05 / 05 / 2024

Lojman yakıtlarını düzenleyen tebliğ

Lojman yakıtlarını düzenleyen tebliğ

Lojman yakıtlarını düzenleyen tebliğ Millî Emlâk Genel Tebliği (Sıra No: 294) oluyor. Tebliğ hükümlerine göre lojmanların yakıt giderleri konutlarda oturanlar tarafından karşılanıyor. İşte diğer hükümler...

Konutta fiyat indirimi için düğmeye basıldı! O projenin tarihi belli oldu Cumhurbaşkanı açıklayacak

Hükümet konut piyasasında aşırı artan fiyatları yakından incelediğini açıklamıştı. Yüksek kiraların önüne geçmek için çalışma başlatıldı. Çalışmanın son düzenlemeleri yapıldı. Konutta yüksek kira artışlarını düzenleyen proje Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak.

Akaryakıtta yeni dönem! Yakıtını şimdi al sonra öde dönemi başladı!

Akaryakıta gelen zamlar sonrası yeni dönem başladı. Bu bağamda Türk Petrolleri akaryakıt istasyonlarında şimdi yakıtını al sonra ödeme dönemi başladı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile müteahhitlik sektöründe yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

Yakında gayrimenkul dövizin önüne geçecek!

Evora İzmir'in lansmanında konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, yakında gayrimenkulün dövizden daha fazla getiri sağlayacağını söyledi...

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü inşaatlarda yerli malzeme kullanacak!

İzmir Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, yerli üretim malzeme ve ekipman kullanılmasına öncelik verilmesi ve ABD menşeli ürün kullanılmamasına karar verdi.

Erzurum'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, tesisleriyle göz kamaştırıyor. Yatırım programını düzenleyen belediye, hem altyapı hem de üst yapıda onlarca projeyi hayata geçirdi.

GNYAPI, 5. Usta Konferansı'nı düzenledi!

5. Usta Konferansı'nı düzenleyen GNYAPI, ısı yalıtım sektöründe yaşanan gelişme ve yenilikleri yalıtım ustaları ile paylaştı. GNYAPI, tüketicileri ve yalıtım ustalarını sektördeki yenilikler ve tüketici beklentileri ile ilgili bilgilendirdi.

Lojman yakıt bedeli iadesi!

2016 yılında kaloriferli konutlarda 3,39 TL/m² kira bedeli alınıyor. Peki, lojman yakıt bedelinin kiradan yüksek olması halinde lojman yakıt bedeli iade edilir mi? Lojman yakıt bedeli iadesi esasları..

Lojman yakıt yönetmeliği!

Yakıt ihtiyacının tespiti, yakıt ödeneği talebi ve yakıtın temin, tedarik ve dağıtımına dair usul ve esaslar Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. İşte lojman yakıt yönetmeliği ve 2016 yakıt bedelleri..

Lojman yakıt parası 2016!

2016 yılında kaloriferli lojmanlarda 3,39 TL/m² kira bedeli alınıyor. Peki, yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından tedarik edilen konutlarda yakıt parası ne kadar? İşte lojman yakıt parası 2016..

Çin'de yabancıların konut alımını düzenleyen yasalar gevşetildi!

Çin’de konut sektörüne daha çok destek sağlayabilmek için yabancıların konut alımını düzenleyen yasalar gevşetildi.

Ev Dema'dan Vitale Altın Dünyası'na yüzde 30 indirim fırsatı!

Evdema, 'Haftanın Ürünü' kampanyasında her hafta için belli ürünlerde indirim fırsatları sunmaya devam ediyor. Şubat ayının ilk haftası geçerli olacak kampanyada, etiketli Vitale Altın Dünya Serisi aksesuarları yüzde 30 indirimle satışa sunuluyor.

İnegöl'ün dış ticareti 1.5 milyar dolara ulaştı!

İSTO Başkanı Metin Anlı, mobilya başkenti olma hedefine doğru hızla ilerlediklerini belirterek. ''İnegöl 'ün dış ticaret hacmi 1.5 milyar dolara dayandı'' diye konuştu.

Lojman yakıtlarını düzenleyen tebliğ Haberi

Lojman yakıtlarını düzenleyen tebliğ

Lojmanların yakıt giderleri!

Lojman yakıtlarını düzenleyen tebliğ (Millî Emlâk Genel Tebliği Sıra No: 294) kapsamında lojman yakıt giderleri ile ilgili yasal hükümlere yer veriliyor. Tebliğ hükümlerine göre, kamu konutlarının yakıtının konutlarda oturanlar tarafından tedariki ve bedellerinin konutlarda oturanlarca karşılanıyor.


Boş lojman yakıt gideri ise kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanıyor. Lojmanların yakıt gideleri ile ilgili tebliğ hükümleri şu şekilde sıralanıyor:


LOJMAN YAKIT GİDERLERİ ..            

-Kamu konutlarının yakıtının konutlarda oturanlar tarafından tedariki ve bedellerinin konutlarda oturanlarca karşılanması esastır.

                

Ancak, tamamı kamu kurum ve kuruluşlarının (634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa tabi olanlar hariç) mülkiyetinde bulunan veya tamamı kiralanan konutların tahsisli olduğu idarenin gerek görmesi halinde, idarece yakıt temin edilebilir. İdarece temin edilecek yakıt, Kamu...