08 / 07 / 2024

lpgli araç sorunu

lpgli araç sorunu

Türk Standartları Enstitüsü ( TSE ), Alışveriş Merkezleri' nin otoparklarının taşıması gereken şartları belirleyen bir standart hazırlayacak. AVM'l ere artık LPG' li araçlar da girebilecek...

İnşaat sektöründe ara eleman sorunu büyüyor! Usta da yok çırak da!

Türkiye'de yetişmiş ara eleman sorunu artarak büyümeye devam ediyor. Eleman bulma zorluğunun başlıca sebepleri arasında, artış gösteren talep, nitelikli işgücü eksikliği, iş koşullarının yetersizliği gibi sebepler öne çıkıyor.

Araba almak isteyenlere müjde üstüne müjde! Sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı!

Sıfır otomobil piyasasının en büyük sorunu olan stok durumu, artık ortadan kalktı. Ticaret Bakanlığı'nın devreye girmesi ile sıfır araç satışlarında bolluk dönemi başladı. Ayrıca üstüne indirim ve kampanyalar yapıldı.

Aman dikkat! Bayilerin ikinci el araçlardaki yeni oyunu ağızları açık bıraktı!

Sıfır araçlarda meydana gelen bulunurluk sorunu, fiyatların her geçen gün daha da yükselmesi yurttaşları ikinci el araca yönlendirmişti. Fakat bazı fırsatçı bayiler tekrar iş başına geçti. İkinci el araçlarda daha fazla kâr etmek isteyen bazı bayilerde yeni yöntemin ‘takas’ şartı olduğu iddia edildi

Ferrari'de fren sorunu: Araçları geri çağırıyor!

Ferrari, fren arızası olasılığı sebebiyle 2005'ten bu yana Amerika'da satılan neredeyse tüm araçları geri çağırmaya hazırlanıyor.

Sıfır araçlarda acil durum önlemi! Artık yollarda olmayacak

Koronavirüs salgını, çip krizi ve ardından Rusya-Ukrayna savaşı derken sıfır araçlarda bulunabilirlik sorunu büyüdü. Bulunabilirlik, küresel otomotiv satışlarının düşmesine neden olurken markalar acil durum önlemi alıyor.

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

İstanbullunun en büyük sorunu deprem ve dönüşüm!

İstanbul İstatistik Ofisi'nin araştırmasına göre, İstanbul'da yaşayanların en önemli sorunu "olası İstanbul depremi" oldu.

GABORAS’tan İstanbul'un otopark sorununa bir milyon araçlık çözüm!

İstanbul'da araç sahiplerinin en büyük sıkıntısı olan otopark sorunu için Gayrimenkul Borsası AŞ (GABORAS) Üst Yöneticisi (CEO) Kurtuluş Altun 'okul bahçeleri' çözüm önerisini açıkladı.

Tokat Turhal'da otopark sorunu çözüldü!

Tokat Turhal'da bölgesel kapalı pazar alanının otopark sorunu çözüldü. 150 araçlık ücretsiz otopark alanı vatandaşların hizmetine sunulacak.

100 bin konut mağdurunun sorunu TBMM'de!

100 bin konut mağdurunun sorunu meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi konuyla ilgili araştırma önergesi hazırladı...

Rize'de otopark sorunu çözülüyor!

Rize'de otopark sorunu çözmek amacıyla Rize Belediyesi, sahil dolgu alanında 700 araçlık açık otoparkı hizmete açmaya hazırlanıyor...

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 900 araçlık otopark!

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki otopark sorunu büyükşehir belediyesinin yatırımlarıyla çözülüyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 900 araçlık otopark inşa ediyor.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi'ne otopark!

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan otopark sorunu çözüldü

lpgli araç sorunu Haberi

lpgli araç sorunu

Türkiye’de 4 milyonu aşkın LPG’li araç park sorunu yaşıyor. TOBB, Petrol Sanayi Derneği, Ulaştırma Bakanlığı, Makine Mühendisleri Odası ve sektör temsilcileri bu sıkıntıyı çözmek için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yle bir araya geldi. Görüşmeden, LPG’li araçlara otopark özgürlüğü getirmek için “standart” formülü çıktı.


Buna göre, Türk Standartları Enstitüsü (TSE), AVM otoparklarının taşıması gereken şartları belirleyen bir standart hazırlayacak. LPG’li araçlara uygun olmayan otoparkı bulunmayan yeni AVM’lere ruhsat verilmemesi de gündemde. Bakanlık, buna yönelik mevzuat çalışması da yapacak. Artık belediyeler, otoparkı uygun olmayan AVM’ye ruhsat veremeyecek. Mevcut AVM’lerin de TSE’nin şartlarına uyması istenecek.


Kapalı otoparklara LPG’li araçlara uygun olarak havalandırma sistemleri kurulacak. Otoparklarda, risklere karşı gaz alarmları olacak ve yangın söndürme sistemleri buna yönelik olarak geliştirilecek. Otoparkların elektrik sistemleri de antistatik özellikte...