02 / 05 / 2024

Lüks semtlerde vergi

Lüks semtlerde vergi

Ev sahiplerini 'yüksek emlak vergisi korkusu' sardı. Bu yıl yeniden belirleme oranının yüzde 3.93 olarak belirlenmesi üzerine çeşitli vergi ve harçlardaki artış da bu oranda gerçekleşecek...

Lüks semtlerde satılık konut kalmadı!

İstanbul genelinde gayrimenkullerin satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışlar özellikle lüks semtlere  yansıdı. Lüks Konut Uzmanı Sezgi Bilge yaşanan artışı değerlendirdi.

Şişli'de lüks sitede aidat vurgunu!

İstanbul Şişli'de bulunan lüks sitede yaşayan site sakinleri site yönetimi hakkında, dolandırıcılık”, “güveni kötüye kullanma” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından şikayette bulundu. 

Lüks konuta vergi yürürlükte!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği kapsamında, lüks konut sahipleri 20 Şubat’a kadar beyanname verecek. Yeni yasa ile üst sınır 5 milyon 227 bin liraya yükseldi.

Lüks konutta vergi bilmecesi!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Değerli Konut Vergisi uygulamasıyla birlikte değerlemenin nasıl yapıldığı konusunda soru işaretleri olduğunu söyledi...

Lüks konuta vergi Şubat’ta başlıyor!

Vergi paketiyle konut piyasasında adeta yeni dönem başlıyor ve gayrimenkulde değerleme zorunluluğu geliyor.  5 milyon TL'yi aşan evlere Şubat 2020'den itibaren 'değerli konut vergisi' getirilirken, değerleme çalışmaları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Faik Öztrak'tan lüks konut vergisi yorumu!

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yeni vergi paketindeki lüks konut vergileri ile ilgili olarak, sürdürülebilirlik açısından bir kerelik vergiler ile iyi bir etki yaratılamayacağını savundu…

Lüks konutta vergi artışı planlanıyor!

Bakanlık, TCMB'nin ihtiyat akçesini bütçeye aktarmaya ve bazı vergilerde artış yoluna gitmeye hazırlanıyor. Bütçede gider azaltıcı önlemler de değerlendirilirken, gelir artırıcı önlemler arasında lüks konutta vergi artışının da yer alması öngörülüyor...

Paran varsa, lüks konut alma zamanı!

İstanbul’da kentsel dönüşümün yoğun olduğu semtlerde ve lüks konut bölgelerinde konut fiyatları ve kiralar düşüşe geçti. Arz fazla talep az olunca fiyatlar yüzde 20-35 oranlarında geriledi...

Londra'da lüks ev fiyatları dibe vurdu!

İngiltere’nin AB’den çıkmaya (Brexit) hazırlanması ve konut sahipleri üzerindeki vergi yükünün artması, Londra’daki lüks konutların fiyatlarında 2008’den bu yanaki en yüksek düşüşe yol açıyor.

1970 yılında Lüks İnşaat Vergisi alınacakmış!

1970 yılında Hükümet, 100 metrekareyi geçen ve lüks niteliğini taşıyan inşaattan metrekare başına 20 lira vergi alınmasını öngören tasarıyı kabul etmiş. İnşaata ruhsat verilmesi sırasında bu para peşinen alınacakmış.

Mehmet Şimşek: Lüksü vergilendirme çalışmamız olacak!

Maliye Bakanı Şimşek, lüks tüketimi vergilendirme çalışması olacağını belirterek, “Henüz yok ama orta, uzun vadede vatandaş lüks malları tüketecekse daha fazla vergi vermesi normal” dedi.

1933 yılında lüks semtlerde ki dairelerin fiyatları düşmüş!

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da lüks binalar kiracı bulamıyormuş. Bunun ise iki sebebi varmış, iktisadi darlık ve çok fazla inşaatın yapılmasıymış. Kiralar en çok Maçka, Taksim ve Ayaspaşa'da düşmüş.

1932'te İstanbul'da Lüks Semtlerde Satılık Daireler!

11 Şubat 1932 Cumhuriyet Gazetesi'nde yer ilana göre bugün İstanbul'un en lüks yerleri olan Cihangir, Nşantaşı, Osmanbey, Beyoğlu, Taksim, İstiklal Caddesi, Ayazpaşa da satılık daireler ...

Lüks semtlerde vergi Haberi

Lüks semtlerde vergi


Emlak vergisi için çıkarılan yeni arsa metrekare fiyatları özellikle lüks semtlerdeki konutlar için ödenecek vergi miktarını artırıyor.


Ev sahiplerini 'yüksek emlak vergisi korkusu' sardı. Bu yıl yeniden belirleme oranının yüzde 3.93 olarak belirlenmesi üzerine çeşitli vergi ve harçlardaki artış da bu oranda gerçekleşecek. Emlak vergisinde ise bu oranın yarısı kadar artış yapılacak, ancak özellikle lüks semtlerdeki konutların gerçek arsa değerlerinin belirlenmesi vergiyi de artırıyor. Daha önce çok düşük gösterilen arsa fiyatları yüzünden düşük vergi veren zenginler için emlak vergisinde artış yaşanacak. Özellikle geniş arazilerde bulunan az daireli apartmanlarda bu yansıma daha da artacak. İstanbul'un lüks semtlerinde taşradaki dairelerden daha fazla vergi artışı yaşanacak. 


LÜKS SEMTLERDE ARTIŞ DAHA FAZLA 

Arsa üzerinde ne kadar çok daire varsa metrekare fiyatının yansıması da azalacak. Lüks semtlerdeki...