02 / 05 / 2024

lokomotif sektör gayrimenkul

lokomotif sektör gayrimenkul

Aziz Torun Türkiye'de ekonomik, siyasi ve toplumsal sorunlara rağmen gayrimenkul sektörünün büyüdüğünü ifade etti. Torun ''Bu yıl da ekonominin genelinin üzerinde bir büyüme bekliyoruz'' dedi.

İnşaat sektöründen 2022 talepleri!

Yeni Asır Gazetesi köşe yazarı Gonca Elibol, bugünkü köşesinde inşaat sektörünün taleplerini kaleme aldı. İşte Gonca Elibol'un 'Lokomotif sektör inşaatta bazı talepler var' başlıklı yazısı...

İnşaat sektöründe 5 müteahhit firma 161 milyar TL'lik iş üstlendi!

Türkiye ekonomisinde lokomotif sektör olan inşaat sektöründe, son 5 senede en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitler belirlendi. Türkiye'de en çok kamu ihalesini kazanan müteahhitlere son 5 senede verilen 55 ihalede tam 161.3 milyar Türk Lirası tutarındaki işi 5 firma üstlendi. 

Bülent Kaya: Pandemiden en az etkilenen sektör gayrimenkul oldu!

Bodrum’da ve İstanbul’da yatırımları olan iş adamı Bülent Kaya pandemi sürecinden en az etkilenen sektörlerden birinin gayrimenkul sektörü olduğunu söyledi.

İnşaat sektöründe büyük atılım!

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat, son 25 yılda şaha kalktı. 1999 Marmara depreminin ardından inşaat ve konut sektörü büyük bir dönüm noktası yaşadı. Markalı konut, kentsel dönüşüm, sosyal konut, yabancıya satış gibi gelişmelerde sektör şahlandı.

Gayrimenkul sektörü pandemi sürecini ilk atlatan sektör oldu!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecini ilk atlatan sektörü gayrimenkul oldu. Bankaların uyguladığı tarihi kampanyalar, ertelenen alımları harekete geçirirken, yeni yatırımların da devreye girmenin önünü açtı.

Putin'den inşaat sektörüne özel destek!

Kriz döneminde ekonomiyi canlandırmak için destek programlarını açıklayan Rusya Devlet Başkanı Putin, "İnşaat sektörü, hem kendisini hem de diğer sektörleri destekleyen lokomotif sektör'' dedi.

Gayrimenkul sektörü teknoloji ile dönüşecek!

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO’su Görkem Öğüt, gayrimenkul sektörünün Türkiye’de her zaman lokomotif sektörlerden biri olduğuna vurgu yaparak, "Sektör, teknoloji ile dönüşeceği için biz de buna katkı sunmak istiyoruz" diye konuştu...

Gayrimenkul sektörü yine lokomotif olacak!

En önemli gayrimenkul platformlarından olan Sign of the City Awards'ta inşaat sektöründe değişimler ve yenilikler gösterilecek.

Faizsiz ev alma sistemi sektörü hareketlendirdi!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi, son dönemlerdeki konut alımında faizlerin yüksek seviyelere çıkmasıyla ilgili konuştu. Çiftçi, ''Faizsiz ev alma sektörü gayrimenkul piyasasında ciddi hareketlilik sağladı" diye konuştu.

İnşaat 250'den fazla alt sektörü destekliyor!

İnşaat sektörü 2,3 milyon kişiyi istihdam ediyor ve 250'den fazla alt sektörü destekliyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaatın can damarını oluşturan konut sektörü ise üst üste kırdığı rekorlarla altın çağını yaşıyor...

Kimya sektörü, gayrimenkulü arkasından sürüklüyor!

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Cemal Dördüncü, "Kimya sektörünün lokomotif olma özelliği var. Otomotiv, gayrimenkul gibi birçok sektörü arkasından sürüklüyor." dedi.

İnşaat sektörü yeniden yapılandırılmalı!

Ekonominin lokomotif sektörü sayılan inşaat sektöründe yenilikler yapılmalı. Türkiye'de inşaat sektörünü yeniden yapılandırma vakti geldi. 

İnşaat sektörü yeşil binalarla ivmeleniyor!

İnşaat, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya devam ediyor. Gelişen teknoloji ve 21. yüzyılın toplumsal hassasiyetleriyle ivmelenen sektör; çevre dostu, sosyal anlamda sorumlu, toplumsal yapıya direkt etki eden güncel yapısıyla dikkat çekiyor.

lokomotif sektör gayrimenkul Haberi

lokomotif sektör gayrimenkul

Büyük yatırımlar ve inşaat sektöründeki gelişmeler en çok çimento sektörüne yaradı. Sektörün yüzde 3-4 büyümesi bekleniyor. Bazı çimento hisselerinde analistlerin beklentileri yüzde 18 yükseliş yönünde... 


HİSSE senetleri borsada işlem gören çimento sektörü şirketleri 2016 yılı başında düşük girdi fiyatları ile üretime başladılar ama yıl genelinde petrokok fiyatlarındaki yaklaşık üç kat artış ile seneyi tamamladılar. Analistler gerek mevsimsel özellikler gerekse mevcut projeler ve altyapı yatırımlarının etkisi ile sektörün cazip bir döneme girdiğine dikkat çekiyor. Bu kapsamda hisse bazında analizler yaparak pozisyon alınabileceğini belirten borsacılar yükselme potansiyeli orta ve uzun vadede yüzde 18'lere kadar çıkabilecek hisseler olduğunu hatırlatıyor. 


"HİSSELER CAZİP BİR DÖNEME GİRDİ" 

AHL Forex Araştırma Müdürü Tonguç Erbaş, çimento şirketlerinin 2016 yılsonu bilançolarında bir ikisi dışında yüzde 1015 oranında azalış, bazılarında ise kardan...