05 / 05 / 2024

lojmanda oturanlar hangi masrafları karşılar

lojmanda oturanlar hangi masrafları karşılar

Kamuda çalışan memurlar cüzi bir kira bedeli karşılığında kamu konutları olan lojmanlarda ikamet edebiliyor. Peki, bu lojmanda oturanlar başka hangi masrafları öder? Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler nelerdir?

Oturduğu eve sahip olanların oranı her yıl düşüyor! Kirada, lojmanda oturanların oranı 2023'te kaç oldu?

Türkiye'de ev sahibi olma oranı 9 senede  yaklaşık 5 puan geriledi. TÜİK verileri, 2023 yılında oturulan konuta sahip olanların oranının yüzde 56,2 olduğunu ortaya koydu. İşte konut sahipliği ile ilgili açıklanan o rakamlar...

2024'te lüks lojmanda oturanlar 975 TL kira ödeyecek!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ünlü, 2024'te lüks lojmanda oturanların 975 TL kira ödeyeceğini belirtti ve konuyu köşesine taşıdı. İşte o rakamlar...

Lojman kiraları ne kadar oldu? 2023 rakamları tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı görüldü. Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Eski binalarda oturanlar dikkat!

Yaşanan depremler sonrasında eski ve riskli binalarda oturanlar tarafından evlerinin kentsel dönüşüm kapsamına nasıl gireceği araştırılıyor. Peki kentsel dönüşüm başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşüm için nereye başvurulur, kentsel dönüşüm için hangi evraklar gerekli?

Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler!

Kamuda çalışan memurlar cüzi bir kira bedeli karşılığında kamu konutları olan lojmanlarda ikamet edebiliyor. Peki, bu lojmanda oturanlar başka hangi masrafları öder? Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler nelerdir?

Lojmanda öncelik sırası kimdedir?

Lojman evleri özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tahsisli olmak üzere 4 gruba ayrılıyor. Peki, lojmanda öncelik sırası kimdedir? Lojman öncelikle hangi çalışanlara tahsis edilir?

Pendik'te hangi mahalle riskli alan ilan edildi?

Pendik’in "en prestijli mahallesi" riskli alan ilan edildi, oturanlar yerlerinden edilme endişesi yaşıyor. Peki Pendik'te hangi mahalle riskli alan ilan edildi?

Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olan Sulh Hukuk Mahkemesinde toplam on iki adet dava görülüyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

Kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısına birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ve ev sahibi bazı haklı nedenler olmadan kira sözleşmesini feshedemiyor. Peki, kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

Kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüze lkişilerince kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

lojmanda oturanlar hangi masrafları karşılar Haberi

lojmanda oturanlar hangi masrafları karşılar

Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler!

Kamuda çalışan memurlar cüzi bir kira bedeli karşılığında kamu konutları olan lojmanlarda ikamet edebiliyor. Burada oturan kamu çalışanlarının ödeyeceği kira bedeli her sene Maliye Bakanlığı tarafından açıklanıyor.


2016 yılı lojman kira tarifesine göre; Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,65 TL/m², Kalorifersiz konutlarda 2,58 TL/m², Kaloriferli konutlarda 3,39 TL/m² kira bedeli tahsil edilecek.


Peki, bu lojmanda oturanlar başka hangi masrafları öder? Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler nelerdir?


Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler, Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor;


Lojmanda oturanlar tarafından karşılanacak giderler:

1 Kırılan camların yenilenmesi,

2 Kapı, pencere ve camların bakım ve onarımı (kapı ve pencere kolları, fitilleri ve kilitlerinin bakımı, onarımı ve yenilenmesi),

3 Süpürgelik ve alınlıkların onarımı,

4 Gömme dolap-vestiyer-elbise/yük dolabı türü ahşap...