28 / 04 / 2024

lüks semtlerde kentsel dönüşüm çalışmaları

lüks semtlerde kentsel dönüşüm çalışmaları

Daha çok gecekondu semtlerinde yoğunlaşması beklenen kentsel dönüşüm lüks semtlere kaydı. Bağdat Caddesi, Etiler, Levent, Cihangir, Nişantaşı, Çiftehavuzlar, Uçaksavar, Acıbadem, Ulus, Bebek ve Gayrettepe öne çıkıyor...

Murat Kurum: İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapı kalmayacak

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuşma yapan İBB Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüme girmeyen tek bir sağlıksız yapının kalmayacağını açıkladı. 

İstanbullulardan kentsel dönüşüm tırlarına yoğun ilgi! Sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek!

İstanbullulardan "Yarısı Bizden" kampanyasının bilgilendirme tırlarına yoğun bir talep geldi. Bakan Mehmet Özhaseki konu ile ilgili konuştu ve "İstanbul'daki sağlıksız yapı stokunu devlet-millet el ele temizleyecek" dedi. İşte detaylar...

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Lüks semtlerde satılık konut kalmadı!

İstanbul genelinde gayrimenkullerin satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışlar özellikle lüks semtlere  yansıdı. Lüks Konut Uzmanı Sezgi Bilge yaşanan artışı değerlendirdi.

Turan Hançerli: TOKİ kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar üretti!

İstanbul’da yaşanan 4.6 şiddetindeki depremle birlikte yeniden 1999 depreminin etkileti hatırlandı. Avcılar Belediye Başkanı Hançerli, Avcılar'daki durumu anlatırken, 20 yılın heba edildiğini, TOKİ’nin kentsel dönüşüm yerine lüks konutlar ürettiğini dile getirdi...

Türkiye'de 7 milyon yapı stoğu sağlıksız!

Türkiye'yi depreme karşı hazırladıklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Ülkemizde 6,7 milyon yapı stoğu sağlıksız. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yılda 300 bin konutu dönüştüreceğiz'' diye konuştu.

Artella, lüks konutun vazgeçilmezi oldu!

Aslandağ Grubu, Artella Ahşap Kapı Sistemleri markasıyla kapılarını en son teknolojiyi kullanarak tasarlayıp üretiyor. Artella, 2011 yılından bu yana 500’ü aşkın kentsel dönüşüm projesindeki 10 bin lüks konutun vazgeçilmezi oldu. 

Paran varsa, lüks konut alma zamanı!

İstanbul’da kentsel dönüşümün yoğun olduğu semtlerde ve lüks konut bölgelerinde konut fiyatları ve kiralar düşüşe geçti. Arz fazla talep az olunca fiyatlar yüzde 20-35 oranlarında geriledi...

Anadolu Yakası’nda kentsel dönüşüm lüks semtlere talebi artırdı!

Marmara depremi sonrası İstanbul’da farklı semtlere taşınan mülk sahipleri, riskli binaların yenilenmesiyle artık Göztepe, Kalamış, Caddebostan’a geri dönmeye başladı. Anadolu Yakası’nda dönüşüm lüks semtlere talebi artırdı.

Ömer Faruk Çelik: Sağlıksız yapıları ortadan kaldıracağız!

Şehzadeler Belediyesi olarak büyük bir kentsel dönüşüm projelerinin bulunduğunu belirten Başkan Ömer Faruk Çelik, “Gecekondulardan oluşan bazı mahallelerde sağlıksız yapıları ortadan kaldıracağız” dedi

Adana'daki dönüşümde öncelik lüks konut sayısını artırmak!

ADANA Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşümde önceliğin nitelikli ve lüks olarak tanımlanan konut sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Teknik Yapı, Suadi'ye de lüks rezidanslar inşa edicek!

Kentsel dönüşümde en hızlı firmalardan biri olan Teknik Yapı, Suadiye'de 10 dönümlük denize sıfır arsadaki eski sahil evlerinin yerine İstanbul'un en lüks projelerinden birini inşa ediyor.

Aydoğdu Group Cadde'de lüks dönüşüm yapacak!

Adana'nın önde gelen firmalarından olan Aydoğdu Group, İstanbul'a Bağdat Caddesi'nden girme kararı aldı. Şirket, megakentte geniş bir alanda kentsel dönüşümle lüks konseptte yatırım yapmayı planlıyor.

lüks semtlerde kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

lüks semtlerde kentsel dönüşüm çalışmaları

Kentsel dönüşüm yasası şaşırtıcı sonuçlar vermeye başladı. Daha çok gecekondu semtlerinde yoğunlaşması beklenen kentsel dönüşüm lüks semtlere kaydı. Bu açıdan Bağdat Caddesi, Etiler, Levent, Cihangir, Nişantaşı, Çiftehavuzlar, Uçaksavar, Acıbadem, Ulus, Bebek ve Gayrettepe öne çıkıyor. İnşaat şirketleri, bu semtlerde sadece eski sitelerin değil mahalle arasındaki binaların da peşinde koşuyor. 



Türkiye'deki yaklaşık 20 milyonluk konut stokunun yüzde 45'i çürük yapılardan oluşuyor. Bunların büyük bir kısmı da İstanbul'da yer alıyor. 2012 yılının sonlarında çıkarılan kentsel dönüşüm yasası ile bu yapıların yenilenmesi öngörülüyor. Şimdiye kadar yeterince somut adım atılamadı ama 2014'iin kentsel dönüşümde atılım yılı olması bekleniyor. Çünkü kentsel dönüşüm için inceleme ve bağlantı kurma çalışmalarını tamamlayan birçok inşaat şirketinin 2014'te projelerini açıklaması bekleniyor. 



Yalnız bu süreçte ilginç bir gelişme yaşanıyor. Daha çok gecekondu...