05 / 05 / 2024

lütfi türkel

lütfi türkel

Kentsel dönüşüm için İzmir’in bazı semtlerinin projeleri Büyükşehir Belediyesi’nde mevcut. Bu projeler için İzmirli müteahhitlerle çalışılmalıdır. Çünkü hem para İzmir’de kalır hem de kent kazanır.

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, kiracılar için ucuz konut çağrısında bulundu!

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri devam ediyor. Görüşmelerde söz alan MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, deprem bölgesindeki kiracı vatandaşlara ucuz konut yapılıp teslim edilmesi gerektiğini belirtti.

Kulis: Hazine Bakanı Nureddin Nebati gidecek yerine Lütfi Elvan yeniden getirilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yeniden koltuk değişimi olacağına ilişkin iddialar gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre 2 Aralık 2021'de aldığı sürpriz bir kararla görevden "affını" isteyen Lütfi Elvan yeniden koltuğa getirilecek! İşte detaylar...

İstanbul'un 39 ilçesinin 2022 yılı bütçesi onaylandı!

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde toplanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, İstanbul'daki 39 ilçenin 2022 yılı mali bütçesini onayladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan duyurdu: O süre uzatıldı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan: '' Türk Lirası mevduatlarındaki stopaj oran indirimlerinin süresi uzatıldı.'' ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan önemli döviz kuru mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" dedi. Elvan, "Enflasyonla mücadele, tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor" ifadesini kullandı.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi açıldı!

İstanbul'un dev sağlık yatırımlarından biri olan Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nin resmi açılış töreni gerçekleştirildi. 

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi açılıyor!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yeni binası ve tesisleriyle açılıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden mesaj paylaştı...

Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeni binasına taşınıyor!

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, mart ayında açılan yeni binasına bugün taşınıyor.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

İnegöl Ahmet Türkel Çevre yoluna yeni köprü!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl Ahmet Türkel Çevre yolu üzerine yeni köprü yapılması ve yolun 3 kilometrelik bölümde genişletme çalışmaları yapılması için start verdi.

Lütfi Elvan: Yatırımcı için 2017 yılı son derece cazip!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada , "Türkiye'ye, Türkiye ekonomisine güvenin ve yatırımlarınızı ertelemeyin. Bu yıl yatırım yapan yatırımcılara önemli avantajlar sağlıyoruz. Yatırımcı için 2017 yılı son derece cazip." dedi.

Lütfi Elvan: 543 milyar liralık proje stoku var!

Türkiye dünyada etkisi halen hissedilen küresel krize rağmen dev projelere ara vermeden yatırıma devam ediyor. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan,2016'da toplam tutarı 543 milyar lira olan 3 bin 8 proje stoku olduğunu belirtti.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'nin ek binası hizmete açıldı!

OHAL Kararnamesi kapsamında Hazineye devredilen Fatih Üniversitesi Sema Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ek hizmet binası olarak yeniden hizmete başladı.

lütfi türkel Haberi

lütfi türkel

Yıllarca süren çarpık kentleşmenin düzeltilmesi, gecekonduların ortadan kaldırılması, yaşını doldurmuş binaların yıkılarak, yerine yenisinin yapılması, deprem kuşağında olan İzmir’in binalarının bir an önce yenilenmesi için kentsel dönüşüme geçmek gerekiyor.


Ancak sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin pek çok kentindeki konut açığının kapatılması ve kentsel dönüşüme geçilmesi çok ağır adımlarla ilerliyor. Lütfi Türker ile yaptığımız dünkü röportajımızda kentsel dönüşümün açıl hayata geçirilmesinin nedenlerini konuştuk.


Bugün de, İzmir’de arsa sıkıntısını, finans desteğini ve İzmir'in ölçekli imar planları konularını açıklıyoruz.


Peki projelerde yeterli alan var mı?

Var tabi, İzmir'de şimdi, arsa sıkıntısı var. Arsa sıkıntısı olduğu için üretim olmuyor geriye bir tek gecekondu bölgeleri kalıyor. Gecekondu bölgelerinde bu iş hızlanırsa, hem İzmir kazanır hem de İzmirli müteahhitler kazanır. Yani İzmir'de İzmirli müteahhitlerin tercih edilmesinde yarar var. Çünkü para...