04 / 05 / 2024

lüzumlu ev eşyası haczedilebilir mi

lüzumlu ev eşyası haczedilebilir mi

Eskiden, borçlunun evine haciz geldiğinde, en büyük çekincesi, olayı komşuların duymasıydı.Gerçekten de haciz meselesi bir duyuldu mu tüm mahallenin konusu olurdu.

Lüzumlu ev eşyası haczedilebilir mi?

Borçlunun borcundan dolayı, alacaklı icra memuru aracılığı ile borçlunun evine gelerek kimi eşyalara haciz koyabiliyor; kimi eşyalar ise haczedilemiyor. Bu doğrultuda lüzumlu ev eşyası haczedilebilir mi? İşte yanıtı...

Antalya'yı terk eden yabancılar kiralık konut piyasasını alt üst etti! Eşyasız kiralık ev bulunamıyor...

Antalya'da ev kiraları ve konut satış fiyatları yaklaşık 1,5 yıldır sabit kalırken Antalya'nın tek sorunun eşyasız kiralık ev bulamamak olduğu ortaya çıktı. 

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Konut ilanlarında yeni dönem sektörü nasıl etkileyecek? Ev alacaklar dikkat! Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Ticaret Bakanlığı’nın ilan siteleri ile ilgili düzenlemesi bugün yürürlüğe alındı. Peki bu düzenleme sektörü nasıl etkiler? Ev fiyatları düşer mi, yükselir mi?

Paşabahçe mağazalarında ayın fırsatları bitmiyor! İşte 9 Eylül 2022 fiyat listesi

Şişecam Topluluğu’nun Cam Ev Eşyası grubunun zincir mağazası Paşabahçe’de Eylül ayı fırsatları göz kamaştırıyor. Evinize bambaşka bir hava katmak için mutlaka uğramanız gereken Türkiye içinde ve yurt dışında 48 mağazanın yanı sıra online alışverişlerde keyifli anlar sizi bekliyor.

2022 beyaz eşyaya kaç taksit yapılır? Beyaz eşyada en fazla kaç taksit yapılıyor?

Beyaz eşyada kaç taksit yapılır? Beyaz eşyada en fazla kaç taksit olur? soruları beyaz eşyasını yenileceklerin ve yeni evleneceklerin en çok sorduğu sorulardan bazılarıdır. İşte bu soruların yanıtları!

MUÇEV'e verilen sahiller tartışma yarattı!

Muğla Hizmet Vakfı'na bağlı MUÇEV'e verilen sahiller tartışma yarattı...

Konut alan yabancı, eşyasına 4,5 milyar lira harcadı!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Akbal, "Yaptığımız araştırmaya göre, yabancılar, bu yılın ilk 10 ayında Türkiye'den aldıkları konuta ortalama 850 bin lira öderken, iç dizayn, beyaz eşya, ev/mutfak aletleri, döşeme gibi evin eşyasına da 150 bin lira harcadı" dedi..

Nurgül Yeşilçay ve Necati Kocabay evleri için alışveriş yaptı!

Yapımcı Necati Kocabay ve oyuncu Nurgül Yeşilçay, önceki gün Nişantaşı'nda alışveriş yaptı. Gazetecileri görünce bir hayli şaşıran çift, ev eşyası satan bir mağazaya girerek uzun süre alışveriş yaptı.

4 milyon TL'ye lüks ev aldı ama hayatının şokunu yaşadı!

İngiltere'de yaşayan 41 yaşındaki Mark Buller ve eşi Rhian, 2016 yılında Surrey bölgesinden 4 milyon TL'ye aldığı lük ev sonrasında hayatının şokunu yaşadı. 

Ağaoğlu Çekmeköy Park satılık ev fiyatları!

Ağaoğlu Çekmeköy Park satılık ev fiyatları 655 bin 460 TL'den başlıyor. Çekmeköy Park projesinde 1+1'den 4+1'e kadar konut tipleri sunuluyor...

Bahçeşehir Vaditepe satılık ev fiyatları!

Kiptaş imzasıyla hayata geçirilen Vaditepe Bahçeşehir Kiptaş Evleri'nde nakit ödemelerde yüzde 20 indirim sağlanıyor. Bahçeşehir Vaditepe satılık ev fiyatları 583 bin TL'den başlıyor.

Strada Plus satılık ev fiyatları!

Strada Plus satılık ev fiyatları 239 bin 500 TL'den başlıyor. Strada Plus Evleri, Strada Bahçeşehir projesinin ikinci etabı olarak hayata geçirildi...

Tema İstanbul Bahçe satılık ev fiyatları!

Tema İstanbul Bahçe satılık ev fiyatları kapsamında dairelerin metrekare birim fiyatı 5 bin 200 TL'den başlıyor. Projedeki konutlar 2019 yılında teslim edilecek...

lüzumlu ev eşyası haczedilebilir mi Haberi

lüzumlu ev eşyası haczedilebilir mi

Eskiden, borçlunun evine haciz geldiğinde, en büyük çekincesi, olayı komşuların duymasıydı.Gerçekten de haciz meselesi bir duyuldu mu tüm mahallenin konusu olurdu.Günümüzde ise mahalleli bir yana, karşı komşuyu bile tanımaz olduğumuzdan böyle bir sorun yok diyebiliriz.


EVDEKİ HER ŞEY ALINABİLİR Mİ?


Haczin caydırıcı bir yönü de pek değeri olmasa da evdeki eşyaların alınıp borçlunun ev hayatını çekilmez hale getirmekti. Peki gerçekten filmlerdeki gibi koltuğu, halıyı, hatta perdeyi bile bırakmadan, evdeki her şeyin haczedilmesi mümkün mü?

Yanıt çok net: Hayır.


İKİ BUZDOLABI VARSA BİRİ GİDER


2012 yılında değişen Kanuna göre; “Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler hariç olmak üzere, borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu eşya; aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumunda...