04 / 08 / 2024

lükstrüm nedir

lükstrüm nedir

İstanbul Sarıyer’de yaşayan golf oyuncusu Asiye Serap Sokullu, yöneticiliğini yaptığı sitenin bahçesindeki ‘Lükstrüm’ denilen boyları 2.5 metre uzunluğundaki 40 ağacı kesen 2 komşusunu savcılığa şikâyet etti.

Kentsel dönüşüm nedir, kentsel dönüşüm nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm, bir bölgenin riskli yapıların yerine yeni ve dayanıklı yapıların inşa edilmesine denir. Bu ifade, belirli bir süreçten oluşur ve süreçte bazı kurallara uyulması gerekir. Peki kentsel dönüşüm nedir ve kentsel dönüşüm nasıl yapılır? İşte kentsel dönüşüm hakkındaki detaylar...

Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?

Matrah artırımı, otomobillere ÖTV indirimi ile gündeme geldi. Bu konuya dair Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklamasıyla birlikte matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peki “Matrah artırımı nedir nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan kişiler, bu konuya dair detayları öğrenmek istiyor. Hisseli tapu nedir, Hisseli tapu başkasına satılır mı? İşte merak edilen ayrıntılar…

Paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum fiyatları ne kadar?

Kıymetli metaller arasında yer alan paladyum binlerce yatırımcı tarafından merak edilip araştırılıyor. Peki paladyum nedir? Paladyuma yatırım yapılır mı? Paladyum ne kadar? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları tapu konusunda merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte sorulan soruların yanıtları!

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu nedir? Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? soruları mülk sahiplerinin sıklıkla sorduğu sorular arasında bulunmaktadır. İşte merak edilen o yanıtlar!

Yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir?

İmar barışı başvurularında yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü gibi bazı bilgilerin yapı sahiplerince hesaplanarak belirtilmesi gerekiyor. Peki, yapının bulunduğu arsanın yüzölçümü nedir? Nasıl hesaplanır?

İmar barışında bağımsız bölüm nedir?

İmar barışına bir yapının tamamı için başvurulabileceği gibi, yapıda yer alan tek bir bağımsız bölüm için de başvurulabiliyor. Peki, imar barışında bağımsız bölüm nedir? 

İmar durumu özel kullanım nedir?

İmar durumu belgesi; bir arsanın söz konusu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren belgeyi ifade ediyor. Peki, imar durumu özel kullanım nedir?

Mirasta tasarruf edilebilir kısım nedir?

Miras Hukuku gereğince, mirasbırakan kimse bırakacağı mirasın bir kısmı üzerinde istediği gibi tasarruf yapabiliyor. Peki, mirasta tasarruf edilebilir kısım nedir? Mirasta tasarruf edilebilir kısım nasıl hesaplanır?

Bursa Yenişehir'de Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi açıldı!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yenişehir'de TOKİ tarafından yapılan 88 yatak kapasiteli Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılışını, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte Bursa Yenişehir'de yaptı.

Hisseli arsamı nasıl satarım?

Bir arsaya birden fazla kimse sahipse arsa, hisseli arsa olarak nitelendiriliyor. Hisseli arsada herkes eşit hakka sahip oluyor. Peki, satış nasıl yapılır? "Hisseli arsamı nasıl satarım?" diyorsanız işte yanıtı..

İhtiyaçtan kiracı tahliyesi yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısını istediği zaman tahliye edemiyor. Peki, diğer kiracılar nasıl tahliye edilir? İhtiyaçtan kiracı tahliyesi yapılır mı? İşte ihtiyaçtan kiracı tahliyeleri..

lükstrüm nedir Haberi

lükstrüm nedir


İstanbul Sarıyer’de yaşayan golf oyuncusu Asiye Serap Sokullu, yöneticiliğini yaptığı sitenin bahçesindeki ‘Lükstrüm’ denilen boyları 2.5 metre uzunluğundaki 40 ağacı kesen 2 komşusunu savcılığa şikâyet etti. Dikili ağaca zarar vermek suçundan sanık olan iki komşu, ‘ağaçları gölge yaptıkları ve yapraklarının su kanallarını tıkadığı’ gerekçesiyle kestiklerini anlattı. Bilirkişinin ağaçların yeniden büyüdüğünü belirttiği rapora ‘Bu atılı suçu ortadan kaldırmaz’ diyen mahkeme ikiliyi birer yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezalar ertelendi.



Sokullu, apartman sakinlerinden Binali Kapıkıran ve Abdurrahman Köroğlu’nun ağaçları demir testeresi ile kestikleri gerekçesiyle savcılığa şikâyetçi oldu. Binali Kapıkıran ve Abdurrahman Köroğlu hakkında ‘dikili ağaç, fidan veya bağ çubuğuna zarar vermek’ suçundan 1 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Köroğlu ağacın bahçesine dökülen yapraklarının su arklarını tıkadığı için evini su...