21 / 05 / 2024

lojmanı kimler kiralayabilir

lojmanı kimler kiralayabilir

Lojman konutları, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut olarak karşımıza çıkıyor. Peki, lojmana kimler başvurabilir? Lojmanda kimler kalabilir?

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Lojmanda kimler kalabilir?

Lojman konutları, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut olarak karşımıza çıkıyor. Peki, lojmana kimler başvurabilir? Lojmanda kimler kalabilir?

Kimler konut kredisi kullanabilir?

Konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla verilen bir tüketici kredisi olarak karşımıza çıkıyor. Konut kredisi kullanabilmek için bazı şartlar bulunuyor. Peki, kimler konut kredisi kullanabilir?

İnşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Remi Gazetede yayınlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda yer alan hükümlere göre, tüm işyerlerinde risk analizinin yapılması zorunlu tutuluyor. Peki, inşaatlarda risk analizini kimler yapabilir?

Beykoz Komutan Lojmanı dış cephe mantolama işi ihaleye çıkıyor!

Beykoz Komutan Lojmanı Dış Cephe Mantolama Yapılması, Çatı Onarımı ve de Faraday Kafesi Tipi Yıldırımdan Korunma Sistemi Tesis Edilmesi işi 4 Ağustos tarihinde ihaleye çıkıyor...

Ankara Urankent Lojman Binası tadilat işi 7 Ağustos'ta ihaleye çıkıyor!

Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Lojistik Komutanlığına Bağlı (Urankent D-6 Blok) Lojman Binası mantolama, çatı işleri ve engelli rampaları tadilatı yapım işi 7 Ağustos tarihinde ihaleye çıkıyor.

2b arazilere kimler başvurabilir?

2b arazilerin satışı belirlenen rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. 2b arazilerin satış işlemi için il müdürlüklerine ya da deftarlıklara başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazilere kimler başvurabilir?

İpekyolu'nda Van İl Özel İdaresi'nden 1 Ağustos'ta lojman foseptik yapım ihalesi!

Van İl Özel İdaresi, İpekyolu'nda yer alan 16 lojmanın foseptik yapım işini 1 Ağustos'ta saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor. 16 lojmanın foseptik yapım işi 90 günde tamamlanacak.

Kentsel dönüşümden kimler yararlanabilir?

Kentsel dönüşüm, bir kentte var olan yapı bozukluklarının giderilmesi ve daha refah ve daha güvenli bir yaşam alanının oluşabilmesi amaçlanıyor. Peki, kentsel dönüşümden kimler yararlanabilir?

Vergi mahkemesine kimler dava açabilir?

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle görevli mahkeme olan vergi mahkemesine kimler dava açabilir? İşte vergi mahkemesinde dava açmaya yetkili olanlar...

Bina Enerji kimlik belgesini kimler alabilir?

Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketlerinden alınan binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye bina enerji kimlik belgesi deniyor. Peki, bina enerji kimlik belgesini kimler alabilir?

TOKİ tapu harcından kimler muaf?

492 sayılı Harçlar Kanununun 59 uncu maddesinin (I) bendi uyarınca bazı TOKİ hak sahibi kişilerden tapu harcı alınmaması gerekiyor. Peki, toki tapu harçları muafiyet kapsamında kimler var? TOKİ tapu harcından kimler muaf?

Trabzon Jandarma Komutanlığı Lojman Binaları onarım işi ihalesi 16 Haziran'da!

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Trabzon Jandarma Komutanlığı Lojman Binalarına Isı Yalıtımı Yapımı ve Lojman Binalarının Engellilere Uygun Hale Getirilmesi Yapım İşini 16 Haziran'da ihale ediyor...

lojmanı kimler kiralayabilir Haberi

lojmanı kimler kiralayabilir

Lojmanda kimler kalabilir?

Lojman konutları, herhangi bir kuruluşun personel ve ailelerinin barınması için, ilgili kuruluş tarafından sağlanan konut olarak karşımıza çıkıyor. 


Lojmanlar, piyasaya nazaran düşük bir kira karşılığında veya ücretsiz olarak hizmete sunuluyor. Peki, lojmanda kimler kalabilir?


Kamu Konutları Yönetmeliği gereğince; Bakanlar ve Milletvekilleri, Bakanlar Kurulunca tespit edilmiş olan kalkınmada öncelikli yörelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarının ve mahrumiyet yerlerindeki üniversitelerden sosyal tesislerini tamamlayamamış olanların mahallen temin ve görevlendirilmesi mümkün bulunmayan personeli, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli, Emniyet Genel Müdürlüğünce ihtiyaç gösterilecek hal ve yerlerdeki emniyet personeli;


Yurt dışındaki büyükelçiler, daimi delegeler, maslahatgüzarlar, askeri temsil heyeti başkanları ve başkonsoloslar ile konut  kiralanmasındaki güçlükler, kiraların çok yüksek olması ve diğer zorunlu hallerde, kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışında daimi görevli personeli;

Kirasının emsal kamu konutu kirasından fazla...