11 / 05 / 2024

Mab

Mab

Kolombiyalı bir tasarımcı, evi kendi kendine temizleyen bir cihaz geliştirdi. Uçan küçük robotların kullanıldığı sistem için tek tuşa basmak yeterli. Kolombiyalı tasarımcı Adrian Perez Zapata tarafından tasarlandı....

Mak And Mab Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mak And Mab Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Ahmad Al Darkazanlı ve Beşir Alajatı ortaklığında kuruldu.

Mab Investment Gayrimenkul Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mab Investment Gayrimenkul Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Akif Beğen tarafından kuruldu.

Mab Balcılar Mimarlık Mühendislik İnşaat Pazarlama E-Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Mab Balcılar Mimarlık Mühendislik İnşaat Pazarlama E-Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Maltepe'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Balcı tarafından kuruldu.

Mab Mimari Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Mab Mimari Yapı Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Akif biçer tarafından kuruldu.

Mab Gayrimenkul Danışmanlığı Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mab Gayrimenkul Danışmanlığı Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Nazmi Esen, Ahmet Baran Esen ve Mehmet Ali Özdemir ortaklığında kuruldu. 

Mab Mühendislik İnşaat Sondajcılık Ve Madencilik Limited Şirketi kuruldu!

Mab Mühendislik İnşaat Sondajcılık Ve Madencilik Limited Şirketi Murat Akdeniz, Bahram Bayramadov ve Artur Abdurahmanov ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Mab Mimarlık ve Dekorasyon Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Mab Mimarlık ve Dekorasyon Ticaret Sanayi Limited Şirketi, Bilal Demez tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Aralık'ta Kağıthane, Gürsel Mahallesi, Sevilen Sokak'ta kuruldu.

Budist başrahipten satılık tapınak!

Tayland’ın Chon Buri şehrindeki Wat Mab Sam Kliew tapınağının girişinde asılı olan ‘Satılık’ levhası dikkat çekiyor. Rahip tapınağı 62 bin 500 dolara satıp daha iyi bir lokasyonda yeni bir tapınak inşa etmek istiyor.

Mab Haberi

Mab

Kolombiyalı bir tasarımcı, evi kendi kendine temizleyen bir cihaz geliştirdi. Uçan küçük robotların kullanıldığı sistem için tek tuşa basmak yeterli.


Birçok insan için kabus olan ev temizliği gelecekte sadece bir düğmeye basılarak tamamlanabilecek. Ünlü beyaz eşya üreticisi Electrolux tarafından düzenlenen tasarım yarışmasının galibi “Mab” ismi verilen icat oldu.


Yarışmanın birincilik ödülünü alan ve gelecekten gelmiş gibi duran temizlik makinesi, evi taradıktan sonra kirli yerleri belirliyor ve temizlenmesi için arı benzeri küçük robotları bölgeye yolluyor. Kolombiyalı tasarımcı Adrian Perez Zapata tarafından tasarlanan cihaz, ev sahibi keyfine bakarken evin temizliğini gerçekleştiriyor.


Arılardan esinlendim


Zapata, bir çiçekten polen alan arılardan esinlendiğini belirtti. Yarışmada, yemek hazırlayan üç boyutlu yazıcı ikinci sırayı alırken, temiz havayı çeken kent duvarı üçüncülük ödülünü kazandı. Bu temizlik yöntemini evlerde kullanabilmek için ise...