16 / 05 / 2024

Lojmandan çıkarma nedenleri

Lojmandan çıkarma nedenleri

Lojmandan oturmakta iken ölenlerin aileleri, ölüm tarihinden itibaren iki ay içinde konutu boşaltmaları gerekiyor. Diğer lojmandan çıkarılma nedenleri Kamu Konutları Kanunu kapsamında açıklanıyor. İşte lojmandan çıkarılma sebepleri...

İş GYO İstanbul Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu Hakkında Raporunu yayımladı. İşte İş GYO Tuzla Karma Projesi Değerleme Raporu...

İş GYO Tuzla Karma Projesi değerleme raporu!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., portföyünde bulunan İstanbul'un Tuzla İlçesi, Merkez Mahallesi, G22B-17A-1C pafta, 7301 adada bulunan Tuzla Karma Projesi'ne ilişkin değerleme raporunu KAP'a bildirdi.

İzmir Bayraklı karma projelerle hızla gelişiyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin gerçekleştirdiği araştırma, karma projelerle hızlı bir değişim sürecine giren İzmir Bayraklı ilçesinde yatırımların hız kazandığını, bölgenin prestij bölgesi olma yolunda ilerlediğini ortaya koyuyor.

Paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Paylı mülkiyet, birden fazla kişinin bir eşyanın tamamında paylı olarak bu malları veya malı maddi olarak paylaşmaksızın malik olunmasına deniyor. İşte, paylı mülkiyette ortaklıktan çıkarma!

Karma projelerdeki oteller İstanbul’daki doluluk oranını düşürdü!

Son yıllarda karma projelerde inşa edilen oteller, doluluk oranlarını etkilemeye başladı. Rezidansların otel konseptiyle işletilmesi, İstanbul’da doluluk oranlarını yüzde 75’ten yüzde 65’e kadar düşürdü.

Dükkan kiracısı tahliye nedenleri!

Dükkanını kiraya veren mal sahipleri, kanunda belirtilen bazı hususların meydana gelmesi halinde sözleşmenin feshini isteyebiliyor. Peki, dükkan kiracısı tahliye nedenleri nelerdir? Dükkandaki kiracı nasıl çıkarılır?

Ofton İnşaat, Karadağ Budva’da karma proje yapacak!

Ofton İnşaat, Karadağ Budva’da içinde otelin de olduğu karma bir proje yapmaya hazırlanıyor. ‘Karadağ’da Türk misyoner gibi çalışacağız’ diyen Ofton İnşaat Eşbaşkanı İsmail Altun, araziyi ABD’li ve Rus yatırımcıdan kaptıklarını söyledi.

Karma projelerdeki oteller İstanbul'da doluluğu düşürdü!

Son yıllarda karma projelerde inşa edilen oteller, doluluk oranlarını etkilemeye başladı. Rezidansların otel konseptiyle işletilmesi, İstanbul’da doluluk oranlarını yüzde 75’ten yüzde 65’e kadar düşürdü.

Karmaşık sit alanı nedir?

Sit alanları, özellikleri ve bulunduğu alanlara göre çeşit ve derecelere ayrılıyor. Sit alanlarında yapılaşmaya izin verilmiyor ve koruma altında tutuluyor. Peki, karmaşık sit alanı nedir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi fesih nedenleri!

Arsa sahipleri ile müteahhit arasında kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalanıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl feshedilir? Dava nerede açılır?Kat karşılığı inşaat sözleşmesi fesih nedenleri nelerdir?

İstanbul Sultangazi'deki tamamlanmayan AVM karma projeye dönüşecek!

İstanbul Sultangazi'deki tamamlanmayan AVM karma projeye dönüşecek! İstanbul Sultangazi'de kaba inşaat halinde bekleyen ve yaklaşık 8 yıldır tamamlanamayan alışveriş merkezi (AVM) binası, 240 milyon liralık yatırımla karma bir projeye dönüşüyor.

Ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Ev sahibinin kira sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilmesi için de bazı şartlar gerekiyor. Aksi takdirde kiracı, sözleşme tarihi sona erene kadar kiralanan yerde oturmaya devam edebiliyor. İşte,ev sahibi kira sözleşmesi fesih nedenleri!

Güvenli yapılar için inşaat sektöründeki yönetmelik karmaşasına son verilmeli!

Türkiye İMSAD Başkanı Fethi Hinginar, Türkiye'de güvenli yapıların inşa edilmesi için inşaat sektöründe yaşanan yönetmelik karmaşasına son verecek konsolide bir Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç olduğunu belirtti.

Lojmandan çıkarma nedenleri Haberi

Lojmandan çıkarma nedenleri

Lojmandan çıkarılma nedenleri!

Özel tahsisli, görev tahsisli ve hizmet tahsisli konutlarda oturanlar; tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay içinde konutlardan çıkmak zorundadırlar.


Sıra tahsisli konutlarda oturanlar; beş yıllık oturma süresinin bitiminden itibaren onbeş gün veya yararlanacak başka biri olmaması nedeniyle oturmaya devam etmesine izin verilmiş ise çıkması idarece yapılan tebligat tarihinden itibaren bir ay içinde, emeklilik, istifa, başka bir yere nakil ve her ne sebeple olursa olsun memuriyet sıfatı kalkanlar ilişiklerinin kesildiği tarihten itibaren iki ay içinde konutlarından çıkmak zorundadırlar.


Konutlarda oturmakta iken ölenlerin aileleri, ölüm tarihinden itibaren iki ay içinde konutu boşaltırlar.


Konutta okurmakta iken bulunduğu il veya ilçe dışındaki bir sıkıyönetim savcılık veya mahkemesine veya adli müşavirliğine veya sıkıyönetim komutanlıkları emrinde kadrolu askeri ceza ve tutukevi müdürlüklerine atananlar...