, 66 ilde 9 bin 650 kamu konutunun satışından 2.1 milyar lira gelir elde edilmesi amaçlanıyor. Ocak ve Şubat aylarında 24 bine yakın kamu konutunun satışa çıkması planlanıyor. 

Taşınmaz satışlarından 9,9 milyar lira gelir bekleniyor!

Devlet; gelecek 3 yıl içerisinde arsa, lojman, sosyal tesis gibi gayrimenkul satışlarından 9 milyar 925 milyon 841 bin lira elde etmeyi amaçlıyor.

Lojman satışları yeniden başladı!

İhalesi ve bedel tespit çalışması devam eden kamu lojmanlarına alıcıların ilgisi artıyor. 2020'nin ilk yarısında bin 612 kamu konutu satıldı. Bakanlık askıya alınan satışlara yeniden başladı.

Yeni kredi paketleri lojman satışlarında geçerli mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın imzaladığı protokol kapsamında başlayan lojman satışı desteğine Emlak Katılım'da katıldı. Emlak Katılım, yaklaşık 50 bin kamu lojmanının satışı için finansman desteği sağlıyor.

Emlak Katılım’dan 0,76 oran ile lojman satışlarına finansman desteği!

Emlak Katılım, kamu lojman satışlarına özel finansman desteğine kaldığı yerden sürüyor. 120 ay vadeye kadar tüm vadelerde yüzde 0,76 oran ile konut finansmanı sağlayan Emlak Katılım, kamu lojmanı almak isteyenleri şubelerine katılabiliyor.

Devlet lojman satışlarından 1.2 milyar lira gelir hedefliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu kuruluşlarına ait lojmanların 5 binini satarak 1.2 milyar TL gelir sağlamayı hedefliyor.

Lojman satışları başladı!

Bursa ve Ankara'da bulunan 186 lojmanın satış ilanları yayınlandı, 5 ilde ekspertiz ve ilan çalışmaları tamamlanan 1814 lojmanın satışı için de aralık ve ocak aylarında ihaleye çıkarılacak..

Lojman satışları ne zaman başlayacak?

Bedel tespitleri yapılan lojmanların satışlarına bu ay başlanıyor, satışa sunulacak lojmanlar Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve Mersin’de bulunuyor.

Lojman satışlarına avantajlı düzenleme!

Geçtiğimiz yıl satışa çıkarılmalarına karar verilen 108 bin kamu lojmanının 3 bini satıldı. Kalan lojmanlar için Bakanlık tarafından satışları daha cazip hale getirmek için 120 ay taksitle ödeme imkanı getirildi…

Lojman satışlarından 1,6 milyar lira bekleniyor!

Yeni dönemin ilk bütçesinin önceki gün TBMM’ye sunulmasının ardından ayrıntılar da netlik kazanmaya başladı. Lojman satışlarından 1,6 milyar lira bekleniyor. 

lojman satışları gelir Haberi

lojman satışları gelir

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu kuruluşlarına ait 50 bin lojmandan birinci etapta 5 bin tanesini satmayı kararlaştırdı. Sözcü'de yer alan habere göre, satışlardan 1.2 milyar TL gelir elde edilmesi bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün soru önergesini cevapladı.

Murat Kurum, genel bütçeli idarelere ait 218 bin 575, diğer idarelere tahsisli 30 bin 939 olmak üzere toplam 249 bin 514 adet lojman olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu. “Bu konutlardan savunma, güvenlik ve adalet hizmetlerinde çalışan personelin kullandığı konut sayısı yaklaşık 140 bin. Kampüs alanında kalan ve hizmet binaları ile bütün bulunan yaklaşık 59 bin adet kamu konutu yer almakta olup bunların dışında 50 bin kamu konutunun ekonomiye kazandırılması düşünülmektedir. İlk etapta kat mülkiyeti/irtifakı olan 5 bin kamu...