18 / 05 / 2024

mabat sayfa sayfa ne demek

mabat sayfa sayfa ne demek

Mabaat sayfa olarak da bilinen mabat sayfa ne demektir, Tapu Sicil Tüzüğü'ne göre mabat sayfası nasıl kullanılır ayrıntıları...

Fahiş kira ve tahliye krizlerinde depozito ayrıntısı: Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat!

Ev sahipleri düşük kira bedellerinden, kiracılar ise fahiş zamlardan şikayetçi. 1 milyon takipçili nerde o eski tivitler isimli bir sayfa, X sosyal medya hesabından yeni bir örneği paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

46 adet gayrimenkul ticaret ve konut alanına dönüştürülerek özelleştirilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kentsel dönüşümü hızlandıracak yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte ülke genelinde riskli binalara yönelik kapsamlı bir dönüşüm seferberliğinin başlatılması beklenirken, özelleştirmelere de hız verildi. Resmi Gazete’de bir günde 75 sayfa özelleştirme ilanına yer verdildi. 

BİM'den Babalar Günü sürprizi; İndirimli ürünler geliyor! İşte 16 Haziran 2023 fiyat listesi

Babalar Günü yaklaşırken BİM'den sürpriz bir hamle geldi. Yayımlanan 16 Haziran 2023 indirimli aktüel kataloğunda 1 sayfa Babalar Günü'ne ayrıldı. İşte BİM'in Babalar Günü ürünleri ve fiyat listesi...

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

Şok marketten 7 sayfalık indirimli aktüel ürünler kataloğu; 24 Mayıs Çarşamba günü raflarda olacak

Şok market 24 Mayıs Çarşamba  indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. 7 sayfa olarak yayımlanan katalogta yiyecekten giyime, teknolojik ürünlerden temizlik ürünlerine, ev eşyalarından oyuncağa kadar pek çok ürün indirimli olarak yer aldı.

BİM'den Anneler Günü indirimi! Bu fırsat kaçmaz; Listede yok yok

BİM, Anneler Günü'nü unutmadı. Ünlü zincir marketin yayımladığı 12 mayıs cuma indirimli aktüel katalogunda Anneler Günü için özel iki sayfa yer aldı. İşte BİM'in Anneler Günü katalogunda yer alan ürünler ve güncel fiyat listesi...

A101'den Anneler Günü sürprizi! Büyük indirim geliyor! İşte 11 Mayıs 2023 fiyat listesi...

A101, Anneler Günü'nü de unutmadı! Ünlü zincir market yayımladığı 11 mayıs perşembe indirimli aktüel katalogunda Anneler Günü için özel bir sayfa hazırladı. İşte A101'in Anneler Günü katalogunda yer alan ürünler ve fiyat listesi...

BİM'den sabah kapıda kuyruk oluşturacak çılgın müjde! Acilen bakın! 21 Şubat 2023 fiyat listesi...

21 Şubat 2023 Salı BİM aktüel kataloğu ürünleri yayınlandı. 2 sayfa olarak yayınlanan katalogda birçok farklı ürün alışveriş tutkunlarının beğenisine sunuldu. Peki, bu hafta BİM aktüel ürünler kataloğu 21 Şubat 2023 Salı ürünleri neler, hangi ürün kaç liradan satışa çıkacak?

Promosyon ödemelerinde yeni sayfa açıldı! Düşük promosyon alanlar kara kara düşünmesin! İşte detaylar!

Promosyon ödemeleri hala gündemde yer alıyor. 2022 yılının bitmesine sayılı günler kala emeklilerde promosyon ödemeleri hakkında araştırmalarını sürdürüyor. İşte promosyon güncellemelerine dair detaylar!

Doğal gaz piyasasında yeni bir sayfa açılıyor!

Gaz İhraç Eden Ülkeler Forumu (GECF), doğal gaz piyasasının şartlar ve yatırım açısından önemli değişikliklere uğradığını duyurdu.

Elektronik kitapların en iyileri burada! 12 Ekim 2022 fiyat listesi…

Okumanın yeni yolu e-book. Her an her yerde yanınızda taşıyıp sayfa çevirmekten kurtulacağınız elektronik kitap çeşitleri ve fiyatları şöyle…

BİM Cuma aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!  İşte BİM 9 Eylül 2022 indirimli ürünler fiyat listesi...

9 Eylül 2022 Cuma gününe ait BİM aktüel kataloğu ürünleri yayınlandı. 4 sayfa olarak yayınlanan katalogda birçok farklı ürün indirimli fiyatlardan satışa sunuldu.

30 Ağustos 2022 Salı BİM aktüel kataloğunda hangi ürünler indirimde? İşte  iki sayfa BİM aktüel ürünleri kataloğu...

30 Ağustos 2022 Salı BİM aktüel kataloğu ürünleri iki sayfa olarak yayınlandı. Katalogda birçok farklı ürün alışveriş severlerin dikkatine sunuldu..

mabat sayfa sayfa ne demek Haberi

mabat sayfa sayfa ne demek

Mabat sayfa ne demektir?

Mabaat sayfa olarak da bilinen mabat sayfa Türk Dil Kurumu'nda "bitmemiş yazı, roman vb. nde arka, devam" şeklinde tanımlanıyor.


Hukuki bir terim olarak ise mabat sayfa ne demektir sorusunun yanıtına gelince; Mabat sayfa, Bir taşınmaz malın kayıtlı olduğu kütük sayfasının bölümlerinden herhangi birisinin dolması nedeniyle, o mahalle veya köyün son kütüğünün ilk boş sayfasının, dolan sayfanın devamı olarak açılan sayfadır.


Tapu Sicil Tüzüğü'nün 76. maddesinde mabat sayfa hususu şu şekilde ele alınmıştır;

Madde 76 – Bir taşınmaz malın kayıtlı olduğu kütük sayfasının bölümlerinden herhangi birisinin dolması halinde, ilgili mahalle veya köyün son kütüğünde ilk boş sayfa açılır ve sayfanın numara bölümündeki ek sayfa numarası ile karşılıklı bağlantı sağlanır.

Eklenen sayfada herhangi bir bölümün dolması halinde de yeni ek sayfa açılması...