03 / 05 / 2024

londra tarihi yapısı

londra tarihi yapısı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın tarihi önemli yüksek binalarından biri 150 milyon sterlin (600 milyon TL) fiyatla satışa çıktı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

Konya’nın esrarengiz tarihi yapısı! Görenler inanamıyor!

Konya'nın Toroslar üzerindeki Hadim ve Taşkent ilçesinde Roma döneminde inşa edilen 5-6 metrelik kule benzeri taş yapılar, mimarisiyle ilgi çekiyor.

İstanbul'daki tarihi yapılar ne durumda?

İstanbul’da yangın, deprem, savaş, imar politikaları nedeniyle harap olan tarihi yapıların öyküsünü biliyor musunuz? Kaybolan Tarihin Peşinde kitabında hikayesi anlatılan 1900-1960 arasında yıkılan yapıların izini sürdük ve gördük ki o yapıların yerinde yeller esiyor...

Denizli'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Denizli'nin tarihi değerlerini restore ederek şehre yeniden kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar onlarca tarihi yapıyı restore etti.

10 adımda riskli yapı süreci!

İstanbul’da 26 Eylül 2019'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında vatandaşlar harekete geçti. Deprem sonrasında 5 bin 253 riskli bina ihbar edildi. Peki riskli yapı süreci nasıl ilerliyor? İşte 10 adımda riskli yapı süreci...

Deniz GYO'dan ortaklık yapısındaki değişiklik açıklaması!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ortaklık yapısında dolaylı olarak oluşan değişiklik hakkında açıklama yaptı.

21 maddede site yönetimlerinin idari yapısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'site yönetimlerinin idari yapısı' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Hasankeyf'teki tarihi yapılar yeni yerlerine taşınıyor!

Suların altında kalması beklenen tarihi yerleşim yeri Hasankeyf'te hazırlıklar tamamlanıyor. Tarihi yapılar yeni yerlerine taşındı. Bölge halkı, yeni evlerine yerleşmek için gün sayıyor.

Malatya Yeşilyurt'un mimari yapısı tehlikede!

Şehrin mimari yapısındaki tehlikeden bahseden Malatya Yeşilyurt Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Şahin, “Şehrin siluetini bozmadan, depreme dayanıklı yeni yapı alanlarını, stoklarını oluşturmalıyız'' dedi.

21 maddede site yönetimlerinin idari yapısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinin idari yapısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

12 maddede konut sitelerinin hukuki yapısı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "konut sitelerinin hukuki yapısı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

londra tarihi yapısı Haberi

londra tarihi yapısı

İngiltere'nin başkenti Londra'nın tarihi önemli yüksek binalarından biri 150 milyon sterlin (600 milyon TL) fiyatla satışa çıktı.  Yay şeklinde olması nedeniyle Admiralty Arch olarak adlandırılan bina, daha önce eski İngiltere Başkanı Winston Churchill ve James Bond romanlarının yazarı Sir Lan Fleming gibi isimlerin yaşadığı yer olmuştu. Ortasından yol geçen geniş bir kemeri olan binada, 12 daire ve 12 banyo bulunuyor. 4 bin 572 metrekare kapalı alana sahip bina, bu fiyata alıcı bulursa, İngiltere'nin en değerli yapısı halinde...